Budapesti MKP-sok hihetetlen kalandjai

Csehszlovák Kém | 2015. március 3. - 10:49
Nem mondhatják ki nyíltan, hogy irredenták, hát valami hagymázas fostengerbe csomagolják a Nagymagyarország-térképet és a parittyás ostorcsattogást.

A Fidesz rezsim egyik közpénzkifizető intézménye a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) álnévre hallgató fantomintézmény. A már néhány éve működő valami, magasztosan csengő neve ellenére, egy nagy kamu. Vajon milyen tudományos munka folyhat egy olyan intézetben, ahol reprezentációra 37 milliót költenek el, könyvre 42 ezer forintot? Tudományos munkáiról semmit nem tudunk, ellenben a tudományos szempontból alsóhangon értelmezhetetlen Kárpát-medencei mangalicatenyésztők első találkozója vagy a Székely Bál elnevezésű fideszes diliről olvashattunk már beszámolókat.

Ha olvasónk most halk szavú, bölcs tudósembereket vizionálna maga elé, akik éjjel-nappal járják a levéltárakat és apró jegyzeteket készítenek néhány centisre hegyezett, kopott ceruzájukkal, sajnos gyorsan ki kell ábrándítanom. Az NSKI dolgozói olyan nyugdíj előtt álló idős-, vagy határon túli fiatalemberek, akik egzisztenciális okokból vállalták be a tuti álmelót. Mert ki ne akarna, néhány százezerért, fingot reszelni? Persze, gyorsan kiábrándítalak: egy NSKI munkatárs esetében kizárólag a NER rendeszere felé kifejtett politikai hűség számít, a szakmai tudás és tapasztalat nem.

Jó-jó, most már engem is érdekel, mivel foglalkoznak a NER szerencselovagjai, akik a magyarországi adófizető emberek pénzén értünk güriznek? – kérdezheted, joggal.

Mivel az intézet munkatársai nem hajlandóak weblapnak nyilatkozni, csak tévének, jobb híján weblapjukról kell tájékozódunk. Ezt írják: „az intézet küldetéseként fogalmazta meg, hogy a 21. század modern körülményei között újra definiálják a magyar jövő lehetséges határait, s megtöltsék tartalommal”. A szöveg rosszindulatú, magyarellenes értelmezése: Nem mondhatjuk ki nyíltan, hogy irredenták vagyunk, hát valami hagymázas fostengerbe csomagoljuk a Nagymagyarország-térképet és a parittyás ostorcsattogást.

Mint egykor a kommunizmusban, ha a kiválasztottak kasztjába tartoztál, lehettél akármilyen tehetségtelen, a lehetőség adott volt, igaz, végül részben e kontraszelekció is buktatta meg a rezsimet. Persze, ne becsüljük le az ott dolgozókat, hiszen ha valaki az NSKI-ben lehetőséget kapott, akkor az biztos rengeteg munkával jár! Ne kerülgessük a forró kását, e fantasztikus intézetnek Szlovákia is adott két dolgozót, ismerjétek meg őket!

Tudod, mi kell ahhoz, hogy menő kisebbségkutató szakemberré válj? Válaszd meg magad samesziddal egy határon túli magyar ifjúsági szervezet élére, vállald fel nyíltan irredentizmusod és homofóbiád, egyszerre haverkodj a Jobbikkal és a Fidesszel, mondj le szlovák állampolgárságodról, rodeózd végig Európát Brüsszeltől Budapestig és rikácsold tele a médiát az „elnyomó” szlovák államról, vetesd fel magad magyarországi közpénzen működő áltudományos fantomintézetbe,  szervezz „felvidéki” bulikákat Budapesten haverjaidnak és te leszel a Felvidék királya!

Gubík László, a szegény ember Loppert Dánielje,

a határon túli magyar új nemzetpolitikusának prototípusa, évek óta már a magyarság-biznisz egének egyik legfényesebb állócsillaga! A sikeres lévai fiatalembernél nagyobb kamukirály nem született a Felvidéken a 21. században! Ráadásul a magyar adófizetők pénzén zabál és piál, és csak néha zökkenti ki ebből a kemény melóból valami ostoba szinergikus feladat. Természetesen munkaköri leírásába tartozik a magyarságbiznisz karrierjét is elindító állampolgárság-elvesztési álbotrány legendájának folyamatos istápolása is.

