Egy “RENDSZERVÁLTÁS ELŐTTI” jogvédő Szlovákiából

Mi folyik itt, az utóbbi néhány hétben már ki tudja hányadik terjedelmes cikkben koronázzák Duray Miklóst?! Én csak két szóval pontosítom a címet, Egy “RENDSZERVÁLTÁS ELŐTTI” jogvédő Szlovákiából, ez a valóság. Mert 1990 óta még a parlamentben sem szólalt meg talán egyszer sem, ahol nem csak lehetősége volt a jogainkat védeni, hanem kötelessége, de Ő a Kossuth térre és az Echo TV-be járt. És a “jogvédőnek” sikerült meggyalázni bennünket, mikor az Echo TV-s kijelentése miatt nyilvánosan kellett szlovákul bocsánatot kérni Slota SNS-étől a fasisztázásáért.

Mi folyik itt, az utóbbi néhány hétben már ki tudja hányadik terjedelmes cikkben koronázzák Duray Miklóst?!
Én csak két szóval pontosítom a címet, Egy “RENDSZERVÁLTÁS ELŐTTI” jogvédő Szlovákiából, ez a valóság.
Mert 1990 óta még a parlamentben sem szólalt meg talán egyszer sem, ahol nem csak lehetősége volt a jogainkat védeni, hanem kötelessége, de Ő a Kossuth térre és az Echo TV-be járt. És a “jogvédőnek” sikerült meggyalázni bennünket, mikor az Echo TV-s kijelentése miatt nyilvánosan kellett szlovákul bocsánatot kérni Slota SNS-étől a fasisztázásáért.
Duray Miklós azoktól kért bocsánatot, akik ott rúgtak belénk, ahol csak értek, erre azt szoktam mondani, ha olyan lehetőségeim vannak, mint a képviselőinknek, ahányszor Slota a szájára vesz bennünkat, annyiszor adom bíróságra, hogy különálló Slota vs szlovákiai magyarok bíróságot kellett volna felállítani. Így megalázni még Slotának sem sikerült bennünket, mint Duray tette!
A bíróság bocsánatkérésre ítélte, amit Duray Miklós teljesített magyar nyelven, amit kvitteltem, de ha nem az Echo TV-ben “védi a jogainkat”, hanem a szlovák parlamentben, akkor talán még bíróság sem lett volna a faisztázásából.
Slotaék újabb bíróságon szlovák nyelvű bocsánatkérést követeltek, a bíróság pedig szlovák nyelvű bocsánatkérésre kötelezte Duray Miklóst, ellenben 1 millió korona büntetést kell kifizetni, és Duray teljesítette. Nem lett volna szabad megtenni, mert ha Slotaék le tudták fordíttatni az Echo TV híranyagát, akkor ugyanúgy lefordíttathatták a magyar bocsánatkérést is. Ekkor írtam a facebookon, hogy beszállok a büntetés kifizetésébe, bár Zoboralja szakadékba juttatásáért nem érdemli meg, de ebben az esetben nem Zoboraljáról van szó, hanem Szlovákia magyarságáról. Nem lett volna szabad megengedni ezt a megalázást, a migránsok ellen petícióztak, de az ilyen gyalázatot nem akadályozták meg!!!
Az 1994-es komáromi nagygyűlés pedig nem dicsőség, hanem szégyen, mert ez már olyan volt, mint halottnak a csók. A nem létező Szlovákia alkotmányának elfogadásakor, 2012. szept. 1-jén nem a szlovák parlamentben kellett ellene szavazni, hanem kikiáltani az autonómiát, sőt az elszakadást, mert a kisebbségi jogaink sérültek. Mert ha a szlovákok keveselték a jogaikat a közös államban, mi megelégedtünk volna az autonómiával, de erről szó nem lehetett, a mi jogvédőinknek pedig talán az eszükbe sem jutott az elszakadással kényszeríteni Mečiarékat a kisebbségi jogaink garanciájára az alkotmányban. Ilyen alkalom csak egyszer adódik az életben, és a mi “jogvédőinknek” az eszükbe sem jutott, pedig Mečiarék már hónapokon keresztül csehszlovákia különválásán ügyködtek.
És 5 évvel később emléktáblát kapott a “halottnak a csók”, évente emlékeznek a semmire. Erről tavaly januárban itt írtam:
Milyen alkalomra szokás emléktáblát avatni?!
S mint a Felvidék.ma cikke tanúsítja, így működik egyesek glorifikálása, a díjazások, és a média közösen megteszik a hatást, az “oszd meg és uralkodj” nagymesteréből nemzetmentő nemzetegyesítőt kreálnak!

Felvidék.ma: Egy jogvédő Szlovákiából

Balkó Gábor
Kolon, 2016. nov. 13.