Szlovákiában a kettős állampolgárság intézménye megbukott

Csehszlovák Kém | 2014. szeptember 18. - 11:06
Minden rohadék rezsimnek megvannak a hasznos idiótái, így volt ez a kommunizmusban, így van ez az Orbán-féle Nemzeti Együttműködés Rendszerében is.

Mindenki ismeri azt a nőt, akihez ha egy nagyobb társaságban öt percig nem szóltak hozzá, akkor mindig beszólt: na jó, megyek, nem beszélget velem senki. Egy tinidiszkóban talán még legitim sztori, este tízkor vége a bulinak, lehet hazamenni, de idősebb korban már problémásabb. Egy ilyen nő, aki mindig sajnáltatja magát, mindenből azt matekozza ki, mennyire rossz neki.

A helyzet az, drága barátaim, hogy a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Főseggei egy tinidiszkós hisztis fruska érzelmi intelligeniájának megfelelő reakcióját modellezte le szegény szlovmagyar „elszakított nemzettest” számára. Ugyanis még sokan mindig mártírnak nevezik az olyan idiótát, aki csak azért, hogy hősnek tartsák őt önként vállal valami kellemetlenséget. Aztán még kérkedik is vele.

Ki ne emlékezne rá, a Fidesz 2010-es győzelme után, egyik első intézkedései között, egyoldalúan, a szomszéd véleményének megkérdezése nélkül, megalkotta a kettős állampolgárság, illetve az egyszerűsített honosítás törvényét (KÁP). Ugye az mindenkinek világos, lásd előző posztomat, ahogy szegény hülyemagyarjaink számára egyre nehezebben pörög a megélhetési bizniszpolitika, úgy minél nagyobb hülyeségeket, értsd, minél pitiánerebb dolgokat kell a nagyvilágba kiabálniuk.

Romániától eltérően Szlovákiában a KÁP népszerűsége elenyésző, nem érdekelte az embereket. Akit esetleg érdekelt, az szép csenden felvette. Egyes óvatos becslések szerint ezeknek a csendes kettős, szlovák-magyar állampolgároknak a száma Szlovákiában 1500 fő körül mozog. Az évek alatt a gyakorlat megmutatta: a szlovák állam bár pitiáner és nacionalista szempontok alapján reagálta le Magyarország egyoldalúan meghozott, nacionalista törvényét, állampolgárait nem buzerálta, a satus quo fennmaradt, nincs itt semmi látnivaló, mindenki menjen a dolgára.

Kivéve mintegy fél tucat esetet, amelyet azonban tudatosan hozott létre a politika, konkrétan a Magyar Közösség Pártja. A recept a szokásos: „a magyarság nevében” néhányan önként feljelentették magukat. Ezek a kivétel nélkül erősen turbómagyaros politikai véleménnyel rendelkező emberek szándékosan koldulták a feszültséget, a várható és könnyen kiszámítható reakció jegyében. Bejött nekik a deal, otthon Szlovákiában saját szűk környezetükben mártírokká váltak, Magyarország aktuális politikai kurzusa pedig futtatja őket. Tudatosan megszervezett akciójuk célja pedig nem volt más, minthogy e tétel görcsös bizonyítása:

„Szlovákiában magyarokat üldöznek”

Ebben a szellemben tartott Budapesten (Magyarország) sajtótájékoztatót a felvidékimagyarság fáklyája és mártírja, nehezen találunk most ettől jobb tartalmat a neten. A legendáris Budapesti Egyetemista azért jelent meg a Nemzetstratégiai Kutatóintézetben Lomnici Zoltánnal, az Emberi Méltóság Tanácsának elnökével, hogy a sokadik bőrt lehúzzák a 40 turbómagyaron kívül senkit nem érdeklő témáról, a totálisan korrumpálódott, orosz és ukrán megélhetési bűnözőknek eurómilliókat jelentő magyar kettős állampolgársági törvényről.

