A Via Novás Samu egy kicsit túltolta az önfényezést

Csehszlovák Kém | 2014. július 8. - 15:39
Újabb cirkuszi mutatvánnyal szórakoztat minket a gútai érzelmi pornósztár!

A Via Novás Samu egy kicsit túltolta az önfényezést

Soha nem hittem az összeesküvés-elméletekben és belátom, hogy egy politikus vagy egy párt népszerűséget hajhászó lépése sokkal pragmatikusabb dolgok mentén szokott megtörténni, mint azt az olvasó vagy a fórumozó kirakja egy kiadós szájkarate után.

Miről is van szó?

Jóérzésű ember nem tud elmenni Samu Pista ízléstelen és kisstílű, pitiáner húzása mellett. A történet Gútán kezdődik, ahol egy mozgásban egyelőre akadályozott kisfiú számára a helyiek összegyűjtöttek 3000 eurót a járókeretére, amely segíthet gyógyulásában. Ezen kívül az összegből kijött egy speciális gyógykezelés is. A szervezésbe beleadatak mindent, a DGS Dögös Sprint és a Hello Gúta! polgári társulás fiataljai is és remekül teljesítettek, várakozáson felül, több mint kétszázan futottak egyet Tomika javára.

A Samu Pista Tomika gyógyulásához úgy járult hozzá, hogy lefotózta magát Tomikával és rátette Martos Facebook oldalára! Wow! Ez aztán férfimunka volt! Ehhez a bátor újrafelhasználsához innen is külön gratulálok! Samu a „lendületes nemzetpolitika” (muha!) jegyében egy ügyes, helyieket jó cél érdekében megmozgató civil szervezettől lendületesen ellopott egy témát. Na, pont ezt vártam tőle: egy hónapokig keményen dolgozó civil társaság politikamentes jószolgálatát lerángatja három lájkért a politikába. A sok dühös gútai joggal teszik szét kezét: milyen politikai párt már az, amely kihasználva az emberek érzéseit és civil munkáját ilyen olcsó és pofátlan nyúláshoz folyamodik?

A legviccesebb az ügyben amúgy nem ez, hanem a martosi tábor szervezőinek magyarázkodása lesz, amiből megtudhatjuk, Samu Pista egyszerűen csak arra járt, véletlenül ránőtt a képre, az meg véletlenül megjelent a Facebookon. Ha egy budapesti pénzen agyontámogatott, de népszerűtlen és minden mozdulatában amatőr jellegű szlovákiai magyar rendezvény szervezője vagy és a Facebook oldaladra hirtelen mozgássérült gyerekek, focimezes fiatalok jelennek meg, azonnal készíts róla felvételeket, hogy a Parameter tovább tanulmányozza a jelenséget!

Persze: a kisgyereknek elkel a segítség. Kétszáz lelkes gútai polgár 3000 eurót rakott össze. Lássuk, mire mennek a nemzetpolitikai lendületükkel a szupermagyarok és próbanácik, vajon összegyűjtenek-e annyit arányaiban, mint a gútaiak?