HUF: 361.59 Ft

CZK: 25.519 Kč

28 °C

13 °C

2021. 10. 21. csütörtök

Orsolya, Uršuľa

Duray Miklós: Akár autonómiánk is lehetett volna…

Balkó Gábor | 2018. július 15. - 00:44
Tehát abban az időszakban nem került bele az alkotmányba az autonómia, de ezt más valaki is megerősítette, vagy csak csak 50 évvel később meséli Duray Miklós?!

Felvidék.ma: Akár autonómiánk is lehetett volna…

Tehát 50 évvel ezelőtt lehetett volna autonómiánk, de mégsem lett!

Idézem SZD-t: „Az alkotmánynak az a szövege, amit végül nem fogadtak el, de az alkotmányozó bizottság kidolgozott, annak alapján autonómiánk is lehetett volna. Most egyértelműen rosszabb a helyzet ahhoz képest, mint ami abban a tervezetben meg volt fogalmazva.” – zárta gondolatait Duray Miklós.“

Ehhez nem tudok hozzászólni, mert nekem 1968 csakis a szovjetek által megszervezett leigázásunkat jelenti, és sajnos a magyar hadsereg részvételével, akik a nyitrai kaszárnyákat zárták körbe.
Ekkor szembesültem először az igazi szlovák nacionalizmussal a nyitrai főiskolák közös nagygyűlésén, nem részletezem.
És valószínűleg a normalizáció éveiben (1970-) tüntették el a magyar feliratokat az üzletek bejárati ajtajairól, mert még 1968-ig biztosan ott díszelgett magyar trikolórban a „Beszélünk magyarul“!

Tehát abban az időszakban nem került bele az alkotmányba az autonómia, de ezt más valaki is megerősítette, vagy csak csak 50 évvel később meséli Duray Miklós?!

De autonómiánk lehetett volna Csehszlovákia kettészakítása idejében, ha a politikai elitünk nem aludta volna át a kínálkozó alkalmat, és csak akkor ébredt fel, amikor már nem volt adu a kezünkben, aminek kijátszásával elérhettük volna!
A második kínálkozó lehetőség az 1998-as választások után adódott.
Tíz évvel később volt egy harmadik lehetőség is a kisebbségi jogaink érvényesítése kapcsán, a Lisszaboni Szerződés elfogadásakor.
És talán a legutolsó alkupozíció volt az autonómia megszerzésére a Híd kormányba kerülése körüli egyezkedés.
Ezekről vővebben ITT olvashatnak.

Duray úr, Ön a rendszerváltás óta az első választással kezdődően a magyarság parlamenti képviselője volt 2010-ig, tehát lett volna ráhatása a magyar ügyek kimenetelére, ha nem csak a „Kossuth Rádióban“ mesél, hanem a cseh vagy szlovák parlamentben is kinyitja a száját érdekünkben, ami talán egyszer sem történt meg.
Mert könnyű beszélni a magyarországi médiában, de a szlovák parlamentben nem mesélőkre volt szükségünk, hanem akik a magyar érdekeket védelmezi, de Ön némasági fogadalmat kötött, ellenünk!
Emlékszik az Echo TV-s fasisztázására, amiért Slota SNS-e bíróságra adta Önt, amit elvesztett, a büntetése bocsánatkérés volt az SNS-től, amit teljesített, de magyarul, amit az SNS nem fogadott el, szlovákul kérték?!
Újabb vesztes per, és 1 millió korona bírság, ha nem teljesíti a bocsánatkérést szlovákul.
Számomra már a magyar bocsánatkérése is felháborító volt, a szlovák bocsánatkérése a szlovák médiában pedig az itt élő magyarság megalázása és meggyalázása, mert azoktól kért Ön bocsánatot, akik ott és akkor rúgtak belénk, amikor kedvük szottyant, akik nem hogy a Duna túloldalára küldtek, hanem a túlsó parttól néhány lépéssel közelebb.
Ez időben írtam a neten, hogy semmiképp nem szabad bocsánatot kérnie, de ha már közben bocsánatot kért magyarul, a szlovák SNS ugyanúgy lefordíttathatja, mint az Echo TV-s riportját.
De a bíróság Slotaéknak adott igazat, szlovák bocsánatkérés, vagy 1 millió korona büntetés., Ön az előbbit választotta, és nagyon rosszul tette, mert így még Slota sem gyalázta meg Szlovákia magyarságát, mint Ön tette a bocsánatkérésével!
Ekkor írtam, hogy semmiképp nem szabad teljesíteni a bíróság döntését a szlovák bocsánatkérésre, ki kell fizetni az 1 milliós büntetést, beszállok az összegbe, bár Zoboralja miatt nem érdemli meg a támogatásomat, de ebben az esetben Szlovákia magyarságának a becsületét kell megvédeni.
Sajnos nem volt szükséges anyagilag hozzájárulnom az 1 milliós büntetéséhez, mert teljesítette a bíróság döntését.
A szlovákiai magyarok egyik parlamenti képviselője szlovákul kért bocsánatot a Szlovák Nemzeti Párttól a fasisztázásáért.
Duray úr, nem az Echo TV-ben kellett fasisztáznia, hanem a pozsonyi parlamentben, és volt miért!
Végezetül Ön akkor segítette volna Szlovákia magyarságát, ha 1989-ben nem tér haza az USA-ból, ha már csodák-csodájára a bolsi vezetés kiengedte a szocialista köztársaság egyik ellenségét!
De Zoboralján mindenképp segített volna az USA-ban maradása, mert akkor nem aktivizálódik a DHLP vírus, és nem fertőződik meg halálosan Zobor-vidék magyarsága!
Benes tervét Zoboralján az Ön kiválasztottjai teljesítik, a védőszárnyai és szevezése segítségével, van mire büszkének lennie!

Balkó Gábor
www.zoboralja.sk
Kolon, 2018-07-15

Kiemelt fotó:Felvidék.ma

HOZZÁSZÓLÁSOK
Napi friss