És minket ki véd meg az „illiberális” magyaroktól?

Csehszlovák Kém | 2014. augusztus 20. - 13:00
Párkány tényleg a kétnyelvűség városa, az idióta és kisszámú nácin kívül nagyjából mindenki leszarja, milyen nyelven kommunikálsz.

Állítólag annyi történt Párkányban augusztus 18-án, hogy egy diáklány vonatjegyet szeretett volna vásárolni – magyarul. Szlovákiában! Érted. Ráadásul nyilvánvalóan provokálta a dolgozó nép gyermekét, amikor a vásárló olyanokat tudott mentségére felhozni, hogy “csak néhány szót ismer”. Az állam nyelvén! Érted.

Ezek után, ahogy azt illik Szent István egyik örökösének számító rendes nemzetállamban a nemzet dolgos, de büszke tagja megfelelő leckében részesítette a ki tudja, milyen szándékkal betolakodó jövevényt: a lényeget megragadó szavak kíséretében szégyenítette meg a magáról megfeledkezett „idegent”.

Tökéletes reakció egy magáról megfeledkezett ki-tudja-milyen-alak viselkedésére, aki elfelejtette, hogy milyen szabályok léptek életbe az illiberális nemzetállamban.

Hál´ istennek Szlovákiában még nem tartunk itt. A mostani párkányi eset meglehetősen bűzlik, meglehetősen jól ismerem a várost és az ott élő embereket, érdemes lenne meghallgatni a másik felet is. Hevenyészett közvélemény-kutatásom alapján ottani ismerőseim jó része magyarul kéri a vonatjegyet, ez soha, semmilyen problémát nem okozott, ráadásul: Párkány tényleg a kétnyelvűség városa, az idióta és kisszámú nácin kívül nagyjából mindenki leszarja, milyen nyelven kommunikálsz.

„Az eset”kommunikációja egyszerű provokáció, nemcsak a helyi párkányi szlovák-, és magyar nemzetiségű lakosokkal szemben, de Szlovákia és Magyarország lakosai ellen is. Mert akárhogy is nézzük egy vélt etnikai sérelem meglehetősen egyoldalú narratívája soha nem a probléma megoldását, de annak eszkalációját és medializálását jelenti.

Persze, kezeljük helyén a dolgokat, úgy tűnik a magyar terepasztalos Tokárék fospatronja meglehetősen halkan pukkant, hiszen Magyarországon csak a magát konzervatívnak hazudó, opportunista pojáca, Stumpf Bandika és néhány náci weblap vette át a hírt. Roppant szórakoztató, hogy a magyarországi sajtónak az eset kapcsán pavlovi reflexként ennyi jutott eszébe:

- "liberális agymosás"

- "tót kecske"

- "Trianon"

Hát most jól megmondtátok! Ennyire vagytok képesek, a Nagy Visszavágások Illiberális Mesterei?

Amúgy az ügy folytatása is tök vicces egy rendes illiberális szemével nézve: a kislány felkereste a megfelelő érdekvédelmi szervezetet, a sajtó is megírta az esetet, sőt a sértett panaszt is szeretne tenni az  illetékes hivatalnál! Szerencsére egy korrekt autokratikus, illiberális államban ilyen lehetőségek már nem létezhetnek, a Szlovákiai Magyarok Terepasztala-féle, nem kormány közeli intézmények pedig egyenesen vörös posztónak számítanak már egy rendes féldiktatúra szemében!

Tököm ki van az ilyen majmokkal, akik csak akkor tudnak kisebbségi jogok miatt kiabálni és sérelmeket összeírni, ha saját pecsenyéjükről van szó. Akkor bezzeg rohadt nagy kuss van odaát, amikor a szemetek előtt építik le a magyarországi demokráciát! Persze, a pénzt, Fidesz csöcsén lógó MKP-s civilek (hehe!) azt elfogadjátok.

Hogy is van ez, a kutyaúristenit?

Utolsó kis senkiházi, pitiáner, ostoba provokációkkal próbáljátok kavarni a szart a normális viszonyban élő emberek között, miközben a Kétnyelvű Délszlovákia Kétlábon Járó Kognitív Disszonanciái Orbán Viktor illiberális demokráciáját istenítik? Ti beszéltek kisebbségi jogvédelemről? Soha nem szórakoztam még ilyen jól!

Tényleg nem veszitek észre, hogy Tusnádfürdő óta a kisebbségvédelem pojácái lettetek? Bármilyen nyilatkozat, és rinya maximum az udvari bohóc csörgősipkája vidám csilingelésének hangzik? Tapsikoltok Tusnádon a civil szervezetekre kimondott miniszterelnöki halálos ítéletnek, most meg panasszal akartok élni? Muhaha!

Az van kisbarátaim, hogy évek alatt – magyarországi álkonzi elvbarátaitokkal – saját magatok járultatok hozzá a hatékony kisebbségvédelmet is biztosító liberális demokrácia lebontásához, tán soha nem is fogadtátok el, nagy hangon kiátkoztátok ezt a tradíciót Szlovákiából is, most pedig panaszkodni akartok, hogy szar van a palacsintátokban?

Önmagatok karikatúrái lettetek, szlovmagyar civil szervezetek, szlovmagyar kisebbségi érdekvédelmi szervezetek, Orbán elvtárs szóhasználatával élve: ti idegenből fizetett, külföldi provokátorok, a nemzet ellenségei.

 A legszomorúbb pedig az egész történetben az, hogy nemcsak a magyarországi diktatúra kiépítésének aktív-passzív résztvevőivé váltatok, nemcsak saját magatokat rúgtátok tökön, de Szovákiában totálisan lenulláztátok a hiteles és hatékony nyelvi-, etnikai-, vallási- vagy szexuális kisebbséghez tartozó egyének emberi jogi képviseletét is.