Sörpuccsocska-próba az MKP-ban

Csehszlovák Kém | 2015. július 8. - 19:28
Duray oldalán bírálták Berényit, aztán lekapták a cikket.

Még a putyini és orbáni diktatórikus rezsimeknek tapsoló MKP keménymag is csak nézett. Ilyesmitől azért elszokhattak ők is, noha pont ezt, az ellenkező véleményt nem tűrő, egypártrendszeri hangulatot sírják vissza.

No, nem mintha különösebb ok lenne most az örömre, az MKP gyűlölködői, úgy tűnik, elérkezettnek látták az időt, hogy leszámoljanak az elnökkel. Akinek elnöksége idején tartósan öt százalék alá/körül mérik az illetékes cégek a parlamenten kívüli Magyar Közösség Pártját.

Nem kell hozzá nagy fantázia, hogy kitaláljuk, mi történhetett: kiderült, hogy Berényi, mint a valamikori libsi Magyar Polgári Párt libsije, soha nem volt igazából ezeknek, értsd a jelenlegi MKP-nak „konzervatív”. Vagyis, a rovásírásos autósmatricával nem rendelkező olvasók kedvéért pontosítva, soha nem volt Trianon revízióját őszintén követelő vezető. A 2016-os választások pedig igencsak közelednek, az MKP számára egyelőre különösebb jó hírek nélkül. A bejutás finoman szólva is necces, a szöveg pedig a régi: Béla a hibás mindenért, rosszabb esetben a bevándorlók.

Kell egy új bűnbak!

A marokkói portál régóta az MKP jobbikos Via Novásainak szellemi gyűjtőhelye. Nem meglepő tehát egy olyan cikk megjelenése, amely a jelenlegi pártvezetést bírálja. Álnéven. Mi azért emlékezzünk Szávay jobbikos nemzetvezető úrra, aki szerint az MKP fiatal generációja már a Jobbik ölében van, csak egy kérdés maradt a kérdés, mikor veszi át a párton belül a politikailag impotens öregektől a stafétabotot a szélsőjobboldali politikát művelő utánpótlás. Bár a cikk már nem elérhető, az internet mindent megőriz, aki nem olvasta volna, itt megteheti.

Az írás négy pontban foglalja össze az esetleges hibákat, amelyeket az MKP az elmúlt években a cikk szerzője szerint elkövetett. Az egyik legfontosabb mulasztásként, úgy a párt kommunikációját tünteti fel. Amely képtelen elérni a szélesebb, jelenleg passzívabb tömegeket vagy akár a Híd párt szavazóit.

Itt azért röhögjünk fel hangosan együtt, még ha a fodrásznál vagy a kávézó teraszán is ülsz, kedves olvasó. Már hogyan is lenne képes ez a garnitúra szavazatokat hódítani a szlovákiai magyaroktól, akik leginkább a nyugalomra vannak kiéhezve?

Az MKP szavazótábora két magyarországi párt mentén a populista-szélsőjobboldali Fidesz és a fasiszta-szélsőjobboldaldali Jobbik között oszlik meg. Úgy látszik, a magyarországi jobbikosoknál is frusztráltabb „felvidéki” jobbik-közeli személyek elérkezettnek látják az időt a pártelnök elmozdítására. Ahogy Komáromban is gyakorlatilag szembementek ezek a radikális alakok a jelenlegi pártvezetés és a helyi MKP csoport akaratával, úgy tűnik, most országos szinten is egy puccsocskát próbálnak előkészíteni. Lám, a különböző fórumokon az szittyalelkületűek most már cenzúrát kiáltanak. Berényinek most még volt ereje eltávolítani a cikket, kérdés, meddig?

Közeleg a Hosszú Kések Éjszakája az MKP-ban is?