Egy szlovákiai hülyemagyar az EU ellen…!

Csehszlovák Kém | 2015. január 7. - 10:10
Ha a magyarországi jobboldaltól már csak egy hülye nácinak látszó szlovák állampolgárra futja utcai trollként, akkor ez bizony méretes kudarc.

Szlovák állampolgárokkal is bomlasztja a magyarországi kormányellenes tüntetéseket a szélsőjobb, ezzel is azt a látszatot keltve, mintha pártszimpátiától függetlenül és vérmérséklettől függően nem alakult volna ki egy általános elégedetlenség Orbánék antidemokratikus, idióta intézkedései és elképesztő korrupciós ügyeik ellen. Ahogy a tavalyi magyarországi országgyűlési választások során is a kétharmados többségről, gyakorlatilag a határon túlról érkezett szavazatok döntöttek, jelek szerint a hatalmát féltő több, mint kétharmados szélsőjobboldali Fidesz-Jobbik kultúrkoalíció újra a határon túli hasznos hülyéit használja fel a piszkos munkára.

A történetet mindenki ismeri: az új évben is folytatódott az Orbán-kormány elleni tüntetéssorozat, ezúttal az Andrássy útra, az Operával szemben gyűlt össze az előzetes várakozásokhoz képest meglehetősen szép számú tömeg. Az utolsó beszéd elhangzása végén, amikor  elindultak hazafelé a demonstrálók, két szélsőjobboldali provokátor furakodott a békésen hazainduló tömeg közé és egy EU ellen tiltakozó zászlót emeltek a magasba, másodpercekig. A komolytalan akció nem sikerült, rendőrök és a rendezők vezették ki a tömegből a két agitátort.

A népszerűségét rohamosan vesztő budapesti nacionalista kormány politikájához csaknem kiapadhatatlan utánpótlást biztosítanak a szomszédos országok nacionalizmusától frusztrált és emiatt túlkompenzáló – értsd: szinte bármire kapható – szélsőjobboldali eszmékkel szimpatizáló fiatalok. Mára csak ők maradtak, a Fidesz kormány alig számíthat a 2006-ban még a tenyeréből evő futballhuligánokra, akiket az antidemokratikus vénaszkenneres idiótizmus és a szurkolói kártya bevezetése fordított Orbánék ellen. Így azok számára, akik a magyarországi valóságot nem itt élték meg születésük óta, egy ilyen akció sem más, mint internetes trollkodás: „nézd, hogy felbasztuk a komcsi nyugger agyát”, muhaha.

Az index videója alapján könnyen felismerhető ilyen határon túli bomlasztó a még Csehszlovákiában született Dobay Gergely, akivel az atlatszo.hu-n, a szlovákiai magyar nemzeti radikális szervezetekről szóló cikkben találkozhattatok. A Klapka Kommandó utódai írásból, többek között megtudhatjuk, Dobay fő feladata, mint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom „Felvidék” szervezetének elnöke, a Felvidéki Magyar Sziget újraindítása volt, később előszeretettel kapcsolódott be az egész Kárpát-medencére kiterjedő HVIM-es akciókba is. Legutóbb, Szlovákiában, 2014 novemberében egy MKP által vezett városka művelődési házában, a Budapesten provokáló szélsőjobbos agitátor Zagyva György Gyulával beszélgetett kedélyesen, a neonáci Arany Hajnal logóját viselve Dobay.

Az egyik szélsőjobboldali portál megkérdezte a „hős” hasznos hülyét az Operánál történtekről, Dobay büszkén mesélt az amúgy látványos kudarcba fulladt akcióról, amely során még egy normális fotót sem tudtak készíteni trollkodásukról. És, hogy mi készteti ezeket a szerencsétleneket öngyilkos akcióik végrehajtására? Tudják, ha bukik a Fidesz, elzáródhatnak a budapesti pénzcsapok, nem hugyozhatják le az ólajtót magyarországi közpénzen tartott bulikban. Annyi a hirtelen jött bőségnek és magyar bulikáknak, mehetnek vissza a csatornafedél alá. Másrészt, és ez fáj legjobban a Fidesztől a Jobbikig a szélsőjobboldalon, a magyarországi kormányellenes tüntetésekbe bekapcsolódtak e párt korábban megvezetett, de az események és a tagadhatatlan tények hatására fokozatosan kijózanodó hívei is.

Lehet kritizálni okkal az ellenzéki pártok és civil szervezetek töketlenkedését, de a tény mégis csak tény marad: övék az utca, a jobboldal elbukta ezt a politizálási teret! Nincs Békemenet és a Bohóc Gárda sem masírozik az utcákon.

Ha 2015 januárjában a magyarországi jobboldaltól már csak szélsőjobbos szlovák állampolgárra futja utcai trolként, akkor ez bizony méretes kudarc.