Bunkó vagy, Jóska!

Csehszlovák Kém | 2014. június 15. - 12:39
Berényi először odaszarik Kiska küszöbére, majd megkéri, takarítson már fel, mert büdös van.

Létezik-e pofátlanabb és pitiánerebb dolog vasárnap, amikor azt olvassuk, hogy az új szlovák köztársasági elnök beiktatása előtt egy nappal Berényi Jóska, az MKP elnöke úgy nyilatkozik, pártja elvárja Kiskától, hogy segítsen megállítani a magyarok asszimilációját? Értem én, hogy a politikusok sokszor próbálnak bízni a választói amnéziában, ezért Berényi tényleg elhiszi, hogy ma már senki nem emlékszik arra, hogy az MKP egész egyszerűen nem támogatta a később óriási meglepetésre Fico-verő filantrópot, hanem beálltak a Smer jelöltje mögé?

De ha már így történt, hogy egy olyan jelöltet támogattak, amely végül megalázó módon vereséget szenvedett, honnan ez az elképesztő cinizmus a tiszta lappal induló, a szlovákiai magyarok felé már több gesztust bemutató Kiskával szemben, amely Berényi elvárásait pillanatnyilag a szlovák net legjobb tartalmává varázsolja?

Hé, valaki szóljon már Jóskának, hogy jó eséllyel nem ő lesz az, akivel ezt a topicot át fogja nyálazni Kiska. Gondoljunk egy kicsit bele, mennyire megalázó: a „felvidéki magyarság” nevében (!!!) Berényi először odaszarik Kiska küszöbére, majd megkéri, takarítson már fel, mert büdös van. Ehhez olyan vastagbőr kell és zselégerinc, amit tényleg nem lehet minden helyen kapni, de a Čajakova utca 8. alatt sorban állnak érte.

Ugyanis ha tényleg ez lenne az új „nemzetpolitika”, akkor itt kérem, nincs már más dolgunk: oszlassuk fel a magyarságot! Nehezen lehetett már jobbikos csürhe  köpésen is túllépni, de, hogy valaki ennyire elveszítse valóságérzékelését és a választópolgárokkal együtt szembeköpje az ország új elnökét is, ehhez rendkívüli primitívség szükségeltetik.

Nézzük meg egy pillanatra, mit mond Bunkóczi. Szeretné, hogy az új államfő, Andrej Kiska segítsen megállítani a magyarok asszimilációját Szlovákiában. Nem kell ahhoz képzett szociológusnak lenni, hogy lássuk: Bunkóczi és haverjai az asszimilációt katasztrófaként, a közösség fogyását néphalálként élik meg. Ők azok az emberek, akik rendszerint elégedetlenek társadalomban elfoglalt helyükkel, és mindig, minden körülmények között, a mindenkori rendszert hibáztatják kisebbségi létük háttérbe szorulásáért. Ők azok az emberek, akik úgy gondolják, ha eltűnnek, óriási veszteséget jelentenek a magyar nemzet számára. (Nem.)

Pedig – és ehhez szintén nem kell agysebésznek vagy légiirányítónak lenni – könnyen belátható: a természetes asszimiláció legjobb példája a vegyesházasságok és a született gyerekek alacsony létszáma. Csakhogy az emberek hálószobájához és párválasztásához nemhogy Kiskának, de az MKP-nak sincs semmi köze! Berényi kérése Kiska felé tehát nemcsak a köztársaság új elnökét, de minden választópolgárt mélyen sért, hiszen olyan mélységben próbál beavatkozni az emberek magánéletébe, amely egy modern demokráciában teljességgel elfogadhatatlan!