Érsek talált 75 millió eurót, de nem a magyarokra költi

Simon Zsolt | 2017. július 25. - 19:25
Ahogy az a napokban kiderült, Érsek Árpád talált valahol a közlekedési minisztériumban 75 millió eurót arra, hogy megépítsen egy olyan útszakaszt, ami ezidáig nem is volt tervben.

Az észak-szlovákiai Tvrdošín és Nižná közti 4-5 kilométeres útszakaszról van szó.

Nem tagadom, örömteli hír, ha egy minisztériumban találnak forrást a nem tervezett útépítésekre is, viszont nagyon szomorú, hogy Érsek Árpádnak ezek szerint fogalma sincs arról, mekkora probléma Dél-Szlovákiában az R2-es gyorsforgalmi út befejezetlensége.

Tehát míg az R3-as északi szakaszára hirtelen lett elég pénz, a déli R2-es folytatására nem találtak semmilyen forrást.

Mire lehet ebből következtetni? Szerintem arra, hogy hiába áll hidas miniszter a közlekedési minisztérium élén, egyszerűen nem ő dönt arról, hol építsenek autópályát. Ő van a kirakatban, de a fontos döntéseket máshol, valahol a háttérben hozzák meg.

Egy miniszter az egész ország minisztere, de tudnia kell, hogy szavazói jóvoltából került a vezető posztra. Ha a minisztérium talált 75 milliónyi forrást, akkor miért nem tudták megosztani? Miért nem építenek ebből a rengeteg pénzből északon is és délen is egy szakaszt?

Érsek és a Híd Árvát támogatják, és nem Dél-Szlovákiát - annak ellenére, hogy választóik túlnyomó többsége lehet, hogy még csak átutazóban sem járt arrafelé.

Miután a Híd a Smerrel és az SNS-el szövetkezett, és ezzel eljátszotta a szlovákiai magyarok bizalmát, kapálóznia kéne egykori szavazói kegyeiért. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy ez a párt teljesen alkalmatlan arra, hogy szavazói érdekeit képviselje.