ENSZ. Bucsa. S-300

Rigó Konrád | 2022. április 8. - 16:48
Felfüggesztették Oroszország tagságát az ENSZ emberi jogi tanácsában, a közgyűlés az orosz csapatok háborús bűncselekményeiről felmerült gyanú miatt hozta meg döntését.

Putyin háborús bűnöket követ el. Katonái szörnyűséges bűncselekményeket követnek el.

Nőket erőszakolnak meg, gyerekeket és ártatlan civileket gyilkolnak.

Civil célpontok, kórházak, lakóházak után a bucsai mészárlás már egyértelműsítette, hogy szó sincs Ukrajna demilitarizálásáról, itt az ukrajnai ember az ellenség és könyörtelenül le is mészárolják őket az orosz katonák.

Akik pedig azt gondolják, hogy a bucsai eset egy oroszellenes manipuláció, mert olvastak a weben valamit vagy láttak egy videót a YouTube-on, ami ilyet állít, az gondoljon arra, hogy az ukrán hadsereg mellett több egymástól is független hírügynökség, szabad, hivatásos tudósítói egyénileg, de egybehangzóan állítják, hogy az orosz katonák az utcákon és tömegsírokba dobálva hagyták hátra áldozataikat. Putyin katonái.

A békevágy nagyon szép dolog, én is békét szeretnék itthon és a világban.

A világbéke hangoztatásával szépségversenyt lehet nyerni, békét teremteni nem lehet.

Pusztán attól még, hogy a béke után vágyakozunk nem lesz béke. Szép szóra nem áll meg Putyin, szép szóra nem veszi komolyan a béketárgyalást sem. Meg kell őt állítani, utána fog csak valóban tárgyalni. Az ukránok ezt próbálják elérni.

Amíg az oroszok az ukránokat támadják, az ukránok nem tehetnek mást, védekeznek. Minden normális ember és ország védekezne, ameddig csak tud. Ám ők most nemcsak a magukat, hanem bennünket, a mi világunkat is védik. Megpróbálják megállítani az agresszort. Minden tiszteletem ezért az övék. Magukat védik, de ezzel védenek bennünket is. Ezért kell őket támogatnunk és nem csak fecskendőt és vizipisztolyt kell küldenünk, hanem fegyvert is, amivel ezt a védelmet el tudják látni. Ezért nagyon örülök, hogy Csehország tankokat, Szlovákia pedig védelmi rendszert küldött Ukrajnába.

Aki komolyan gondolja a békét, az most az ukránokat erősíti. Ez nem a háborúba való bekapcsolódás, ez a legrövidebb és leghatékonyabb út a tartós békéhez.

Sehogy máshogy nem lesz béke, csak folytatódik a mészárlás, ahogy azt Bucsában láthattuk.

Nem támadunk, védekezünk. Mi vagyunk az EU. Mi vagyunk a NATO. #WeAreNATO #WeAreEU