Az ostobaság „felvidéki” magyar csimborasszója

Csehszlovák Kém | 2015. február 2. - 10:34
Magyar oskolába akarod íratni a gyereked? Tanuld meg becsülni a zsidókat a Dunába lövő nyilasok jelképét, követeld az autonómiát, tetoválj magadra Nagymagyarországot...

Csak február van, de az már szinte biztos, hogy a dunaszerdahelyi Magyar Megmaradásért nyerte az idei suttyósági versenyt: gyerekrendezvényen politizáltak.

A gyanútlan dunaszerdahelyi szülő elolvassa a Magyar Megmaradás Polgári Társulás programajánló felhívását, „Iskolaváró – kampány a magyar iskolákért’, elképzelhető, hogy még tetszik az ötlet, hé, asszony, tök jó a buli, ha a gyerek jól megtanulhat magyarul, menjünk el a rendezvényre. A gyerek tapsikol, sikít, jó a műsor a színpadon, mindenki boldog, Róka gúnyt űz Malackából, a Bagoly megmondja a tutit a Verébnek. Mindeközben, az állatos jelmezbe öltözött színészek mögött, a papírvár felett és a nézők körül nettó vizuális szellemi kútmérgezést ádozatai lehet mindenki – hiába szól szépen a dal, oda a boldogság, alaposan hülyének néznek minket megint az illetékes elvtársak.

Vajon mi dolga irredenta jelképeknek, egy parlamenten kívüli politikai párt legnagyobb szemfényvesztő jelszavának, és magyarországi náci jelképnek egy gyermekrendezvényen, amelyet a magyar beiskoláztatás kapcsán szerveztek meg?

A Magyar Megmaradásért – Területi Autonómiát Felvidéknek! lóbaszó nagy betűi alaposan beleégnek a retinánkba, nem is lehet nagyon mást nézni, no azért baloldalt egy Nagymagyarország térkép, kettőskereszttel, jobboldalt Árpád-sávos zászló jelzi: a politikailag meglehetősen öntudatos rendezők semmit nem bíztak a véletlenre, ami az agymosást illeti. Eszed, nem eszed, nem kapsz mást. Magyar oskolába akarod iratni a gyereked? Tanuld meg becsülni a zsidókat a Dunába lövő nyilasok jelképét, követeld az autonómiát, no és persze, ha elbizonytalanodnál, mi ennek az autonómiának a határa, tetoválj magadra Nagymagyarországot és megkapod a választ. Ó, ezek a régi, szép magyar értékek – csak kár, hogy semmit nem érnek ma már a tudás piacán.

Az esemény amúgy egy hete történt. Átpörgettem a szlovmagy sajtót a neten, nem találtam akár egy glosszányi bejegyzést sem a témában, nem verte ki senkinél sem a biztosítékot, hogy egy magát polgári (!!!) szervezetnek hívó gittegylet irredenta, antiszemita jelképekben fürdeti meg a gyanútlan érdeklődőt, ha már az, minden megpróbáltatás és oly sok viszály után, úgy dönt, nem szlovák, hanem magyar iskolába iratná gyermekét. Mintha a kettő között szerves kapcsolódás lenne, és jelzné: aki magyarul szeretne tanulni kisebbségiként Szlovákiában alapból egybites, idióta turbómagyar. De nem, a szlovákiai magyar értelmiség még teljesen meg nem bolondult és pincsikutyaként farokcsóváló részét ez nem zavarja, egy nyamvadt blogbejegyzéssel sem találkoztam.

És nagyjából itt el is dőlt a dolog, mondjuk ki bátran, nincs már tétje a dolognak: a szlovákiai magyar szellemi élet halott, teljesen elhaltak önvédelmi reflexei. Mert azzal az emberrel racionális diskurzust, érdemi párbeszédet nem fogsz tudni lefolytatni, aki nagymagyarországos pelenkába kakil, és csak üvölti artikulátlanul: aoúútonóóuumia. Hallott valaki tizenöt-húsz kerek mondatot az MKP-tól az autonómiával kapcsolatban, azon kívül, hogy a Duna menti Gittegylet nagy nehezen lemásolta a dél-tiroli területi autonómia alapelveit, amelyek egyébként négyzetméternyire sem alkalmazhatók Dél-Szlovákiában? Tényleg, ennyire idiótának nézik a magyarokat néhányan ott, délen, hogy megpróbálják elhitetni, reális az autonómia megvalósulása, csak követelni kell? Van egy rosssz hírem, nemzetes uraimnak, akik az autonómiát a nemzet megmaradásának zálogaként tüntetik fel: a nemzet végleg és örökre elveszett.

No nem úgy, ahogy gondoljátok, ugyanis senki nem fogja megtiltani nektek, hogy továbbra is Nagymagyarországos lepedőbe burkolózzatok, csupán csak annyira, amennyire élhetőbb lett 1945 és Keleten 1990 után Európa. Nem lehet már megszervezni egy nacionalizmus mentén – legyen az szlovák vagy magyar – nemhogy egy országot, de még egy pártot is csak nehezen. Atilla sújtásos nemzetes uraim, irredenta pólós srácok öltönyben, a világ változott meg körülöttetek, többféle identitás létezik, akármennyire is súlykoljátok, nem lehet már felállítani az Igaz Magyar Prototípusát. Nincs ilyen, álomvilágban éltek. Erőszakos magyarosító politikátokkal pont azokat ijeszitek el, akik lehetséges, szívesen iratnák be gyermeküket magyar tannyelvű iskolába, de a felűről mindent megmondó, egyenruhás masszát formáló szemléltből nem kérnek, főleg ha az délibábos ábrándokat kerget és nem a vállalkozószellemre, önmegvalósításra bíztat, nem egyéniségeket nevel.

Nagymagyarországgal kampányolni a magyar suliba iratkozókért? Ez aztán az igazi startup, egy újabb sikertörténet! Komolyan érdekelne, ki találta ki, hahó szervező, jelentkezz kommentben, mert meg akarom kérdezni, vajon mi lehet az oka, hogy az új generáció tagjait levitézlett történelmi korok jelképeibe akarod csomagolni, miközben többszörösen bukott identitástudatokat felélesztve, régi korok dicsőnek vélt pillanatait nyalatod hallgatóságotokkal? Az én gyanúm az, hogy az emberek képtelenek választ adni a változó világ új kihívásaira, nincs meg bennük az a tudás és bátorság, amivel naprakész és valódi alternatívákat mutathatnának be, ellenben marad a bezárkózás, marad ami biztos, piros-fehér-zöld, a félelem és reszketés Dél-Szlovákiában, mert elfogyunk, meg a buta tót. De hiszen ez a világ rendje, koma, a disznót vágni kell, a kalbászt tölteni, Horthy apánk, Bodri kutya. Ne okoskodj, mert kapol!

Ja, ismeritek azt a viccet, amikor Csubakka, Hodor és Groot és egy MKP-s beszélget?

"Uuuhhhhhr aahhhhhr uhhhrrrrrr arrrghhhh.....”

„Huh huh Hodor Hodor Hodor Hodor Hodor Hodor Hodor Hodor!”

"I am Groot", "I am Groot", "I am Groot", "I am Groot

„Autonómia”, „Autonómia”, „Autonómia”, „Autonómia”, „Autonómia”, „Autonómia”, „Autonómia”, „Autonómia”, „Autonómia”, „Autonómia”, „Autonómia”, „Autonómia”, eheheh