A köpés az új nemzetpolitikai fordulat

Csehszlovák Kém | 2014. május 7. - 11:54
„Jönnek a dúlt-keblű mélymagyarok megint/fűzfapoéták, fűzfarajongók, jönnek a szarból, csönd van.”


·         Aki eldönti, ki a hazaáruló: Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik).

·         Aki végrehajtja az ítéletet és köp: a jobbikos csőcselék.

·         Aki nem érti, mi ez az egész: Pásztor István, vajdasági magyar politikus, VMSZ pártelnök

Akkora suttyó vagy, hogy már a Jobbik is elhatárolódik tőled! – lehetne parafrazálni a régi mondást, miszerint valaki akkora paraszt, hogy búzatábla van a hátára tetoválva. Itt az újabb remek hír a Via Nova és az MKP egyik nagy haverjáról! Gaudi-Nagy Tamás – mert róla van szó! - a Jobbik volt országgyűlési képviselője kedden a szkinhed parlamenti alelnök (Schneider Tamás, Jobbik) megválasztásának napján mutatta meg nekünk a magyarországi közélet legújabb mélypontját.

A nemrég még az EU-zászlókat a parlamenti ablakból kidobáló tulok Gaudi egy vajdasági hatumára uszította rá a jobbikos csőcselékét. Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét leköpték, inzultálták a Kossuth-téren. Határon túli magyar vendégként azért erre nyilván ő sem számított. A történethez hozzátartozik, hogy a kedd este a Jobbik egy nyilatkozatocskában kijelentette, nem vállal felelősséget Gaudiért, mert nem tagja a Jobbiknak. Muha. Nyilván majd jól kitüntetik és meglapogatják vállát.

Az egész történettől amúgy annyira elkedvetlenedtem, hogy rágyújtani is elfelejtettem a reggeli kávé mellé. Ráadásul Gaudi-Nagy szerda reggel sem hagyta abba, szerinte a vajdasági politikus megérdemelte, amit kapott, mert hazaáruló, mivel nem követeli a Vajdaság területi autonómiáját. Hozzátette: az a legkevesebb, amit kapott, mert a hazaárulókat régen felakasztották. Ezen a ponton kérdezném meg a Magyar Közösség Pártjától (MKP), vajon ők is így gondolják, hiszen Gútán nemrég együtt tanácskoztak ezzel az emberrel Durayék.

Amúgy Szerbiában nagy a felháborodás az ügy miatt, idézzük pontosan az ottani médiát: „A politikai vélemény ilyen erőszakos kinyilvánítása számunkra elfogadhatatlan. Elvárjuk Magyarország sürgős fellépését azon szélsőséges csoportok ellen, akik ilyen szégyenteljes és vulgáris támadást intéztek egy szerb politikai párt elnöke iránt, aki vendégként vett részt a magyar parlament alakulóülésén.” - nyilatkozta a Haladó Párt szóvivője, akit sokkolt a Pásztor ellen intézett politikai támadás.

Szerb oldalak címlapon hozzák a sztorit, követelik a magyar követ berendelését és hivatalosan is magyarázatot várnak az esetről. Pásztor István Szerbiában köztiszteletnek örvendő, magas politikai funkciót – tartományi házelnök - betöltő politikus – és szerb állampolgár. „Az ember határon túli magyarként sok mindenre számít a Kossuth téren, de arra a legkevésbé sem, hogy magyarok próbálják megverni” – nyilatkozta az atv.hu-nak Pásztor István.

Tényleg ott tartunk, hogy szélsőjobbos agymosottak döntik el, ki a hazaáruló és ki a magyar? Az eset elég világosan megmutatja, hogyan képzelik a gyakorlatban a határon túli magyarok képviseletét az új nemzetpolitika felkent harcosai. Szép szavak, automómia, önrendelkezés, oszt ha elmész a Kossuth-térre, jól leköpnek. Nincs ugyanis kétségem, hogy a Híd politikusai is hasonló fogadtatásban részesülnének, ha meghívták volna őket Budapestre. Csakhogy a Híd politikusai már nem számítanak „magyarnak” és ezt nem a Jobbik, de a Fidesz-kormány hivatalos álláspontja. Szánalom és Tragédia 2 in 1.

De, hogy ne feledkezzünk meg Via Novás/MKP-s barátainkról sem. Csak nekem tűnik fel, hogy a szavakban mindig toleranciát és nemzetpolitikai fordulatot hirdető Via Novás és MKP-s fiatalok a magyarországi belpolitika legsuttyóbb szélsőjobboldali alakjait turnéztatják meg Szlovákiában is? Néhány napja volt balhé a félnótás Szaniszló elmaradt gömöri turnéja, de a mostani pesti balhé főszereplője a jobbikos Gaudi nemrég Morvai Hisztinával osztotta az eszet az új nemzetpolitikáról, ez utóbbi például ilyeneket mondott Gútán: emeljük fel fejünket és vegyük vissza hazánkat! Köszi, Hisztina: te szépen beülsz a fekete kocsidba és visszaporoszkálsz Budapestre, a gútaiak meg itt maradnak. 

Egészen érthetetlen számomra, hogy az éjjel-nappal magyarságukkal kérkedők, magyarságukból politikai bizniszt, zsíros megélhetést fabrikáló szabadon lófráló elmebetegek, hogyan képesek ennyire gyűlölni, leköpni, inzultálni egy másik (esetünkben: szintén magyar) embert? Ráadásul, hogy tetézzem, mindezt azt a párthoz közel álló ember hajtotta végre, aki közben végigrodeózza a Kárpát-medencét, és nemezti önrendelkezésről és nemzetpolitikai paradigmaváltásról kiabál, Malina Hedvigezik, autonómiázik, székelyzászlózik, kettősállampolgárságozik, stb.

És ekkor esett le a kétfilléres. De hát hiszen ez az! Ez az új nemzetpolitikai fordulat, amiről korábban beszéltek már a jobbikos képviselők, amiről konferenciázgatnak a fidelitasok vagy amiről nemrég épp Csonka „Pincsikutya” Ákos fosott ki magából egy cikkrevalót, írtam róla: Tíz nemzetpolitikai bullshit, amitől sírni fogsz. Ha ez megvalósulna és ilyen Gaudi-Nagy szintű létformák vezetnék az országot, akkor lesznek majd újra nyilvános kivégzések és lincselések is. Kedves MKP és Via-Nova, valóban ezt akarjátok? Ehhez adjátok a neveteket? Ezekkel konferenciázgattok, tanácskoztok? Ez lenne az új nemzeti önrendelkezés?

Spirót mormolok magamban, Jönnek a dúlt-keblü mélymagyarok megint/füzfapoéták, füzfarajongók, jönnek a szarból/csönd van. Senki se pisszen. Alantról/kevéske hűlt költő csontujja int./Ó, ha gyilkolni szabadna újra,/csámcsogva, hersegve szívnák a vért -/miért is? ki tudja. Trianonért?/mered pár utcanév pici csontujja./Ez olyan klima: itt folyton beborul,/ez rendben van, de szégyen, szégyen, szégyen,/hogy mindenki kussol, hogy mindenki fél,/és nekünk kell jönnünk, pár csenevésznek,/hogy bebizonyitsuk:/nemcsak a szemetek tudnak magyarul.