Dél-Szlovákia ne legyen mostohagyerek III.

Érsek Árpád | 2017. március 6. - 19:59

 A szlovákiai oktatásügyben  tudvalévően sürgős és  lényeges változásokat kell mielőbb végrehajtani, hogy iskoláink olyan felkészült, kreatív gondolkodásra képes fiatalokat neveljenek, akik majd boldogulnak az életben, képesek megfelelni korunk kihívásainak. A megoldásra váró feladatok közé tartozik a kisiskolák helyzetének rendezése. Ezeket az intézményeket -- a magyar tannyelvűeket pedig különösen -- a demográfiai hullámvölgy, tehát a növendékek évről évre csökkenő létszáma, továbbá a nem megfelelő  finanszírozásuk sújtja.

Mindkét gondot a jelenlegi kormánykoalíció szeretné mielőbb megoldani. Tárcaközi egyeztetéseket követően rövidesen a kormány elé kerül az a törvénymódosító javaslat, amely többletpénzt juttatna a kisiskoláknak. Bukovszky László kisebbségügyi kormánybiztos az egyes intézmények létszámát figyelembe vevő, három sávos gyakorlatot javasol.

Azonnal  intézkedtem, miután megkaptam Boráros József  doborgazi polgármester levelét, aki a helybeliek, valamint a környező falvak kisiskolásainak problémáira mutatott rá. A belügyi, valamint az oktatási tárca vezetőivel közösen arra a megállapodásra jutottunk, hogy valószínűleg áprilistól, kísérleti jelleggel iskolabuszt üzemeltetünk Bakáról Vajka, Doborgaz és Dunacsún irányába, illetve onnan vissza. Az utóbbi településre, továbbá Oroszvárra, a doborgazi szlovák szülők gyermekei járnak. A tanév végén szeretnénk összegezni a tapasztalatokat és a tennivalókat. Addigra kiderül, mennyien igénylik ezt a járatot, s miként tudunk megegyezni az érintett önkormányzatokkal az üzemeltetés költségeinek fedezéséről. A belügyi, illetve az oktatásügyi  tárca javaslata szerint az összeg felét fizetnék, ugyanennyivel járulna hozzá az állam. Addigra kiderülhet az is, hogy miként sikerült országos méretben megoldani a kisiskolák finanszírozását.

Az már most egyértelműen leszögezhető, hogy a Híd párt és két koalíciós partnerei a kormányprogramnak megfelelően igyekszik megnyugtatóan rendezni a kisiskolák helyzetét is. Ugyanakkor be kell látni, hogy főleg a kevés gyermek miatt nincs lehetőség minden kisiskola megtartására, habár mindannyiunk érdeke -- kiváltképpen a szlovákiai magyarságnak --, hogy a számuk ne csökkenjen jelentős mértékben.  Ahol viszont már nincs, illetve nem lesz kisiskola, onnan éppen az iskolabuszok szállíthatják a helybeli tanulókat a közeli intézményekbe. Méghozzá biztonságosan, és nem túlzsúfolt járatokon. Igy működnek ezek a járművek  többek között Finnországban, Angliában, az Egyesült Államokban és más országokban is. Nálunk is minden bizonnyal célirányos és hasznos lesz ez a szolgáltatás, ha az önkormányzatok és az állami szervek összefognak és életképes megoldásban egyeznek meg. A mai és az elkövetkező ifjú nemzedékek tartalmas és igényes neveléséhez szükséges korszerű körülmények megteremtése érdekében.