Egy kormányt már bedöntöttek, ideje a következőnek?

Simon Zsolt | 2020. december 21. - 11:12
Tisztelt szlovák Kormány! Amit Önök kollektív módon végbevisznek, az a COVID-19-nél is veszélyesebb!

Nemsokára lesz oltóanyag a vírus ellen, és visszatérhet az élet a normális kerékvágásba. De ha bedöntik a saját kormányukat, és ezzel utat engednek a maffia és Kotlebáék dialadalittas visszatérésének, úgy Szlovákiát rántják felelőtlenül a sötétségbe. A kormány működésének felelőssége az Önök vállán nyugszik. A polgárok idén februárban Önöket hatalmazták fel, hogy megszabaduljanak a maffiától. Önöknek nemcsak hatalom van a kezükben, hanem felelősség is!

Engedjék meg, hogy emlékeztessek a 2011 augusztusi koalíciós tanácsra Častá-Papierničkán. Miniszterelnök úr, a Radičová-kormány idején Önnek az volt az első és egyben utolsó részvétele a koalíciós tanács ülésén. Az eurovalról folyt a megbeszélés, amiről ilyen időtávlatból már megállapíthatjuk, hogy Szlovákiát nem romobolta le. Az akkori figyelmeztetések viszont, miszerint a kormány feláldozásával Fico kapja kezéhez a hatalmat, beigazolódtak. Ön az akkor megejetett bizalmi szavazáskor alibista módon viselkedett, és kihúzta a saját szavazókártyáját. Vagyis azt a kormányt, amelynek a részese volt akkor, nemes egyszerűséggel (?) feláldozta. Így a maffiaállam kialakulásáért Önt is komoly felelősség terheli!

Reméltem, hogy mindebből mind Ön, mind pedig az SaS is sokat tanult. Éppen ezért felszólítom, vállaljon felelősséget az ország jövőjéért!

A polgárok nem akarják, hogy a maffia nevetve térjen vissza a Smer vagy a Hlas köntösében, és uram bocsáss´, esetleg a fasisztákkal is szövetkezve. Látjuk, elindult a közéleti nagytakarítás, és egyre több egykoron törvényen felüli személy van vizsgálati fogságban. Azok most mind epedve várják, hogy ismét szabadon cselekedhessenek. Talán minden igyekezetükkel azon vannak, hogy bedöntsék a kormányt, de hogy ez sikerül-e nekik, nos, azért Önök a felelősek.

Tegyenek egymásnak ajándékot a kormánykoalíció karácsonyfája alá, majd kezdjék el érezni saját felelősségük súlyát, és ne döntsenek be egy újabb kormányt, ezúttal a saját kormányukat.

Simon Zsolt, a Magyar Fórum elnöke