Egymilliárd forintért vásárolna a Fidesz szavazatokat a “Felvidéken”?

Csehszlovák Kém | 2016. február 22. - 07:58
Már az iskolákban, templomokban folyik Fidesz-MKP droidképzés

Egy milliárd forinttal támogatja a magyarországi adófizetők pénzén, hivatalosan, az alig százezer fős szlovákiai magyar református egyházat (olvasd: szlovmagy fideszes haverok) Budapest, miközben a magyarországi iskolákban nincs pénz krétára és papírra sem a fénymásolóba. Az összeget - a Magyar Közösség Pártjának javaslatára - még 2015 decemberében hagyta jóvá a budapesti kormány, 2016 februárjában írták alá a szerződést.

A pénzt a magyarországi Kockásinges Forradalom idején magát teljesen lejárató Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere osztotta ki “a felvidéki gyülekezetek és a lelkészi szolgálat megerősítésére, az oktatásügy fejlesztésére és különböző létesítmények kialakítására felvidéki gyülekezetek és a lelkészi szolgálat megerősítésére, az oktatásügy fejlesztésére és különböző létesítmények kialakítására”. Elmondta ezt papi reverendában is, a szószékről. Lelkész? Vagy politikus? Oké. Akkor már csak néhány dolgot nem értek.

Miért örömteli ez a hír? Különösen annak fényében, hogy Magyarországon kikapcsolják a fűtést az iskolában, a gyerekeket nem szállítják el az iskolákba, mert a szolgáltatásokért nem fizet az iskolákat kommunista módon központosító szervezet, a KLIK, hogy a napi hiányeszközökről meg a magyarországi egészségügyről most ne is szóljak. Miért van jobb helye 1 milliárd forintnak Magyarországon kívül?

Még mielőtt valaki nekem esne, mi a bajom a hatuma támogatásokkal, kérem, semmi bajom velük. A botrányos az, hogy miért csak a szlovmagy reformátusokat támogatják, hol van a többi egyház támogatása? Vagy vastagnyakú kálvinista uramék adták a legalacsonyabb ajánlatot a támogatási tenderen? Balogék ugyanazt csinálják, mint a sokat átkozott multik, “kiviszik külföldre a pénzt”, arra már gondolni sem merek, hogy nem tudják, hova lehetne elkölteni Magyarországon ezt az összeget.

De ne is ragozzuk tovább, úgyis tudja mindenki, miről van szó. A dél-szlovákiai reformátusok nagy része Fidesz-hívő, és Jobbik-agykárosult, ezért az összegért cserébe csak szavazni kell “jól tudni”, és, mindent megtenni, hogy szaporodjon a droidsereg. Ugyanezt várja el a Fidesz a CSEMADOK-tól is, de sorolhatnám a többi “nemzetstratégiailag fontosnak” megítélt szervezetet. Azt mondod erre, üldözési mániás vagyok, vagy szimplán nem hiszed el? Gyere velem Rimaszombatba, máris mutatom:

A rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnáziumban Cziprusz Zoltán, az MKP képviselőjelöltje egy hittanórán tartott előadást a menekültválságról. Tudjátok, ő az Via Novás jobbikos, aki Gömörország szellemi életének fellendítése érdekében a flúgos, hivatásos konteo-hívő Szaniszló Ferencet hívta meg szűkebb pátriájába előadást tartani, máskor pedig uszítónak is dilettáns.

Most is csak azért kapott némi szerepet, mert Gubík Laci, Via-Nova elnök már régen kivándorolt gazdasági migránsként Szlovákiából, de idomított hasznos hülyeként is tudja a feladatát: terjeszteni a Fidesz-Jobbik mintára elsajátított gyűlöletet, egyenesen az iskolákban!

Kedves szlovmagy anyukák, ezért kell a magyar tanítású iskola, hogy egybites próbavonák uszítsanak - kisebbségi magyarként! - egy másik vallás és nemzetiség ellen? Ehhez még csak magyarul sem kell tudni, ugyanezt elmondja Fico is - szlovákul.

Fazekas László, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspöke szerint egyébként a Cziprusz-előadás nem politikai rendezvény volt. Sebők Attila iskolaigazgató pedig azt mondta, hogy nem volt szó politikáról az előadáson. „Nem politikusként volt jelen” – mondta az Új Szónak Sebők. Ennek némileg ellentmond, hogy Cziprusz az eseményt magánprofilján kívül megosztotta "public figure" státuszú, közéleti profilján is, ahol egyértelműen politikusi szerepben tetszeleg.

Foglaljuk össze, miről szól a történet: a Fidesz-kormány a magyar adófizetők pénzét külföldön olyan egyházi-politikai intézményeknek teríti, akik cserébe a legfiatalabb korosztálytól a legidősebbig arcodba tolják az aktuális gyűlölethisztériát, elvárják, hogy rájuk szavazz, miközben arcátlanul felháborodnak, ha kritizálni mered őket, hiszen ők a jó keresztények és az igaz magyarok. Az, persze. Azt a teringettét!