Miért kussoltok, szlovmagyar civilek?

Csehszlovák Kém | 2014. szeptember 26. - 13:20
Ismerjük meg a Szlovákiai Magyar Kerekasztal és a Fico-kormány különös szövetségét!

Hatalmas csönd uralkodik a máskor oly aktívan matricázó, tüntiző szlovákiai magyar civil szervezetekben, nem hozta eddig őket különösebben lázba a magyarországi civil szféra elleni totális kormányzati attak. A csönd már csak azért is értelmezhetetlen, mert pont ezeknek a kisebbségi civil szervezeteknek lenne létérdeke, hogy hallassák a hangjuk a nemzetállami elnyomás, nyomuló központi hatalmi diktatúra és a polgári jogok sárba tiprása láttán.

Persze, tudjuk, a rasszizmus és a nacionalista kábaság károsítja az ítélőképességet. Ezzel csupán arra akarok utalni, hogy nagyon úgy tűnik: a magukat szlovmagyar mátrixban olyan liberálisnak beállító, az MKP nemzeti radikálisai által „libsinek” titulált egyes civil szervezetek és képviselőik továbbra is képtelenek kimozdulni etnikai elefántcsonttornyukból, számukra az úgynevezett civil munka ott véget ér, ha a Tescoban magyarul is kiírják: egy kiló kenyér, zacskós tej és kakasos nyalóka és alapjában véve semmit nem ért a liberális demokráciából egy HVIM „Felvidék” aktivista éppúgy, mint egy gomabszögi táborlakó.

Nincs szalvéta a tányérom mellett: most azonnal adja le a szerelést az összes kétnyelvűszlovákiázó, kisebbségimagyariskolabezárazó területiautonómiázó „felvidéki falfirkász”, aki az illiberális demokráciára szavazott vagy szóban igazat ad Viktornak, mert kevesebb szánalmasabb dolog létezik ma a Kárpát-medencében, mint a magyarországi illiberalizmust és orbáni diktatúrát támogatni, miközben Szlovákiában habzó pofával demokráciázni, pozitív diszkriminációt követelni.

Arról nem is beszélve, hogy korábban már leírtam, megkérdeztem: a területi autonómiázó handabandázó szlovmagyarok ostobenkói tényleg azt hiszik, hogy az a felcsúti Soros-alapítványon kikupált, filoxéra nagyságú politikai következetességgel megáldott minidúcse fogja nektek megadni vagy politikailag támogatni a területi vagy bármilyen autonómiátok, aki Magyarországon minden szinten az önszerveződés, a civil mozgalmak és az önkormányzatiság ellen van és harcol?

Muhaha.

Van ám a pofátlanságnak is határa! Pont leszarom az autonómiátokat, átjártok szavazgatni kétharmadot, a magyarországiak nyakára ültetitek ezt a senkiházit, aztán ártatlan bociszemekkel és műfelháborodással köpköditek tele az internetet, leveleket küldözgettek Kiska elnök úrnak, hogy a cúnya néni nem értette, amikor magyarul kértél jegyet Párkányban? Vagy tényleg rázzátok a pofonfát és úgy gondoljátok, hogy Pozsonynak kutya kötelessége még ma kikiáltani a Föderatív Szlovákiát a Felvidéki Nemzeti Tanács iránymutatásai alapján, de a pesti hajléktalan, meleg, zsidó és cigány pedig költözzön át a Duna túloldalára?

Fent vagyok egy „felvidéki politikai fórumon” a Facebookon. Több napja érdeklődöm már, vajon a máskor oly hangos civilek adtak-e ki akármilyen szolidarizáló nyilatkozatot, matricát magyarországi sorstársaik ügyében. Szemforgató, álnaív értetlenkedés fogadott. Azt írta egyikük, nem érti, miért kéne szolidaritást vállalni az odáti civilekkel.

Egyrészt ez nem igaz, hogy a magyarországi civilek ne emelték volna fel hangjuk a szlovák kormány túlzásai ellen. Itt. Több posztomban is rámutattam, az olcsó politikai haszonszerzésből koldult, mesterségesen generált etnikai feszültséggyártással nemhogy a magyarországi civilek, de a szlovmagy választópolgárok sem szimpatizálnak. Ennek alátámasztására hadd hozzam fel a legfrissebb közvélemény-kutatási méréseket, ami az évek óta feszkógyártsában utazó MKP-t nemhogy a parlamenti küszöb alá mérte, de egyenesen jelenlegi politikája kérdőjelezte meg.

Másodszor a magyarországi civil szervezetek hajléktalan, meleg, zsidó és cigány emberek érdekeiben lépnek fel, akik történetesen magyarok is. Vagy milyen civil szervezetek azok, akik nem állnak ki a magyarországi problémák miatt? A 2006-os rendőri túlkapások alkalmával vajon ki segített? Nem éppen a mai kormány támogatói közül kerültek ki tényfeltáró újságírók (Bodoky Tamás), és civil jogvédők (TASZ), akik a vétlenül megvert emberek érdekeiért léptek fel.

Harmadszor – tegyük hozzá szerencsére – Szlovákiában nem tartunk ott, hogy a kormányzat nyíltan a civil szervezetek megsemmisítésére törne, így ezt a felvetést egyelőre zárójelbe is tehetjük. Arról nem is beszélve, hogy ha Sorosék pénzt adnak a magyarországi civil szervezeteknek az „ballib” propaganda és belügyekbe való beavatkozás, bezzeg, ha magyar kisebbségi szervezeteket vagy szlovák/román helyi magyarokért kiálló személyeket/szervezeteket támogatnak a szomszédos országokban az teljesen helyén való.

Negyedszer, jó ha tudják a szlovmagyar traumagyáros Orbánfanatikusok is, hogy az általuk is Messiásként várt területi autonómia-elképzeléseket és az ezeket formába öntő civil szervezeteket Romániában a démonizált Soros György támogatja. Nem mondom, hogy könnyű lehet élni ezzel a kognitív disszonanciával, de legalább egy kicsit fájjon már ostobaságotok és vetüljön a falra agymosott létetek halovány árnyéka. Eddig Soros György nemzetáruló, magyarellenes volt, most akkor mi van?

Ötödször, ne hallgassuk el a szlovákiai szlovák civilek egy csoportjának példamutató kiállását sem magyarországi kollégáik mellett, akik ezek szerint fontosabbnak tartották a demokrácia védelmét, mint a szlováki magyar civil szervezetek. A 31 szlovákiai civil csoportot képviselő ernyőszervezet követelte nyilatkozatában, hogy "ne váljon mindennapossá és elfogadottá a civil társadalom képviselőivel szembeni ilyen bánásmód". A MVRO felhívására a szlovák külügyi tárca sem reagált. Nem nehéz levonni a következtetést: A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala, számtalan szlovmagy civil szervezet ernyőszervezete hallgatásával közös platformra került a Fico-kormánnyal.

Szígyen.