Megint a határon túl esett pofára a magyarországi szélsőjobb

Csehszlovák Kém | 2014. augusztus 18. - 15:05
Elmarad a szélsőjobboldali Jobbik és csatolt hasznos hülyéinek agymosodája Szerbiában.

„Szívás” Balázs és „Kudarc” Pista lúzerkettősét elzavarták a büszke vajdasági antifák!

Elmarad a szélsőjobboldali Jobbik és csatolt hasznos hülyéinek agymosodája Szerbiában, Törökbecsén – adta hírül a vajdasag.ma hírportál. Az aracsi pusztatemplom mellé meghirdetett nacionalista „Szabad Nép félóra” egyik főszereplője a Ferencváros egyik fehér felsőbbrendűséget hirdető huligán csoportjának egyik kivénhedt vezetője, Sziva Balázs, aki ma már az ún. „nemzeti rock” Bangó Margitjaként vállal fellépéseket Jobbik-közeli rendezvényeken.

Aki nem ismerné, a tag annak a RomEr nevű zenekarnak a vezetője, aki Szlovákiában is előszeretettel fellép a nacionalista szubkultúra pride fesztiváljain. Az együttes zenéje meglehetősen unalmas, a lakodalmas rock stílusának megfelelő változatosságban cibálják magukat „Tiranon”, „Nemzet”, „Magyarság” szavakra magányos, izzadt hónaljú férfiak, akik lelkesen Sieg Heileznek és „zsidóznak” koncertjeiken, mondhatni nincs itt semmi látnivaló.

A szélsőjobb lakodalmas rockzenekar amúgy ezúttal „Árpád Hős Magzatjai” néven próbálta volna eladni nemzeti giccscunamiját, komolyan mondom, ezt az embert nem is azért kéne agyonverni szívlapáttal, mert kopasz – hol ne lennének fasiszták? – hanem, mert két zenekara is van, de egyiknek sem sikerült normális nevet választani. Mi lesz a következő? Buggyant Turultojás?

Tanulságos lehet a vajdaságiak határozott fellépése a szlovákiai antifasiszták számára is, de a valódi következtetéseket a Jobbik „nemzetpolitikusának” kéne lassacskán levonni. Kudarc, kudarc hátán, így lehetne összefoglalni Szávay „Faszpumpa” István néhány éves „áldásos” tevékenységét, amelyet  határon túli magyarok „érdekében” folytat, talán ha nyitna egy gyrosost Szolnokon, sikeresebb lehetne.

Szlovákiában a kutyát nem érdeklő „Felvidéki Magyar Sziget” és „Martfeszt” nem fog bevonulni a „nemzeti oldal” dicső fejezetei közé, mint ahogy a Jobbik szlovákiai megjelenése is élénk tiltakozást váltott ki a helyi lakosság között, például Dunaszerdahelyen. A Csallóköz nem kért a nacionalizmusból és az extrémizmusból.

Kárpátalján sem járt sokkal jobban a szélsőjobbos  magyarországi párt. Bár az ukrán szélsőjobboldali Szvoboda párttal és a magyarországi szélsőjobb portálok dezinformatív híreivel próbálják lágra lobbantani a vidéket, a helyiek itt is tudtul adták Szávaiéknak: elutasítják a szélsőjobb politikát.

2,28% - ekkora a támogatottsága Erdélyben a magyarországi  extrémistáknak, és több tüntetést is szerveztek már Erdélyben a Jobbik ellen. Ráadásul nemrég a párt elnöke ellen büntetőtárgyalás indult, és több szélsőjobboldali gyűlöletkeltő beutazását is megtiltották Romániába a helyi hatóságok.

Köpés az új nemzetpolitikai fordulat – írtam májusban, amikor egy vajdasági magyar politikust ért utól a Magyarorszgáról gerjesztett etnikai nacionalizmus. Ez volt az a pillanat, amikor naív, megvezetett nacionalista is elgondolkodhatott: vajon tényleg olyan eszmében hisz-e, olyan politikai pártot támogat-e, amely a térség népeinek békés együttélését segíti?

Nem megy a szekér a Jobbiknak a határon túli magyarok között, a szavazók pedig válaszra várnak: vajon hogyan lehetséges az, hogy egy párt, amelyik szavakban hatalmas elkötelezettje, védelmezője és segítője a környező országokban élő kisebbségi magyar lakosoknak, pont a hatuma soraiban kap rendre csekély támogatást, sőt, elutasítás az osztályrésze.