És mi van, vagy mi lesz a nem a Fideszhez és Via Novához kötődő fiatalokkal?!

Balkó Gábor | 2017. március 26. - 23:33
Vagyis a magyarországi 100 és 1000 milliók, melyek nem a magyar iskolák és magyarság megmaradását szolgálták és szolgálják, vagyis nem a prioritásokat, szintén az asszimilálás tényei, tényezői. Az okos más kárán tanul, Zoboralja a minta, okosodjanak! De ismerve a zoboraljai folyamatokat lassan 20 éves tapasztalatból mondom, hogy a szlovákiai magyarság végigjárja Zoboralja útját, talán még a 2051-es népszámlálás után sem ébred fel, mert nálunk lassan már teljesen leégett minden, de még mindig nincs ébredés!

Ad: Fiatalokra építő, erős Kárpát-medencét remélnek a magyar ifjúsági szervezetek

Ha a határon túli magyarság minél tovább „élhető magyar közösségben” akar élni, akkor gyorsan el kell feledni a pártokat, mert eddig sem segítették a megmaradásunkat és továbbra sem fogják segíteni, a megosztottságot konzerválják, ami csakis MAGYAR SIRALOMHÁZAT biztosít a magyarságnak!!!
Külön kell választani a (vegyes)lakosság- (vegyes)települések érdekvédelmét a magyarság érdekvédelmétől!!! Az összlakosság és települések érdekvédelme elsősorban a pártok feladata, mert ilyen a társadalmi rendszer, a parlamentbe csak pártok juttathatnak jelölteket.
De a magyarság megmaradását, az identitás erősítő programokat, iskolák megmaradását semmiképp nem szervezhetik, irányíthatják pártok, főként nem Magyarország szolgái, sem MO kormánya, s végképp nem a Rákóczi Szövetség elnöke, Halzl József, aki Zoboralja pusztulásának másodrangú bűnöse, Duray Miklós után. És a polgármesterek sem irányíthatják a magyar ügyeket, segíthetik, mivel a vegyes lakosságú településeken magyar ügyekben sok esetben kötve a kezük!
S csakis egy szlovákiai magyar fiatalság kell legyen!
Létfontosságú a Szlovákiai Magyarok Legfelsőbb Szerve, melyet pártok és civilek alapítanak, de nem pártcivilek. csakis ez a szerv szervezné és koordinálná a megmaradásunkat, mert a jelenlegi “fejetlenséggel” 10 évenként biztos az 50-60000-es veszteség.
A pártok dominanciáját a magyar megmaradás koordinálásában mindenképp minimalizálni kell!
Mint már többször írtam, a jelenlegi úton 2051-ben 200 000 körüli lesz a magyarság száma Szlovákiában, erre a több éves magyar iskolai beíratások adataiból következtetek, hogy ez ne következzen be, ahhoz azonnal radikális változtatásoknak kell bekövetkezni, Legfelsőbb Szerv, csakis egy ifjúsági szervezet, megmaradási program kidolgozása, koordinálása, és megvalósítása, mert az asszimiláció mértéke gyorsul.
Zoboralja asszimilációs minta, míg az ezredfordulón még közel 500 alapiskolásunk volt és 40 felett a beíratottak száma, azóta ezek a számok drasztikusan lecsökkentek, tavaly 150 alapiskolás és már csak 9!!! család választotta a magyar iskolát!!!
Ezek miatt kényszerből 2013-ban iskolamentő fórumot hirdettem, melyen megmaradási programot javasoltam, életmentő injekciót az iskoláinknak, a Zoboraljai Magyarok Autonóm Közösségét, melynek célja a gyerekszaporulat megduplázása 1,2-ről 2,5-re differenciált gyerektámogatással, de nem kértek belőle, pedig ha akkor elfogadjuk és meghirdetjük, biztos vagyok abban, hogy tavaly nem csak 9 család választja a magyar iskolát és nem zár be a zsérei magyar alsó tagozatos iskola.
