Becsapták a fiatalokat, bőrszín alapján válogattak a Via Novások

Csehszlovák Kém | 2015. június 10. - 10:48
Hiába cserélte le a Via Nova 2013-ban a Jobbikot a Fideszre, a szervezet elnöksége ugyanolyan rasszistákból és magyarságkarrieristákból áll, mint korábban.

Nekem ezt a posztot tulajdonképpen nem is volt kedvem megírni, annyira szánalmas történetről van szó. Mégis, ma egy olyan fejleményről olvastam egy politikai vitafórumban, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni, mert fontos, hogy a polgár tudjon róla, hogy alkalomadtán, felelős döntést hozzon, ha él demokratikus jogával, a választások alkalmával. Az eset folytatása pedig nagyban megmutatja majd, hogyan áll 2015-ben a szlovmagyar demokrácia minősége.

Egy másik, szlovmagyar ifjúsági szervezet elnöke jegyezte meg a Via Nova Jobbikos támogatásáról szóló cikk alatti vitában, hogy: „ami a gömöri IUVEN-t és a roma fiatalokat illeti, több helyről hallottuk, hogy a helyi Via Novások bőrszín alapján válogattak, ráadásul a nem romák közül sokan nem is tudták, hogy ők Vianovások, csak aláírattak velük valamilyen belépési nyilatkozatot.”

Nincs okunk kétségbe vonni az ifi csoport vezetőjének szavait, annál is kevésbé, mert a vitában megszólalt a magyarországi szélsőjobboldlai párt által betámogatott MKP Via Nova elnöke is, aki válaszában nemhogy ki sem tért erre a botrányos esetre, hanem óriási arccal arról kezdte el oktatni a IUVEN vezetőjét, hogy nem értenek a „nemzetpolitizáláshoz”.

Ja, hogy ez lenne az új nemzetpolitika? Kirekeszteni és becsapni a fiatalokat? Úgy tűnik, a Via Nova hiába cserélte le 2013-ban a Jobbikot a Fideszre, mint fő támogatóra, a szervezet elnöksége ugyanolyan ostoba rasszistákból és cinikus magyarságkarrieristákból áll, mint korábban.

Gubík „Fogalmatlan” László eddigi közéleti szereplése kapcsán egy szemernyi kétségünk sem volt, hogy igazi politikai szélhálmossal van dolgunk, aki saját pecsenyéjének sütögetésén, a haverjai érdekein kívül nem nagyon érdekli más. Figyeljétek meg, abban a pillanatban, amikor az MKP megint nem kerül be a parlamentbe 2016-ban, Gubík azonnal a Jobbikkal fog újra közös bizniszbe!

Ahhoz már tényleg vastagbőr és pofa kell, hogy miután Gubík három évig hazudik a Jobbikkal való kapcsolatáról, és a Gyarapdodó Magyarországért jobbikos alapítvány listájáról egyértelműen kiderül érintettségük és kapcsolatuk a Vona és Szávay pártjával, még ő van felháborodva és kioktatja azokat, akik esetleg nem a kirekesztésben, szűk, pártpolitikai érdekek mentén, hanem a kapcsolatépítésben és az együttműködésben látják a jövőt. Igaz, volt kitől tanulnia, igazi Duray-tempóban röhögnek a Via Novások a pofátokba hol a Jobbik, hol a Fidesz háta mögül. Megtehetik, hiszen, ahogy a minapi zsidózó fideszes politikus esete is mutatja, a két szélsőjobboldali párt között gyakorlatilag érdemi politikai különbség nincs.

Persze ez legyen az MKP baja, hogy engedve a magyarországi szélsőjobbnak, olyan szervilis bohócoknak adott teret, akikkel garantált a 2016-os pofára esés. A választópolgár pedig örülhet: Nemzetes Uraimék hamarabb lelepleződtek a szélesebb nyilvánosság előtt, mint azt gondolhatták volna. Az MKP Via Nova kapcsolata bizonyított tény, most pedig arról szólnak a hírek, hogy a lelkes terepmunkának beállított gömöri tagtoborzás során csúnyán becsaptak sokakat, bőrszín alapján válogattak a fiatalok közül. Igen, mindezt egy kisebbségi politikai szervezet nevében, ezt valóban nem láthattuk jönni.

A hír azért is szomorú, mert pont Gömörországból érkezett az MKP listájának 10. Helyére az a Cziprusz Zoltán, akinek nyilvánvalóan tudnia kellett ezekről a szégyenletes praktikákról. Tudják, Cziprusz volt az a Hazug Kutya, akit egyszer már utólértünk, mikor a konteopszichopata Szaniszló Ferencet, a magyarországi szélsőjobb kedvelt idiótáját hívta meg szűkebb hazájába.

Emlékeztek, mit válaszolt akkor ez a gömöri zseni? Ne keressétek vissza, idemásolom: „nem gondolod, hogy pár nyugati megmondó ember miatt mint pl. te komolyan nem fogjuk Szaniszlót meghívni júniusban???” Értitek ugye: tehát még véletlenül sem az a baja az MKP-listás nyominak, hogy a fideszes Balog Zoltán által tévedésből Táncsics díjjal is kitüntetett harmadik világháborút jósolgató, most „liberálcionistázó” egykori Elvtárs handabandája csak károkat okozhat Gömörország lakóiban, hanem ugye a „nyugati megmondóemberek”!

Egy következmények nélküli pártban ennek az esetnek nem lesz különösebb folytatása. Bár, ha az MKP még egy picit is demokratikus, kisebbségi érdekekért fellépő pártnak tartja magát, azonnal visszavonná Cziprusz jelölését, a pártvezetés elnézést kérne a megtévesztett és megbélyegzett gömöri fiataloktól, Gubík László Via Nova elnököt pedig felszólítaná lemondásra.

Vajon megmenhető-e még ez a szebb napokat is látott párt, amely jelenleg expressz-sebességgel rohan a szakadék felé?