Élet ma Magyarországon! Mai magyar vidék kérdései fontosak!

Számos kezdeményezés a kormány, vagy éppen a legnagyobb pártfrakció részéről jó irányba indul el, de a politikai kontraszelekció és a túl bürokrácia azokat szinte lenullázza. Mérsékelt demokrata politikai szemlélettel, Magyarország sikeresebb lenne, ha a jogalkotás átlátható és társadalmi hatásaiban előre megvizsgált volna……

 

Magyarország ma a KSH adatok tükrében elmaradt a lehetőségeitől, a magyar ember életének lehetséges mértékű jobbá tételétől!

 

 

Számos kezdeményezés a kormány, vagy éppen a legnagyobb pártfrakció részéről jó irányba indul el, de a politikai kontraszelekció és a túl bürokrácia azokat szinte lenullázza.

 

Mérsékelt demokrata politikai szemlélettel, Magyarország sikeresebb lenne, ha a jogalkotás átlátható és társadalmi hatásaiban előre megvizsgált volna……

 

Ma Magyarország a 10.000-50.000 fős egymást követő társadalmi csoportokban beálló jogalkotási károk országa.

Ennek következménye a kivándorlás, következménye a kapkodás a munkaerő pótlása, a gazdasági verseny kiszolgálása területén lásd. túlóra tervezett szabályai stb.

 

 

Mérsékelt demokrata megoldások a vidéken élőknek is jobb országot teremthetnek!

 

A mai magyar vidék sajátossága, hogy még a nagy autógyárak mellett is vannak szinte szegény települések.

Dunántúl, de más vidékeken elhagyott házak porladnak szét, mert nincs a vidékre, a szegényebb családokra ma megfelelő politikai figyelem és politikai akarat.

 

Gyári munkás – mérsékelt demokrata politikai értékelésben – hamarabb lesz a megfelelő lakhatásában támogatott falusi munkavállalókból, mint máshonnan bárhonnan………………….itt is a mérsékelt demokrata gondolatok!

 

 

Vidék a fiatalok számára nem teremt lehetőségeket – amikor a régi ház jó hitellel lehet megoldás.

 

 

Mérsékelt demokrata javaslat, hogy az 10.000 fő alatti településeken a kormány érje el, várja el a bankszektortól a régi falusi házak élhetővé tételének, vásárlásának, renoválásának  még az új épületeknél is kedvezőbb hitelezését, a hitelezés során a banki hitelezési értékek valósághoz feljavulását!

 

Mérsékelt demokrata politikai nézőpontból a mai kormány legsikeresebb politikusa Novák Katalin.

 

A CSOK lehet sokkal hatékonyabb – ez a Magyarország érdeke, magyar emberek érdeke vidéken is.

Hasonlóan fontos politikai irány, hogy a mérsékelt demokrata javaslat szerint, azonnal egyszülős családok számára a CSOK használt ingatlanok vételénél vidéken kerüljön erősebben kibővülésre!

 

 

A valóság és politika a kontraszelekció miatt ma távol van egymástól!

 

Ma a magyar emberek a Gyurcsány időszakhoz nagyon hasonlóan “számháború” érzetét élik meg a tv, rádió kormánypárti közegéből.

A milliárdos szónoklatok és bejelentések közben a közjavak leromlása napi tapasztalat.

 

A valóság kérdéseire adott jó politika válaszaival, mérsékelt demokrata javaslatok hatékonyabb megfogadásával több munkaerő, kevesebb kivándorló magyar lenne a mai Magyarországon!