A csomagolás hatalma

Nagy, nagyon nagy, politikailag unisex értelemben értve. Akár egy jó nő, vagy jó pasi. Felbukkan, megnyerő, hódít, holott még nem is szólt egy árva szót sem. Azután elbódít, többletet villant, és máris tervezed a jövőt, ami nem bír megérkezni, holott mindent elkövetsz, betartod útmutatásait. Majd egy reggel felébredsz, és azon töprengsz, mit keresel ott, ahol vagy? Talán jövőt? Talán megmaradást? Talán élhetőbb jelent?

Harminc éve szabadság – demokrácia? – címszó alatt csomagolunk, szlovmagyar módra. Előbb mindenki a maga konyhájában, majd együtt, és újra külön. Kinek jobban, kinek kevésbé sikeredve, azonban mindig egymás torkát lesve. Az idő múlása meg könyörtelen, és újak kopogtatnak, akiket a régiek nehezen vesznek tudomásul, hiszen itt ők itthon/otthon vannak és bejáratosak, ez az ő vidékük. A választó pedig vár, sejt, érez, mozdulna. De hova? Melyik irányba?

A szlovmagyar választó nem létszám, nem statisztika, nem telefonos felmérés. A szlovmagyar választó nem absztrakt fogalom, hanem aktív erő, aktív emberekhez. A Magyar Fórum ezt az aktivitást kívánja felkarolni, előmozdítaniː mert szlovákiai magyarnak lenni jó, mert szlovákiai magyarnak lenni közösség.