Európai politikus mit tanul? Média Európában, üzenet Svédország választóitól!

Országbiró Zoltán mérsékelt demokrata politikus véleménye szerint, kifejezetten jogos kérdés ma Európa politikusai felé: Hogyan fordulhat elő Európában, hogy bármely európai tagállamban nem mindenki számára biztosított az európai híradás közvetlenül és részletesen?

 

Svédország választott,

de a svéd választás messze többet üzent az európai politikusoknak, mint egy tagállam belpolitikai állása.

Svédország politikai hagyományaira szavazott, bizalmat adott a szociáldemokrata politikának, a politikai hagyományokkal rendelkező konzervatív erőknek,azonban a migráció politikai kárai, politikai hordaléka az öntudatos svéd választók politikai véleményére is hatott!

 

Mérsékelt demokrata politikai olvasatban, az európai politikusok komoly üzenetet kaptak.

 

Történt az erős választói üzenet

egy olyan országban, ahol létezik valós sajtószabadság, arányos sajtó megjelenés stb.

Európa politikusai számára az üzenet egyértelmű Országbiró Zoltán politikusi álláspontja szerint – elhibázott volt a migráció gyors üteme, késnek az európai tagállamok mindegyikében az integráció és a deportálás intézményei, eszközei, sok a tagállamokban a kultúrák különbözősége miatti társadalmi kár.

 

Máris elköteleződve, kamatokkal fenyegetve?  Mérsékelt demokrata külpolitikai vélemény: Tanuljunk a történelmünkből!

 

Mérsékelt demokrata politikai nézőpontból,

ma Európa alapértékeinek sorsa, vele Európa polgárainak sorsa, azon múlik több európai államférfi, vagy több pártpolitikus ül az Európai Parlamentben, az Európa Tanácsban.  

 

Európa belső problémáit új és erős kihívások halmozzák!

 

Svédország választásának üzenete az európai politikus mezőnynek különösen kiáltó, hiszen Törökország, Oroszország ma még politikai és média térhódításban, holnap akár területi térhódításban van.

Hogyan fordulhat elő Európában, hogy bármely európai tagállamban nem mindenki számára biztosított az európai híradás közvetlenül és részletesen?

Európa ma még elsősorban médiaháborút veszített az elmúlt évtizedben többször, több tagállamban.

 

Érzékeny terület Ukrajna, vagy éppen a dél-Balkán, s több sodródó tagállam megtévesztett lakossága távolodik hol látványosan, hol kevésbé látványosan Európa alapértékeitől.

 

Mérsékelt demokrata politika nézőpontja a határozottabb, európai centrista politikát tarja a magyar emberek jövője számára jobbnak, erősebb európai értékek védelmével.