Európa ma új út előtt áll! Politika és idő Európa és Magyarország életében!

tagholnap | 2019. január 24. - 18:19
Mérsékelt demokrata megfontolással, politikai nézőponttal az új német - francia szerződés üzenet a tagállamoknak, s új európai út nyitánya, ahogy történelmi elődje is az volt. Európa helyzete nem marad változatlan, de a szerződés iránya egy választ jelentő út az európai ma számára. Mit jelent az idő politikai olvasata Európa és mit jelent Magyarország számára?

Európa ma könnyen hátrányba kerülhet, ha nem lesz erősebb az integrációja!

 

A létrejött német-francia szerződés a mérsékelt demokrata politika centrista megfontolásával egy igazi korszerű, de mérsékelt szerződésnek minősül, kaput nyitva egy új, egy jobban integrálódó Európa útja felé.

Mérsékelt demokrata politikai vélemény, hogy Európa értékei előbb elérendőek lennének az állampolgárok javára, utána kritizálandóak a később felzárkózni szándékozó országok, e körben Magyarország részéről is....................

Ma Európa az értékei megvédésében egyenlőre médiaháborút szenved el, s ennek hátrányai az EP választás eredményében fognak tükröződni.

 

Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata kifejezett politikai álláspontja, "hogy a 2015 migrációs döntései hasznos felülvizsgálatra kerülnek a mai Németországban.

Európa ma erősen centralizált helyzetben tud csak további magasabb, vagy szintentartó életminőséget adni az állampolgárainak, a migráció sokkal óvatosabb és fokozatosabb kezelése mellett.

Mérsékelt demokrata politikai látásmód, hogy a mérsékelt demokrata politikai gondolkodás részéről régóta elvárt elő-Európa megteremtése elmaradt.                      Az idő múlása hatványozta az európai politika, európai intézmények teendőit! " 

 

Európa a parlamenti választási térben – Irány ma merre Magyarországon a politika út közben?

 

Elő-Európa nélkül magasabb a migráció európai ára!

 

Elő-Európa megteremtése (pl. szigetállam létrehozása stb.) nélkül a migrációs folyamatban a kiadások megsokszorozódnak, a tagállamonkénti migránsokat érintő integrációs problémák feltorlódnak.

Mérsékelt demokrata meggyőződés, hogy a migránsok tagállami integrálása mellett a határozott deportálás, a kibocsátó országok gazdaságának erőteljes fejlesztése nélkülözhetetlen, azonban csak egy erősen centrista Európa lehetőségeivel lesz jól kezelhető ma már.

 

Európa helyzete nem marad változatlan, de a szerződés iránya egy út út az európai ma számára.

Mit jelent az idő politikai olvasata Európa és mit jelent Magyarország számára?