A Kotlebával náculó rimaszombati polgármester szerint ő nem is náci

Csehszlovák Kém | 2015. június 25. - 21:25
Az MKP náci gyermekeinek arcbőrvastagsága milliméterpapír azon hétpróbás csirkefogókhoz és óriás manipulátorokhoz képest.

Amikor elhiszed, hogy ettől nem lehet lejjebb, akkor mindig érhetnek meglepetések. Szlovákiában napok óta a szélsőjobb, neonáci szcéna demonstrációjáról beszélnek, de nem fogjátok elhinni, mi történik. Ezek a nettó neonáci emberek külön videofelhívásban kikérték maguknak, hogy őket neonáciknak nevezik! Őrület.

Lássuk be, az MKP náci gyermekeinek arcbőrvastagsága milliméterpapír azon hétpróbás csirkefogókhoz és óriás manipulátorokhoz képest, akik most nagyot mennek az istenadta/borzalmas tagság körében. Azt meg ugye ki gondolta volna, hogy az MKP-sok ilyen gyorsan választ adnak előző posztomban feltett kérdésre: Szlovák barátság vagy négerek?

Azon a sokkon ugye már régen túl vagyunk, amikor a krasznahorkai romatelep kitisztítására egy helyi, magyar nemzetiségű lakos hívta meg Marian Kotlebát.

Változnak az idők, a magyarok csaknem teljesen elfogytak már Szlovákiából, nem lehet egy rendes kis gyűlöletkampányt sem lefolytatni ellenük. Kossuth szobrot köpködni? Nem menő! Jó, az ideológiailag képzetlenek még fütyülnek a DAC-stadionban egy tragikus sportbalesetben elhunyt fiatal játékos gyászszünete alatt, de hát a futballhuligánok híresen tehetségtelenek, kezükben még egy petárda is felrobban. De azért azt lássuk be: Kotleba-rajongó, MKP-támogatottságú politikust, polgármestert azért valóban nem láthattunk szembe jönni. Pedig ez történt a múlt hétvégén Pozsonyban, ahol egy brutálisan agresszív társaság zúzta végig a szlovák fővárost. De nevezzük nevén legújabb antihősünket!

Jozef Simko, az MKP által támogatott rimaszombati polgármester aktívan részt vett a hétvégén, Pozsonyban megszervezett, többek között Marian Kotleba nevével fémjelzett, iszlámellenes, bevándorlóellenes, neonáci felvonuláson. Mit lehet erre akkor mondani, amikor az ügyeletes gömöri MKP-s hülyegyerek, Cziprusz épp a múlt héten tagadta le, hogy nem válogat tagjai között a Via Nova bőrszín alapján, ez ugye, ugyanaz az ember, aki lelkesen támogatja a neonácikkal bratyizó Simkót. Ki az, aki még hisz neki, vagy a Via Novának, ennek az ócska magyarságbizniszből megélő, újnáci gondolkodású, önsorsrontó, gyűlölködésüknek oly gyakran hangot adó társaságnak?

Megértem Czipruszt, valamit kellett mondani, Gubík szája is mozgott, amikor kiderült, mégis a Jobbik pénzelte a Via Nova náculását 2011-től, hogy a csodálatos bulikákról Szávayval már ne is beszéljünk. Az, hogy a szervezet patronálását a Fidesz vette át, senkit nem érdekel. Egyrészt régóta hazugság, hogy a magyarországi kormánypárt valamiféle „keresztény” (muha!), „polgári” (muhaha!), „konzervatív” (muhahaha) párt lenne, hiszen akkora gyűlöletcunamit eresztett az Orbán-Habony-Filkenstein triumvirátus a magyarokra, hogy hozzájuk képest Vona Gábor akármelyik feketeöves beszéde az egyetemes emberi jogokról szóló igazságbeszéd. Persze nyilván, ez a cél.

Visszatérve Simkóra és Rimaszombatra, valami nagyon bűzlik Gömörországban, nincs erre jobb szó, elállatiasodnak politikusaink. Itt van például az a Rigó László, MKP-s alpolgármester, aki ha épp nem a jobb sorsra érdemes kisdiákoknak magyarázza a rovásírás „ősi jellegét” a jobbikos pénzen támogatott Palóc Társaság ki tudja hányadik szélsőjobbos agymosása előtt, akkor Simkoval haverkodik.

Értitek ugye, nincs itt semmi különbség, egy magyarok által támogatott náci jó lesz a szlovák náci közönségnek is. Más kérdés, hogy eddig csak az MKP fasizálódásáról tudtunk írni, most viszont már ott tartunk, hogy MKP támogatású politikus félkatonai, szélsőjobb szlovák neonáci szervezetével bandázik, közös felhívást ad ki. Tényleg nem gondoltam volna, hogy a Via Novánál lehet még lejjebb.

Mert ezúttal valami olyan történt, amely mellett nem lehet elmenni szótlanul.

Természetesen Rimaszombat nem az egyedüli hely, amelyről le lehetne ezeket a sorokat írni. Persze, aki ismeri egy kicsit Rimaszombat és környékének elmúlt negyed évszázados történetét, nem csodálkozik, hogy a lakosság ennyire benácult választott politikusaival együtt. Mindennek oka van. De vajon mindenki ismeri azoknak a gyáraknak, üzemeknek és elbocsátott munkások tízezreinek valódi történetét, akik a Mečiar-féle „hazafias vállalkozóknak” és később a Dzurinda és Fico kormányok alatt szofisztikálódott oligarcháknak köszönhetik sok szabadidejüket?

Kedves rimaszombatiak, amíg ti egyetlen egy szavazatot leadtok olyan emberre, akik politikai kaméleon módjára, egykori komcsikból most éppen nacionalistává változtak és olyan nagyon aggódnak a nevetekben, az aktuális Főbráner mellett, hát ne csodálkozzatok nyomorotokon!

Az világos, hogy a szerencsétlen, dologtalan, reményvesztett emberek most érthető módon könnyedén ültethetők fel egy mégoly ostoba és buta győlöletrollerre is, mint az bevándorló-ellenes xenofób uszítás. Ott Rimaszombatban és környékén, ezen a vegyes, magyar többségű vagy teljesen elszlovákosodott vidéken már kutyamindegy, hogy magyarul vagy szlovákul szidod Amerikát, a zsidókat, a libsiket és Brüsszelt, mivel a lényeg, az életüket szerintük tönkretevő bűnbak megvan. Ez persze, koroktól függően, mindig változik, most éppen a bevándorlók, akik elveszik ugye munkádat és nem tisztelik a törvényeidet.

Egy szlovák-magyar vegyes vidéken vegyesek lesznek a maszkok is. A multikulturális Európában a 19. századi szlovák-magyar nacionalista gyűlölködést felváltotta valami frissebb áru, így lett napjainkban a 21. században a roma és a migráns – jelentsen ez bármit is - a 20. század zsidója. Lehet vele ijesztgetni Józsi bácsit a fészerben, Mari nénit a konyhában. A kor kihívásainak mindig megfelelni akaró, zselégerincű emberek úgyis lesznek. Most éppen ezeket az embereket Marian Kotlebának és Jozef Simkonak hívják. De amúgy teljesen mindegy, ők az Arcnélküli Gyűlölet aktuális maszkjai, mindig cserélhetőek, tértől és időtől függetlenül.