Európai politikus nem mehet el szó nélkül a hollandiai választás mellett!

tagholnap | 2017. március 17. - 08:44
Nem lesz külföldi zavarás nélküli európai tagállami választás? Beavatkozás és választás körüli hangulattorzítás volt bőven Hollandiában, hiszen a török politikusokkal gyorsan tető alá hozott vita, első látásra nem a jobboldali liberális pártnak kedvezett volna

 

Európában mindenki feszülten figyelte, hogy egy valóban demokratikus választás Hollandiában, milyen irányba löki el Európát?

 

A választás hatása túlmutatott Hollandián.

 

Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata: “Európa jó útja az integráció a globális versenyben. Hollandia zavaró diplomáciai körülményekben, maradt józan a választáson.”

 

Mérsékelt demokrata külpolitika a kialakult végeredményt Európa számára, a magyarság számára jónak tartja.

Beavatkozás és választás körüli  hangulattorzítás volt bőven, hiszen a török politikusokkal gyorsan tető alá hozott vita első látásra nem a jobboldali liberális pártnak kedvezett volna……………………………….

 

Mérsékelt demokrata politizálás a jobboldali és liberális politikai erőket mindig tárgyalóképes partnernek tekinti, részleges értékek egyezősége mellett.

 

 

Hollandiában  a Mark Rutte vezette párt, más mint a hazai hasonló politikai címkével felruházott pártok.

 

Mérsékelt demokrata politika meggyőződése, hogy a zöld baloldal politikai térnyerése szintén jó üzenet Európa más tagállamai számára.

 

 

Jó példa volt Hollandia lakossága arra, hogy a szélsőséges pártok ravasz támogatása (Törökország kommunikáció, majd zavargások) felrázták a tudatos lakosságot és soha nem látott módon vettek részt 81%-os részvétellel.

Lassan nem lesz európai tagállamban választás, melyet Oroszország, vagy Törökország ne próbálna megingatni.

Hollandiában Mark Rutte higgadt és okos politikai válaszokat adott.

 

Hollandia és a hollandok Európa mellett tették le a voksukat, okkal.

 

Mérsékelt demokrata politikai álláspont, hogy Magyarországon sem lesz tiszta, zavaró külső politikai zaj nélküli, a magyarországi választás!