Februártól 365 - az eddiginél kedvezőbb lehetőség a járművezetőknek

Érsek Árpád | 2020. január 13. - 16:48
A fenti cím azt jelzi, hogy idén február 1-jétől újabb és az eddiginél kedvezőbb lehetőséget kínálunk azoknak a járművezetőknek, akik egyéves autópálya-matricát vásárolnak.

Eddig az volt a gyakorlat, hogy az ilyet  januártól a következő év első hónapjának a végéig használhattuk szabályosan. Ha viszont folyó év közben, mondjuk májusban vettünk egyéves öntapadó bélyeget, akkor ugyancsak a következő január végéig volt érvényes. Mostantól  viszont függetlenül attól, hogy mikor vessszük meg ezt a fajta matricát, minden esetben 365 napig érvényes lesz. Ha például március 15-én döntünk igy, akkor az ettől az időponttól azámított egy évig lesz érvényes. Méghozzá 50 euróért, amennyibe az eddig használatos egyéves bélyeg került.

Amikor ezt a megoldást munkatársaimmal együtt szorgalmaztuk, főleg  azokra a dél-szlovákiai polgárokra is gondoltam, akik év közben vásárolnak új gépkocsit, vagy olyan munkahelyre kerülnek, amely szükségessé teszi az egyéves matrica használatát.

Természetesen továbbra is érvényben maradnak az eddigi lehetőségek. Immár három éve elektronikusan, interneten kereszül hozzájuthatunk 10 napos matricához 10 euróért, vagy egyhónapig érvényeshez, 14 euróért. Marad az eddigi, hagyományosnak mondható, minden év első napjától  13 hónapig érvényes matrica is.

Aki interneten rendeli meg a rövid lejáratú, vagy az új terméket, annak az adatai alapján a rendszer figyelmezteti őt arra, hogy rövidesen lejár a bélyeg érvényessége.

Továbbra is árusítanak a  benzinkutakon, vagy a forgalmasabb, újságos bódénál minden fajta matricát.

Meggyőződésem, hogy a járművezetők örömmel fogadják ezt az új lehetőséget, amely - akár csak az eddigi intézkedéseink - az ő érdeküket szolgálja.