Szent Korona gyalázó buliban járt a Via Nova

Csehszlovák Kém | 2014. december 11. - 13:17
Alaposan megrázták a pofonfát a „nemzeti érzelmű ifjak”.

Papírcsákóként rakták a fejükre a Szent Korona mását és idiótán nevetgéltek Visegrádon a Fidesz ifjúsági szervezetének tagjai és meghívott vendégei – nagyjából ennyi a kép lényege, amit Markó Ferkó, a 444.hu online híroldal újságírója talált.

Természetesen a hírt, miszerint a bukóban lévő NER-rendszer fiatal szervilis csicskásai a magyar adófizetők pézéből bulikáznak egy reneszánsz étteremben, nagyjából az időjárásjelentés után sem érdemes megemlíteni. Csakhogy mit ad isten, sokan emlékszünk még arra, hogy tavaly a magyar Külügyminisztérium „szánalmas gúnyolódásnak” nevezte közleményében az osztrák közszolgálati televízió műsorában megjelent felvételt, amelyen három osztrák humorista műsorozott.

A szentkoronagyalázás az új árokásás: vannak tehát a jó szentkoronagyalázók (Fidelitas) és vannak a rossz szentkoronagyalázók (osztrák humoristák), akiket természetes el kell ítélni és kappanhangon tiltakozni kell ellenük minden fórumon. Ez a sajátos Fidesz-logika nem újdonság, ismerünk ugye jó kommunistákat (Szűrös Mátyás, Csintalan Sándor, Pozsgai Imre) és rossz kommunistákat (Horn Gyula, Gyurcsány Ferenc, Medgyessy Péter) hosszan sorolhatnánk a példákat.

Szlovákiában a Fidesz szatelit pártja hasonló elvek alapján működik, osztja fel és meg a helyi magyar közösséget: vannak a rossz magyarok (vírusok, mostosok, szpoluprácázók) és az igaz magyarok (nagymagyarországozó, rovásírásnyaló büdöstótózók).

Ha még mindig nem esett volna le a poén: Képzeld el, vannak olyan „nemzeti érzelmű magyar emberek”, akik egy múzeumi tárgy, egy történelmi jelkép leegyszerűsített másolatával bohóckodnak, vitézi avatásokon járnak, körbehurcolják és megvédik!!!! Ez szerintük teljesen rendben van. De az, ha az éles szemű kritikus online újság ügyeletes szerkesztője szembesíti a munka híján közpénzek lopására szakosodni kívánó ifjú politikusainkat, hogy ugyanazt csinálják a korona másolatával, mint az általuk bíráltak, az ugye néhány gőgös megjegyzésre és nagyképű, arrogáns kioktatásra már elegendő.

És ha azt hitted, hogy itt vége a történetnek, kapcsold be a biztonsági övet, most jön a kigyorsítás. Soha nem fogod kitalálni! Hol találkozik a nemzeti radikális, irredenta elveket valló szlovákiai szervezet, az MKP Via Nova küldöttsége (Gubík László, Tamás Iván, Csonka Ákos) és a Kétnyelvű Szlovákiáért Mozgalom civilje, a szélsőjobbtól lelkesen elhatárolódó, de saját Facebook oldalán Hatvannégy Vármegye linkeket megosztó Kovács Balázs? A szentkorona gyalázó, visegrádi Fidelitas bulin! Tudjátok, ezek azok az arcok, akik összevesztek tavaly a nyári Martos-Gombaszög táborok miatt. Akkor Barak Laci megírta, az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz. Nem tévedett.

Akinek eddig egy kis kétsége lett volna afelől, hogy az MKP a szó szellemi értelmében megszűnt szlovákiai pártnak lenni, ajánlom a cikk képgalériáját. Az MKP utánpótlását most épp Visegrádon etetik, itatják, az elszegényedő Magyarországról mondják meg nektek a megakorrupciós botrányokban fulldokló Fidesz szárnyai alatt politikai karrierjüket építgető talpasok itt Szlovákiában, mi a tuti és ki a magyar. Valami egészen döbbenetes leépülésen és önfeladáson ment keresztül az MKP, az önmegsemmisítő politika beteljesedni látszik: szavazóik kihalnak, agymosott politikai kádereiket kiszervezi Budapest.

Ami pedig a múzeumi tárgyat illeti: az ún. „Szent Koronának” és szellemiségének vitrinben a helye. Hogy egészen kristálytiszta legyek, Hungária egykori királyainak koronázási jelképe azért nem lehet politikai tisztelet tárgya, mert előjogok alapján érvényesülő, rendi társadalmat jelképez, ahol az ország lakosainak nagy része alattvaló volt. A te ősöd is, kedves olvasó. Jellemző a szlovákiai magyar értelmiségi közállapotokra, hogy erre a triviális alapdolgra, azaz a francia forradalom, illetve a 48-as szabadságharc és forradalom jogkiterjesztő hagyományára itt a parán kell finoman és szelíden utalni.