Felvidéken a helyzet változatlan

Czompoly Csaba | 2020. március 7. - 23:53

Előzmények: https://parameter.sk/blog/masnap

 

Pár nappal a választások után végre történik valami. Elindult a felvidéki magyar (politikai) közélet tisztulása. Megtörtént a ”féregtelenítés” és most végre hamvaiból – jó főnixhez méltóan – újjászületik politikai képviseletünk. Egy egységes magyar párt formálódik, rátermett és elhivatott szakemberekkel, hogy méltó képviseletet biztosítsanak a felvidéki magyarságnak.

Ja, mégsem, ezt csak álmodtam ismét.

 

A dolgok sajnos úgy állnak, hogy politikai pocsolyánk talán még zavarosabb, mint annak előtte. A választások rendesen felkavarták a lerakódott exkrementumot, de fel is nyitották ám sok-sok ember szemét, akik most értetlenkedve pislognak, és várják a fejleményeket. És történésből, na abból aztán nincs hiány. Mindenki elemez és értékel, na persze, a maga sajátos módján.

 

Az Összefogás lépett először a ”megújulás útjára”. Érdekes, mert emlékeim szerint ők nem is akartak anno párttá alakulni, csak egy közös platform létrehozása volt a cél a ”jó oldal” magyar pártjai számára. Ennek ellenére, igen csak megtetszett a haladó-progresszív ”fiataloknak” a politizálás és most próbálják is gyorsan létezésük jogosultságát igazolni. Gondolom, az állami pártfinanszírozásként kapott 2,4 millának ehhez semmi köze.

Mondjuk a megújulást is nagyon sajátosan értelmezik ám. Ők úgy képesek megújulni, hogy közben nem változik semmi. Gratulálok!

A legszebb mégis talán az, amikor a MOST volt oszlopos tagja, aki a választások előtt gyorsan ”átbiciklizett” az Összefogáshoz, ahelyett hogy végre szedné a sátorfáját és eltakarodna – már bocsánat a kifejezésért, de morcosan ébredtem – most fizetett hirdetésekkel támad és ORSZÁGOS MAGYAR ELŐVÁLASZTÁST sürget. Hihetetlen.

 

A MOST 2.0, akarom mondani a Magyar Fórum lapít mint a lapostetű, ha érzi a sűrű fogazatú tetűfésű közeledtét. Mondjuk meg is értem – egy ilyen eredmény után. Eddig is csak a Facebookon léteztek, de a választások után, már ott sem. Ennyit a hitelességükről.

 

A MOST-HÍD-ról nem nagyon mondanék inkább semmit, mert a döglött oroszlánt a szamár is tudja rugdosni, de remélem gyorsan szublimálnak majd a felvidéki politikából.

 

Az MKP. Hát igen, a felvidéki politizálás állatorvosi lova. A következmények nélküli-, felfelé nyelvvel, lefelé könyökkel-politizálás pártja.

Az elnök lemond, mégis részt vesz a párt tovább irányításában. Ilyen ocsmányságra – bocsánat a szarkazmusért, mondtam, hogy morcosan ébredtem – még a MOST sem volt képes.

Mint már talán írtam valahol, Menyhártnál kártékonyabb, vezető pozícióban lévő politikus kevés akad jelenleg a felvidéken. Ugyanis, kivételes retorikai képzettsége olyan fokú politikai analfabetizmussal párosul, határtalan önimádata mellet, hogy az már félelmetes. Ha még sokáig marad, annak beláthatatlan következményei lehetnek.

Már kezdtem reménykedni, hogy a szerkezetváltó kongresszus végre a párt betokozódott struktúrájának a felszámolását célozza majd meg, de nem, a cél nyilvánvalóan a hatalom konzerválása. Mi más is lehetne?

 

Egy normális, önvizsgálatra képes pártban az elnök és az elnökség, egy ilyen eredmény után – akarom mondani sok-sok ilyen eredmény után – szedi a sátorfáját és odébbáll. Na, de nem az MKP-ban. Itt a vezetők, gond nélkül, egy kis színjáték után, mosolyogva folytatják úgy, mintha mi sem történt volna. Na, ezen kellene végre változtatni.

 

(forrás: imgur.com)

 

Álljon tehát most itt azon emberek neve, akiknek inkább hagyni kéne ezt az egészet a fenébe és nem erőltetni azt, ami láthatóan amúgy sem megy már: Menyhárt József, Őry Péter, Farkas Iván, Kiss Beáta, Kőrösi Ildikó, Németh Gabriella, Varga Péter, Bárdos Gyula, Berényi József, Csúsz Péter, Cziprusz Zoltán, Forró Krisztián, Furik Csaba, Gergely Papp Adrianna, Hájos Zoltán, Szigeti László.

 

Csak halkan teszem fel a kérdést (egyelőre), vajon közülük hányan bukkannak majd fel az MKP elnökségében a tisztújító kongresszus után.

 

A közhelyszótáramból kukáztam, Hofi ideillő, örökbecsű mondását:

"ha a kupleráj nem megy, nem a bútorokat kell kicserélni, hanem a kurvákat!".

Érthető az üzenet, kedves MKP-s vezetők?

 

-cscz-