Kassán (Szlovákia) az Alkotmánybíróság aztán úgy döntött, hogy nem döntött semmit az állampolgársági beadványról – tegyük hozzá, eljárási okok miatt. Ami azt jelenti, nem szerzett kellő többséget a testületben egyetlen döntési javaslat sem. A kettős állampolgárság pedig egyébként még mindig nem alapvető emberi jog, sehol nincs kőbe vésve, hogy az jár. Közben szlovák belügyminiszter Kaliňák bejelentette: hamarosan módosítják a törvényt, a javaslat szerint nem veszítenék el szlovák állampolgárságukat azok a személyek, akik állandó lakhelyük alapján veszik fel egy másik ország állampolgárságát.

Sokszor hallottuk: „Akarata ellenére senki nem fosztható meg szlovák állampolgárságától”. Csakhogy itt senki nem foszt meg senkit az állampolgárságától, arról van szó, hogy az KÁP után hozott szlovák ellentörvény miatt automatikusan elveszti szlovák állampolgárságát az idegen állampolgárságért folyamodó illető. Pont. Tetszett volna nem hülyét csinálni saját magunkból. Az önkényes állampolgári jogfosztást a szlovák alkotmány sem engedélyezi, a jogszabály miatt ugyanakkor 866 személy önként vesztette el szlovák állampolgárságát.

Felháborító gigadilettantizmus

Persze, minden rohadék rezsimnek megvannak a hasznos idiótái, így volt ez a kommunizmusban, így van ez az Orbán-féle Nemzeti Együttműködés Rendszerében is. A Lúzernagyi, vagy a Budapesti Egyetemista ebben a történetben egy bármikor lecserélhető karakter csupán. Sokkal durvább és nem lehet sokszor elismételni az Orbán rezsim gigadilettantizmusának és sima belpolitikai érdekből meghozott, szavazatmaximalizáló törvénykezésének következményeit, amit fellengzősen „nemzetpolitikának” neveztek el és agyhalott vianovások szopnak be.

A törvény nemhogy nem érte el a célját, de egyenesen maffiásította az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos eljárását. A törvény nem elősegíti a magyarországi nacionalista pártok által mindig nagy hangon védelmezett határon túli magyarok otthon maradását és helybéli gyarapodásukat, hanem éppen ellenkezőleg: felgyorsítja a helyi hatuma közösség számának csökkenését. Igen: a természetes asszimiláció, a munkaerő szabad áramlása mellett öt éve már a magyar kormány is „besegít” a szlovmagyar világ eltüntetésébe.

Ráadásul, mivel hat idióta személyes karrierjén kívül érdemben semmilyen hatása nincs a KÁP törvényének azt is láthatjuk, hogy „sikerült” az amúgy sem letisztult, történelmileg megterhelt, és sallangmentes szlovák-magyar kapcsolatot még egy újabb bazmeggel megterhelni. Magyarul: a KÁP törvénytől biztosan nem kerültek hozzánk közelebb szlovák szomszédaink. Végül, de nem utolsó sorban a KÁP kicsinálta az MKP autonómia-törekvéseit is. Hol is tartunk éppen? Ja igen, majd a novemberi választások után megismerhetjük az MKP autonómia-koncepcióját is, LOL.

Foglaljuk össze, mit köszönhetünk a fantaszta nemzetpolitikusainknak:

  • Korrumpálódott KÁP törvény
  • Jobban utálnak minket a környező nem magyar népek
  • Keresztet lehet vetni a területi autonómiára
  • A KÁP hatása ellentétes a szülőföldön maradás elvével is

Ez egy sikeres történet, na. Öt évvel a KÁP bevezetése után kijelenthetjük: Szlovákiában a kettős állampolgárság intézménye megbukott. Azért van egy jó hírünk: Legalább Szlovákiából nem importálhatott szavazatokat a Pocakos Tábornok.