Tavaly pedig a következő iskolamentő fórumon Fibi Sándor belém fojtotta a szót, tehát én, aki az unokáimnak Zoboralján még magyar iskolát szeretnék, nem mondhattam el a megmaradási projektemet, így a 2013-as iskolamentő fórum után 4 évvel később is ugyanaz a helyzet, NINCS MEGMARADÁSI PROGRAM, csak sodródunk és mind nagyobb mértékben morzsolódunk!
Ebben a tempóban, és megmaradási program nélkül, 15 évet jósolok a magyar iskolá(k)nak Zoboralján, ilyen tempójú asszimilálásra Slota a regimentjével 100 év alatt nem lett volna képes, mint Duray Miklós és Halzl József védencei és támogatottjai 20 év alatt!
S mint olvassák, nem asszimilálódást írok, hanem asszimilálást, mert az oszd meg és uralkodj, a „hülyeség magyar óvodát kezdeményezni” kijelentés 1999-ben, ami miatt nem lettek felélesztve a 80-as évek közepén bezárt magyar óvodák, ezek az asszimilálás tényei. Úgy, mint az identitás erősítés céljából született Zoboralja Himnusza elleni bojkott is asszimilálási tényező, mert nem Zoboralja utasította el, mint híresztelik, mert amit nem ismernek, nem hallottak, azt nem utasíthatják el!
Sokszor ismétlem, bár csak annyi kárunk lenne Zoboralján, mint amit a szlovákok okoztak nekünk a rendszerváltás óta, akkor Zoboralja biztosan nem lenne a szakadékban! És ha a sok millió forint, melyek Zoboralja iskoláinak és magyarságának megmentésére érkeztek, az óvodáinkat, iskoláinkat, diákjainkat, pedagógusainkat szolgálták volna, akkor csakis természetes asszimilációs kárunk lenne, mert jelenleg nem természetes az asszimiláció, a megélhetési magyarok felélik a milliókat, ezáltal asszimilálják Zoboralját!
Mert Zoboralján régóta nem konferenciázni kell és emlékműveket emelni, hanem az iskoláinkat megmenteni, a gyerekeket és pedagógusokat kellett volna támogatni, csak ezek részére esetleg morzsák jutottak és jutnak!
Vagyis a magyarországi 100 és 1000 milliók, melyek nem a magyar iskolák és magyarság megmaradását szolgálták és szolgálják, vagyis nem a prioritásokat, szintén az asszimilálás tényei, tényezői.
Az okos más kárán tanul, Zoboralja a minta, okosodjanak!
De ismerve a zoboraljai folyamatokat lassan 20 éves tapasztalatból mondom, hogy a szlovákiai magyarság végigjárja Zoboralja útját, talán még a 2051-es népszámlálás után sem ébred fel, mert nálunk lassan már teljesen leégett minden, de még mindig nincs ébredés!
Lapozva az online újságokat a Felvidék.Ma igazolja a véleményemet a prioritásokról, vagyis a konferenciázásokról és emlékhelyekről:
Esterházy Jánosra emlékező konferenciát tartottak Szombathelyen
“Esterházy János-emlékhely a Zoboralján”
A konferencia további részében Istenes József építész a Zoboralján, Alsóbodokon épülő Esterházy János-emlékhelyről és az oda tervezett látogatóközpontról tartott előadást, ismertetve az építkezés jelenlegi állását a hallgatósággal. Mint mondta, bár Alsóbodok nem Esterházy János születésének helye, de nagyon szívesen tartózkodott ott, elüldögélt a domboldalon, ahol most a kápolna épül. Az építész szerint az emlékhelyet szeretnék bekapcsolni a Mária zarándokút pihenőhelyeinek a sorába is. A tervek szerint az épülő kápolnát, ahova Esterházy szimbolikus hamvait szeretnék elhelyezni, szeptember 17-én szentelik fel.

Zoboralja asszimilálásában óriási szerepe van a médiának, fényezik a megélhetési magyarok projektjeit, melyek egyáltalán nem segítik a megmaradásunkat, a valóságot pedig elhallgatják!
Balkó Gábor
www.zoboralja.sk
Kolon, 2017-03-26