Szlovák barátság vagy négerek?

Orbán fala az új Beneš-dekrétum, de ez nektek tetszik

Tapsikolnak a jobbos nacionalisták Magyarországon: Robert Fico meglapogatta Orbán Viktor vállát a minap felvetett, magyar-szerb határra tervezett, négy méter magas fal ötletét. Nincs is ezzel különösebb baj, az ember annak tapsikol, akivel szimpatizál, akinek véleményével egyetért, ami ha nagyon tetszik, így örülünk. Fico egyébként ezt mondta Pozsonyban, a V4-ek tárgyalása után tartott sajtájon: "Fico úgy vélte, hogy „Magyarország igyekszik erre a problémára önállóan reagálni, ami tiszteletet ébreszt” a világban."

„Hihetetlen”; „Nofene. Ficonak megjött az esze és kezd tisztességes emberré válni?”; „Én is ezen gondolkodtam, hogy Fico változott, vagy én? Azt hiszem, Fico. Mennyivel másabb így, mint amikor a Bajnaihoz puskásokkal jött”; - Jobbos, nacionalista ember nem túl következetes, tudtuk ezt már eddig is, de a szlovák nacionalistákkal való pajtyikázás esete különösen vidám pillanatokat jelent.

Ugye, van ez az extrém alaphelyzet, hogy az elmúlt negyed-, fél évben megnövekedett a Magyarországon áthaladó, lassan mondom, hogy mindenki megértse, áthaladó menekültek száma. Ezen kívül, az EU kvótarendszert tervez bevezetni, amely meghatározná, hogy az adott EU tagállam hány menekült befogadására lenne jogosult. Ebben az esetben az elképesztő mennyiségű ezres nagyságrendről beszélünk. Jó, másokon mindig segítő, irgalmas keresztény és jó, másokat mindig befogadó, vendégszerető magyar ember módjára mutat FUCK OFF-ot a szélsőjobb magyar kormány és a magyar társadalom bornírt, nacionalista része.

Orbán fala az új Beneš-dekrétum.

A kollektív bűnösség elve alapján meghozott Beneš-dekrétumokat első kormánya idején feleslegesen a szlovák parlament által megerősítő Robert Fico ünnepelt sztár lett a jobbos magyar nacionalisták körében. Ezen csak az lepődik meg, aki nem látta ezt jönni. Mert vajon milyen különbség van a „fasiszta magyarok” és „fasiszta németek” általánosít ó szellemében megfogalmazott egykori benesi törvények és Orbán Viktor emberellenes fala és „Magyarország a magyaroké” jelszava között? A választ nem én adom meg, hanem a jobbos magyar nacionalisták, akik szerint láthatóan semmilyen különbség nincs Beneš és Orbán között, tapsolnak.

Lám, még csak nem is vagyunk egyedül.

Az eset egyébként kiválóan megmutatja, hogy semmiféle Magyarország nem létezik és a magyar nemzet, jelentsen ez bármit is, csak egy fiktív, régen tartalmát vesztett, múlt századi közösségi élmény vagy azonosságtudat leírása. Ahogy a Charlie Hebdo esete utáni félelmetes agyhalott zombisereg megmutatta, a menekültellenes rikácsolás is példát statuál: a magyar nacionalisták több közösségi élményt éreznek a szlovák nacionalistákkal – lásd: Orbán és Fico – mint például a humanista értékrenddel és liberális nézetekkel rendelkező magyarral vagy szlovákkal. És ez így is van jól, meghalt a nemzetállam, éljen a multikulturalizmus!

Kedves olvasó, képzeld el ilyenkor Berényi, Gubík és a többi csokiszájú MKP-s vagy Via Novás fejét! Nincs többé kétnyelvű utcatábla, kettős állampolgárság, autonómia, hol van már a régi jó magyargyűlölet? Szegény, jobbos nacionalistáink agya füstöl, kattog, leakad a gépszíj: a szlovákok támogatják a falat, most mi legyen? Szlovák barátság vagy négerek?

Mindeközben Juraj Široký (Váhostav) és Robert Fico titkolóznak Orbán új oligarchája, Garancsi 40 milliárdért építi újra a Dagály fürdőt, döntöttek két bevándorlás-ellenes plakát között, zárt közbeszerzésen. Úgy látszik a nacionalista szlovák és magyar már csak ilyen: mit érdekli őt, ha pofátlanul, fényes nappal rabolják le a közvagyont választott vezérei, ha ezek a vezérek minden nap megetetik őket valami látványos, szépen becsomagolt gyűlöletbonbonkával.

Nagyon röhögök :D