Csak a korrupt magyar a jó magyar?

Csehszlovák Kém | 2015. május 11. - 08:25
A „magyar jobboldal” közéleti, kulturális és politikai gondolkodásában, habozás nélkül mindent felülír a törzsi szellem abszolút igazsága?

2014 novemberében indult bűnvádi eljárás, az úgynevezett Bica-ügyben, hivatali visszaélés gyanújával, Markó Attila RMDSZ képviselő ellen, majd áprilisban korrupcióellenes ügyészség (DNA) az eljárást beszüntette. A politikus és a bukaresti restitúciós hatóság kártérítési bizottságának másik hét volt tagja ellen, március 9-én, hivatali visszaélés gyanújával újabb vádat emelt a DNA. A vádirat szerint 85 millió euró kárt okoztak az államnak: túláraztak ingatlanokat, a piaci értéknél jelentősen magasabb kártérítéseket ítéltek meg a kommunizmus idején államosított ingatlanokért. Markó Magyarországra menekült a hatósági vizsgálatok elől.

Akkor most tényleg ennyi?

Van egy jogerős ítélet, ami elől Markó Attila elmenekült. Elképzelem, mi történt volna, ha egy magyarországi baloldali politikus Romániába fut az igazságszolgáltatás elől. A Fidesz és médiája jó eséllyel fellármázta volna a világot, hogy a keleti szomszéd beavatkozik belügyeinkbe. Most nem ez történt, hanem az ellenkezője. Markó Attila felkerült az Interpol világszerte körözöttek listájára, az ex-RMDSZ-es politikus a hirtelen jött népszerűséget Magyarországon szeretné kipihenni. Az erdélyi politikus egyesítette a korrupt nemzettestet. A Fidesz és Markó szövetsége egészen szuperül jelzi, mennyire nem érti az orbánmagyar a 21. századot.

De hogy jön le mindez a fideszes médiában?

Nézzük, például a Mandinert, amely nem szégyellt egy ócska propagandaanyaggal beállni a korrupciós vádakkal megkínált politikus mögé. A műfajilag interjúnak álcázott, valójában egy félkész, és ezért szakmailag értékelhetetlen, politikailag viszont annál manipulatívabb, „tényfeltáró” anyag valójában Markó története volt az egyik érdekelt fél – meg ne lepődj, éppen Markó Attila!!!! – kommentárjaival, Stumf Bandi asszisztálásával.

A másik véglet a Jobbik volt, de ők szokás szerint eltrollkodták az esetet: egyenesen politikai menedékjogot adnának Markónak! Tehát bevédenek egy potencionális bűnözőt, még hatalomra sem jutottak, de máris a korrupció pártjára állnak.

Te, kedves olvasó, ha mégis úgy érzed, Markó ügyét vizsgálja ki az erre hivatott romániai szerv , a Jobbik szemében bizonyára rossz magyar leszel, mivel nem véded meg a bűnöző magyar politikust. Ez lenne a Jobbik programja:

Magyar vagy, bűnözhetsz?

Persze, megközelíthetjük logikusan is a kérdést, ha nem követett el bűncselekményt akkor miért kell neki menedékjog? Ha esetleg mégis bűnös, akkor miért védi Magyarország?

Hogyan lehetséges az, hogy 2015-ben a „magyar jobboldal” közéleti, kulturális és politikai gondolkodásában, habozás nélkül mindent felülír a törzsi szellem, az etnikai hovatartozás megfellebezhetetlennek tartott abszolút igazsága? Miért tűnik el egy magyar(országi) vagy erdélyi magyar politikusból a kritikai szellem morzsája is, amikor „a saját kutyánk kölykére” esik a gyanú árnyéka? Honnan ez a roppant visszamaradott, faék egyszerűségű gondolkodás, amely egy másodpercre sem képes átengedni az etnikai elefántcsonttorony falain az új idők, új dalait, amelyet nem mellesleg 2004-ben hivatalosan is elfogadtunk, amikor az EU nevű klub tagjai lettünk?

Markó Attila korrupcióval vádolt rommagyar politikus már Magyarországon dekkol, bújkál, az orbáni rendszer hivatalosan is beáll a szökésben lévő, kétes hírű expolitikus mögé. Orbán támogatja Markót, egy percig nem lehet kétséges, hogy Magyarország nem fogja kiadni a hazájában felelősségvonás elől elmenekült politikust. Ha kiadná, saját, törzsi alapokra helyezett, az etnikai hovatartozás alapján mindent meghatározó politikáját tenné jégre. Ahogy Orbán nem tud kompromisszumokkal kihátrálni az etnikai premisszák és törzsi harci jelek által zsákutcába vezetett ügyekből belföldön, úgy a külpolitikában is az utolsó ponton túl fog csak felborulni a biciklivel. Ennek a retrográd politikának nagyon sok negatív következménye lesz Magyarországra nézve. Markó rejtegetésével, Magyarország – a Vida Ildikó saga után - újra a korrupció pártjára áll, ráadásul szembekerül Romániával a román igazságszolgáltatással.

Ezzel Orbán nemcsak azt erősíti meg Nyugaton, hogy Magyarország már régen nem demokrácia és jogállam, de azt is mutatja, hogy a térségben a NER-rendszerét működtető politikai gárda állandó feszültségforrást jelent.

Jól láthatóan az etnikai csapdába önként belekerült Markó és fideszes kommunikátorok, most a jól bevált módszerrel próbálkoznak: nemzetiségi konfliktusként próbálják az egyébként a közvagyon lenyúlásával megvádolt Markó esetét bemutatni.

A lehető legrosszabb megoldással két dolgot biztosan elérnek az érintettek: a magyarországiak a korrupció elleni harcot valami furcsa, felesleges szélmalomharcnak, oktondi nyugati praktikának fogják látni. Miközben az elmúlt 25 év legkorruptabb politikai csapata épp most lopja szét az országot, illetve – újfent – súlyos károkat okoz a rommagyar közösségnek. A románok szemében ugyanis csak annyi fog lejönni, hogy a magyarok nem képesek pártatlanul szembenézni korrupt választott vezetőik ballépéseivel és a közvagyon saját zsebbe való átjászásának pártján állnak. Az RMDSZ tekintélye pedig tovább gyengül.