Pártöngyilkosság, egyenes adásban

Csehszlovák Kém | 2015. április 9. - 18:53
Király „Szarkavaró” Zsolt és a Via Nova bezárkózott a pilótafülkébe, a többiek hiába dörömbölnek az ajtón, zuhanórepülésbe tették az MKP-t.

Beindult a matek, osztanak-szoroznak az MKP talpasai, legyen koalíció a két szlovákiai magyar párt között, de külön lista, akkor biztos a bejutás. Eközben a Híd megnevezte potenciális koalíciós partnereit is, a Hálóval (Sieť) és a kereszténydemokratákkal szívesen mutatnának alternatívát a szlovák állampolgároknak a Smer és az OĽaNO, az SaS és a NOVA talán egyesülő triász mellett. AZ MKP szóba sem került, nincs ezen mit csodálkozni. Sőt, a legfrisebb hírek szerint Bugár Béla a TASR-nek nyilatkozva is megerősítette a feltételezéseket. Ami új elem: a kétpárti tárgyalások elmaradásáért a Terepasztal Lovagjait hibáztatta. No, nézzük.

Berényi Józsi jó nagy szarban van, és ő ezt tudja.

Csörgősipkás turbómagyarjaival, a jobbikos szubkultúrával átnevelt full idiótákkal, akik szembe mennek a nyugati világgal, de a tudományos és kulturális élettel is, nagyjából ennyit lehetett kihozni a buliból. Ráengedte amúgy sem túl acélos pártjára a kirekesztés politikájának szellemét, most ott tartunk, hogy szinte teljesen honvédő fiaik homokozójává züllött le a parlamenten kívüli Duna menti gittegylet, ahol tort ül a Király Zsolt-féle paranoia: pártot alapítanak a „civilek”. Apropó, Király. Ő annak rettenetweblapnak a vajdája, ahol olyan állócsillagok gurítanak, mint a magyarországi blogszféra kormányzati-fideszes trollja, Vésey-Kovács vagy a zselízi MKP pszeudo megyei-elnök-távmunkás Csonka Pincsikutya, a Retardált Szócső. És itt még nincs vége! Tudjátok: ez az a weblap, ahol előszeretettel játszik kuruczinfót a főszerkesztő, bár azt hiányoltam, hogy végül a telefonszámomat nem tette ki egy félrenézett fotó kapcsán, de az oldal minden írásából süt a rosszindulat, kicsinyesség és az irigység. Vigye már el valaki ezt a Zsóti gyereket egy egészségeset dugni Pozsonyba!

 De vannak itt súlyosabb dolgok is.

Király bagázsa odáig merészkedett a saját démonajaikkal folytatott ádáz küzdelem során, hogy egy bejáratott, minőségi intézményt és annak a szlovákiai magyar közéletben, széles körben megbecsült munkatársait próbálták ellehetetleníteni, tönkretenni. Persze véletlenül se gondold, hogy szemtől szemben. Ugyan már. Igazi sunyi fidelitaszos módon, a magyarországi pénzcsapok pártkompatibilis örző-védőinél bemószerolva jártak el.

Vajon milyen erkölcsi és szakmai alapja lehetett az MKP-Via Nova-Király Zsolt-féle nemzeti bolsevik klikknek, hogy  a Simon Attila történész vezette, magas színvonalú szakmai munkát felmutató somorjai Fórum Intézetnek nekimenjen és magyarországi támogatásának elapasztásán ügyködjön? Micsoda alakok ezek, akik a „magyarság nevében” összefogásra szólítanak fel, miközben betegesen kirekesztő gondolkodásuk miatt egy kanál vízben megfojtanák a másikat?

Nevük is van ezeknek a szar alakoknak: Király Zsolt, Gubík László, Csonka Ákos, Vésey-Kovács László – ők dolgoznak most ezerrel azon, hogy az amúgy is meglehetősen két eséllyel induló MKP-t végleg lenullázzák. Ezek a sunyi fideszbérencek papolnak keresztényi szeretetről, a magyarság egységéről és hullatnak krokodilkönnyeket a szlovmagy közélet romlottságáról? Jobb helyeken, az ilyen sunyin hátba támadó alakokkal többé nem állnak szóba. Köpnöm kellene, de tovább is van.

Vajon ki szivárogtathatott a Híd pártnak?

A magyarság erkölcsi és anyagi gyarapodását weblapján előszeretettel propagáló, a Híd pártot örökösen támadó Király „Szarkavaró” Zsolt a terepasztal szerdai koordinációs ülésén több, mint egy órán keresztül oldotta, személyeskedéstől sem mentesen, az MKP listájának 9. helyét megkapó Terepasztalos jelölt dolgait. Nem telik el egy nap és a Híd vezetősége „Kerekasztalhoz közel álló forrásokból” megkapta ugyanezt az információt. Aki nem tudná: a Híd nem tagja a Kerekasztalnak, ugyanakkor Király „Szarkavaró” Zsolt és a Terepasztal Lovagjai közötti ellentét már régebb időre visszavezethető, leggyakrabban a kicsinyeskedő személyes támadások mentén.

Jó megint a buli! És miközben kikérem a csipszet és a kólát, hátradőlök a kényelmes kanapémban, de azért felmerül bennem a kérdés: vajon az MKP-nak mennyire érdeke a közös munka azokkal, akikkel ugye, elvileg egy csapatban focizik? A szlovmagyar közélet iránt érdeklődő kevesek számára, mikor esik le a kétfilléres, hogy vírusozó, kirekesztő politikusai egyenesen a hegynek vezetik az MKP fapadosát?

Itt vannak az új álcivilek: a Via-Nova (muha)!

Arról nem is beszélve, hogy nemrég a dili akkor indult be igazán, amikor a magáról megfeledkezett, totális szereptévesztésbe került budapesti Gubík-Csonka tandem fogta és egyszerűen lenyúlta a KDSZ (Kétnyelvű Dél-Szlovákia) projektjét a Via Nova keretén belül. Értitek, ugye: a hülyegyerek kiáll a hülyetévébe és MKP-s zselízi pszeudóelnökként eljátsza a név nélküli civil aktivistát. Matricázik! Ráadásul, egy másik forrásom szerint, ezeknek az agyhalottaknak annyi matricát nyomtattak, hogy abból jutna a Tátra minden fenyőjére, kétszer. Tökéletesen megértem a névtelen KDSZ aktivista morgását: „a tököm tele van a ViaNovával!”

A Gubík-Király féle klikk most dupla vagy semmit játszik, öngyilkos akcióba hajtja bele a Magyar Közösség Pártját, miközben a Tokár-féle Terepasztal civiljei kezdhetik dúdolni: vakpali, vakpali mindent lát, szemüvegen át, kutyavalagát. Nem, mintha nem szóltunk volna előre, emlékszem, két éve még azt is kikértétek magatoknak, hogy léteznek a neonáci szlovmagyarok. Hát most így állunk, úgy tűnik, a végjáték igazán szomorúra sikeredik, várhatóan csúnya befejezéssel.

Mert senkinek ne legyen kétsége: a már Budapesten bulikázó Gubík Luxxy Lacika és köre, ahogy állampolgársági lemondásával is megcsinálta magát, ma már egy fideszes fantomintézet fizetett alkalmazottja. H tehát nem jön össze kamikaze-akciójuk az MKP-val 2016-ban – erre azért jó esély van -  az elsők között lesz, aki lelép és a Jobbikkal fog  új pártot bizniszelni. A (szlovákiai) magyarság nevében.