Ennek a sikertörténetnek kiemelkedő pillanata volt, amikor az észak-koreai kommunista állami televízió szintjén működő magyarországi köztelevízió reggeli, beszélgetős műsor szerkesztője „szakembernek” nevezte Gubíkot, aki mellesleg azt mondta, neki már nem is kell a szlovák állampolgárság. Azért ha belegondolsz, a kollégának valahol igaza volt. Különös tehetség kell ahhoz, hogy egy ország politikai szervezetének ifjúsági vezetője legyél, miközben egy másik országban fizetnek ki – a sikeres lévai fiatalember rosszindulatú kritikusai szerint - semmittevésedért. Én azonban megvédem Lászlót, mert aki ilyen magas színvonalon műveli a csajozást és csapatja a bulikat, maximális respectet érdemel!

Az intézet másik Szlovákiából importált sztárja az a Csonka Ákos, aki magyartanárként képtelen leírni bemutatkozó posztját helyesírási hiba nélkül … De az vesse rá az első követ, aki még soha nem hibázott. Sőt, én még azt is el tudom képzelni, hogy Ákos itt saját példáján keresztül mutatja be a magyar iskolák hasznosságát, illetve esetünkben annak hiányát, mivel szövegének szlovák változatát hiba nélkül sikerült abszolválni.

Kövér csontot kapott Zselíz Pincsikutyája,

a bibliai idézetekkel gyakran operáló vidéki moralista, Via Novás Nemzetpolitikai Kabinetezető elvtárs is. Úgy látszik, Csonka Ákos a Fidesz elveit annyira nem, de a Fidesz pénzét jobban szereti. A magyar kormánypárt szerint a határon túli magyar közösségek megmaradása a határon túli pedagógusok munkáján is múlik. No, de nem Csonka szerint, aki két év tanítás után szintén a Fidesz kifizetési listáján landolt. Hát hol lehet hasznos a Kárpát-medencei magyarság bármelyik alkoholista napszámosa? Igen, kitaláltátok, a Nemzetstratégiai Kutatóintézetben!

Szegény Pincsinek még mindig nem szóltak, ha egy komoly fideszesnek tűnő intézményben dolgozol fiam, akkor ne ordíts úgy, mint egy jobbikos, mert még a rosszindulatú magyarellenesek azt képzelik, hogy a két párt egy retardált nacionalista tőről fakad: „Ruszki, amcsi, náci egyre megy, kaptunk tőlük elég demokrációt az elmúlt évszázadban, hagyjanak már végre békén...” Hé, magyarázza már el valaki az új, amúgy külföldön élő és dolgozó új zselízi MKP elnöknek – gebinbe bevállta ezt a tisztséget is a hűséges pincsi! – hogy mi a különbség az amerikai demokrácia és a szovjet kommunizmus között!

Azt hitted, ezeket az embereket érdekli is egy percig, milyen nyelvű iskolába jár a gyereked? Bedőltél a Kárpát-Magyar Nagyhaza meséjének? Tényleg elhitted, hogy  ma ez számít és nem az Európai Unió által biztosított szabad piac és szabad munkaerőáramlás? Soha nem késő felismerni, hogy ezek a suttyók, akik  rendelésre elfingják neked akár a Szózatot is, csak azért kampányolnak például a magyar iskola mellett, mert ezzel biztosítja a megélhetésüket.

A megélhetési politikus brilliáns mintapéldányai ők. Ha el is hitted valamikor, kedves szlovákiai magyar olvasó, hogy a Magyar Közösség Pártja nevű Duna menti gittegylet érted és nem belőled él, akkor most biztosan nem derülsz jó kedvre. Ráadásul, eddig az volt a módi, hogy választott politikusaid legalább szem előtt voltak. Gubík, ifivezető és Csonka, pincsikutya példái azt mutatják, hogy a biztosan megfizetett semmittevéshez már egy másik országba kell kivándorolni, a szlovákiai magyarok vagy ahogy ők mondják, „felvidéki elszakított nemzettestek”, meg le vannak szarva.

Ők a magyarság gazdasági bevándorlói.