Európa politika: Kétsebességes Európa a lemaradóknak átalakítja az életét

tagholnap | 2017. március 8. - 07:09
Mérsékelt demokrata politikai irány szerint, Magyarország még élhet az európai integráció esélyével, de már vége a perifériális és kettős beszédre épülő politika elfogadásának Európa nagy tagállamai részéről. Mérsékelt politikai értékeléssel, Magyarország történelmi esélye a nagy tagállamokhoz való integrációs lehetősége - véli Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata politikus! V4-ek inkább volt kis KGST, vagy másként régen V3.(Csehszlovákia) Horizontja a világgazdaságban alig létező.

 

Európa korrigálja kitűzött fő politikai irányait, céljait.

 

Spanyolország, Németország, Olaszország, Franciaország közös álláspontja, minden kisebb tagállam számára kijózanító lehet saját törekvéseit e tükörbe megpillantva.

 

Mérsékelt demokrata politikai álláspont, hogy Magyarország számára történelmileg és távlatosan befolyásoló lesz azon döntései hatása, amellyel az erősebb integráció felé kötelezi el magát, vagy perifériális és különutas irányt folytat tovább.

 

Mérsékelt politikai értékeléssel, Magyarország történelmi esélye a nagy tagállamokhoz való integrációs lehetősége - véli Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata politikus! 

 

Európa fő utcáján marad Magyarország?
Európa fő utcáján marad Magyarország?

 

Az Európai Unió gazdasága és versenyképessége nagyobb integrációt kíván meg, a globális gazdasági versenyben egy széttartó Európa vesztes pályára sodródhatna.

 

"Kis KGST", másként V4 egy jó érdekvédelmi tömörülés az Európa Unión belül, de mostani tagállami döntéseknél nem szabad, hogy megtévessze a magyar kormányzó politikai erőket.

 

Mérsékelt demokrata politikai irány, a jó politikai döntés a legfejlettebb európai államok mellé, közé felzárkózás.

 

A piac hatásait a túl erős állam időről időre elnyomhatja, annak kárai ott maradnak, hatványozódnak minden országban.

 

Mérsékelt állami beavatkozásra jó példák, éppen a legfejlettebb európai tagállamokban tapasztalhatóak. (Svédország, Németország, Dánia stb.)

 

Mérsékelt demokrata politikai irány, Magyarország és mag-Európa közelebb kerülése, mert a magyar választóknak, magyar embereknek ez lesz megnyugtatóbb évtizedes távlatokban is – felmerülő hibáival, politikai kérdéseivel együtt.

 

Minden magyar választó számára nyitott még a kérdés: Quo vadis Magyarország?!