Dunaszerdahely

Szigeti Attila | 2018. november 2. - 18:09
Finiselni látszik Dunaszerdahelyen a helyhatósági választások kampánya, ugyanis november 10-én urnákhoz járul a választópolgár. Számítások, elméletek, találgatások, amelyek egy-egy, a megmérettetésen induló jelölt esélyeit latolgatja.

A sokan úgy gondolják, hogy a jelenlegi polgármestert, aki az MKP színeiben indul újra a megmérettetésen szinte lehetetlen megverni, de rengeteg dunaszerdahelyi választópolgár nem így látja.

Azonban van valami a levegőben, mégpedig a változás illata. (Na jó, legyen szaga!!)

De nézzük a tényeket...

Az idei megmérettetésre 5, azaz öt jelöltnek volt akkora önbizalma, hogy elinduljon a polgármesteri címért.

Íme Dunaszerdahely polgármesterjelöltjei:

1.   Dakó Sándor (47), projektmenedzser, városi képviselő, független jelölt

2.   Hakszer Roland (46), sportmenedzser, független jelölt

3.   Hájos Zoltán, JUDr. (51), jogász, MKP

4.   Herceg Andrea, Mgr. (45), oktatásügyi koordinátor, független jelölt

5.   Horváth Zoltán, MUDr. (55), alpolgármester, független jelölt

Dakó Sándor:  „Szeretném, hogy minőségi változás történjen a városvezetésben!”

Herceg Andrea: „Dunaszerdahely lakosai méltók a változásra!”

Horváth Zoltán, aki mellé hat jelenlegi képviselő és összesen 16 jelölt állt Dunaszerdahelyen: „Dunaszerdahely nem engedheti meg magának a megosztottságot!”

Tehát az öt jelöltből három a változás híve!!

És még itt van Hakszer Roland, akiről Dunaszerdahelyen mindenki tudja, hogy egy olyan mentora akadt, aki pár éve már megmérettette magát egy időközi polgármesterválasztáson. (Vissza is lépett egy másik jelölt javára.) Roland érdeklődő voltáról tanúskodik, hogy a miért kérdést is felkiáltójellel tudja közölni. Ám megtartja-e mentora jó szokását...?

Akkor kérdezem én a józan paraszt eszemmel: Miért nem ültök ti egy asztalhoz, kedves jelöltek, akik a változásért fohászkodtok??

Igen, sokunknak elege van a megosztottságból, a pártpolitizálási alapon működő városvezetésből, abból, hogy magyar a magyarnak „ellensége“, mert esetleg más nézeteket vall.

Ahhoz, hogy Dunaszerdahely egy új megítélést vívjon ki magának, változás kell, és ezt a változást összefogással jelenleg csak MUDr. Horváth Zoltán képes megvalósítani.

Ha a hőn áhított változás nem fog bekövetkezni és marad a régi városvezetés a jelenlegi szemlélettel, mi, akik rátok szavaztunk, benneteket fogunk megkérdezni.

Miért?

Miért nem lehetett összefogni, Dunaszerdahelyt felrázni Csipkerózsika álmából?

Szóval érezni a változás illatát, de még nem teljesen.

Viszont azt már érezni, hogy ez itt most nem az a történet, amikor 4 éve gulyást osztottatok a téren és az egész Dunaszerdahely tisztába volt azzal, hogy az érdek vezéreli a tettetek.

Itt most másról van szó...

Teljesen másról