Déjà vu

Sebök Pál | 2015. december 3. - 17:11

                       Jót nevettem ma. Mivel már folyik a kampány ezerrel, szó szoros értelmében a mosolygós, photoshoppolt, öltönyös, most éppen jó barátnak mutatkozó, amúgy le sem köp - pacákoktól és hölgyektől dől a csupa nagy szlogen az utca minden reklámfelületéről. 

 

                     Szóval, most sok van a „JOBB, ERŐSEBB, ŐSZINTE, CSAK ÉRTED, NEM LOPUNK” feliratokból lépten – nyomon. Ami magában nem is rossz, legalább pozitívumot hoz az utcákra.Ami vicces, az az ismétlődés. Ugyanaz a „tenni” akarás, ugyanaz a „tenni akaró” fényképek. De ami már egyben tragikus, az hogy mi választópolgárok ezeket az „ÉRTÜNK” szavakat el is hisszük újra és újra minden négy, hat, tíz évente!

Igaz, mindig változnak a szlogenek, változik a szín, néha a festő és sokszor a photoshoppolt pacák is. Van, aki jobb vonatra ült fel az utolsó kampány óta és van, akit már erről a vonatról is leszállítottak. Ami változatlan, hogy mi újra és újra bezabáljuk! Ez akkor szomorú igazán, amikor már megadatott volt az illető pacáknak és futtatójának a lehetőség, hogy bizonyítson! És az eredmény? Az eredményre már mi, választó polgárok, négy, hat vagy tíz év után nem igazán emlékszünk! Kimossák az agyunkat az új és éppen aktuális „ÉRTÜNK” szlogenek az utcákon.

Ezért kérdem én.

Hogy hihetjük el, hogy majd FELemelik az egészségügyet 2016-tól, amikor pár éve a saját egészségügyi miniszterük majdnem zsebre tette azt?!

Miért higgyük el, hogy 2016-tól a régiónkért fognak majd teljes erőből dolgozni, amikor több évig hatalomnál, vagy legalább parlamentben voltak és ma nyoma sincs ennek? Akkor még más régiókért dolgoztak, vagy mi?

Miért higgyem el, hogy egy biztonságosabb országot akarnak 2016-tól számunkra, amikor sok éven át megfelelt nekik a gyenge igazságszolgáltatás, politikailag irányított rendőrségi  szervek és ügyészség?! Vagy ezek a gondok csak most jöttek létre az utolsó hónapokban? Eddig évekig csökkentek a kiadások például a hadseregre, de most végre találtunk egy újabb közellenséget! Szóval most ez kell.

Miért gondoljátok azt, hogy most majd hiszünk nektek? Csak azért mert a legtöbbünk feledékeny és nem képes észlelni a kampány déjà vu-t! Hát pedig a „Mátrix korszak” is egyszer véget ér!

 

                Kedves reklámfelületekről mosolygó photoshoppolt, öltönyös, most éppen jó barát, amúgy le sem köp – pacákok! Azokért, akik észlelik a kampány déjà vu-t, az ő szavazatukért dolgozzatok meg keményen az elkövetkező három hónapban. Mert ha ezt nem teszitek meg, akkor nehezen hisszük el nektek azt, hogy négy évig keményen fogtok értünk dolgozni! Bár, ez még így sem garantált!

 

U.I.: Minden photoshoppolt, öltönyös, most éppen jó barát és később is az lesz pacáktól és hölgyikétől elnézést kérek. Persze, csak ha komolyan gondolja a szolgálatot nekünk polgároknak és a közérdeknek!