Felvidéki terroristák, szevasztok

Csehszlovák Kém | 2015. november 26. - 10:36
Röhög az egész Kárpát-medence Orbán Viktor magyar miniszterelnök különleges rendőri alakulatán, a Terrorelhárító (TEK), alaposan belehúztak a srácok: nem dzsihadistákat fogtak el, hanem fegyvergyűjtő, “történelemmániás”, fiatalokat, közöttük szlovákiai magyarokat is (értsd: nemzetközi szál.) Aki nem tudná, Hajdu János, a TEK parancsnoka még kedden jelentette be, hogy sorozatlövő fegyverekkel és robbanóanyagokkal felszerelt csoportot fogtak el kollégái, Budapest felé autózva, később házkutatás során bombalaboratóriumot is találtak, robbanóanyagot, csőbombákat és bombák készítéséhez használt eszközöket is találtak.

Jó ez a sztori, több szempontból is.

A muszlimellenes hiszterizált légkörben egy pillanatra megállhatunk, mert mindenkinek lehetősége van átgondolni, milyen elképesztő hülyítés folyik, nemcsak Magyarországon, de a kelet-európai térségben is. Hiszen teljesen logikus, hogy a francia vagy belga állampolgárságú, a társadalom peremére sodródott és hirtelen néhány hónap alatt dzsihadizstává torzult szerencsétlenek Pozsonyban, Budapesten vagy épp Prágában tervezik legújabb merényletüket! Ej, ha az Eiffel-torony helyett a Nový most vagy Lánchíd dőlne le, többé senki nem tévesztené össze Szlovákiát Szlovéniával, Budapestet Bukaresttel!

Addig is, amíg ez a több szempontból is szerencsés fejlemény nem következik be, nem árt, ha a társadalmat ébren tartjuk és felkészítjük a várható fejleményekre - gondolják Pozsonyban, Budapesten és Prágában, ahol most hirtelen nagy az összhang, nem akarnak menekülteket látni.

Értik ugye: a három ország szembe megy az EU kvóta-politikájával, amely megakadályozza az EU egységes fellépését menekült-ügyben, majd e három ország folyamatosan bírálja az EU-t, hogy nem kínálnak közös megoldást a válság megoldására! Persze, amellett, hogy a bűnbakképzés klasszikus és minősített esete forog itten fenn, nem árt, ha néha alá is tudnák támasztani kvótaellenességüket, mondjuk saját terroristák felmutatásával.

De mi van akkor, ha nincsenek terroristák Kelet-Európában?

Találjuk ki őket! Orbán a bohózatban kétség kívül az élen jár, a magyarországi állami szintű menekült-ellenes hisztéria a kezdetektől elárasztotta az országot óriásplakát formájában vagy ügyesen megszervezett, de rendkívül átlátszó, feszültségkeltő akciók formájában. Ilyen volt, amikor a Keleti pályaudvaron a tömeget napokig nem engedték tovább a magyar hatóságok, ennek ellenére ott a legnagyobb balhét a magyar focihuligánok provokálták ki, amikor megdobálták a menekülteket petárdával. Nagyobbat szólt a röszkei balhé, TEK-esek verték végig a Magyarország területére aljas módon beengedett tömeget, több mint 300 sérülttel járt az akció.

Röszke után is hallhattunk “elfogott terroristákról”, akikről később kiderült, nem lázították a tömeget, hanem éppen ellenkezőleg: egy fiatal arab srác csillapítani próbálta hangosbeszélőn az indulatokat. De nem jött be Csehországban sem a “terrorellenes” akció, ahol egy harmincéves, Interpol által körözött török nemzetiségű férfit fogtak le a hatóságok Hradec Králove-ban. Csakhogy kiderült, a férfit azért keresi a hatóság Törökországban, mert a Kurd Munkáspárt szórólapjait terjesztette és az illiberális rezsimben ez már a veszélyes elem kategóriája! Így került a férfi fotója a nemzetközi adatbázisba, terrorista kontextusban.

Szlovákia egyelőre elmaradt a terroristák kreálásában, Kaliňák egy szaud-arábiai dróngyárost utasíttatott ki az országból tíz évre, és  megfogták a kakis támadót is, amelynek során kiderült, magas katonai pozíciókig érnek a szálak!

Benne volt a levegőben már egy ütős történet, amely ezúttal újra Magyarországról érkezett. Kedden jelentették be a vérfagyasztó mesét, a részletek mellőzésével. Ez annak az ún. kommunikációs kormányzásnak a lényege, amelyet Orbán bemutat: a menekült-ellenes hisztéria mesterséges fenntartása, bármi áron, amely minél távolabbra tolja azt az időpontot, amikor a közbeszéd kormánya teljesítményéről és elképesztő korrupciós ügyeiről szólhat. Van oka a félelemre ez ügyben, mielőtt a menekültválság betört, a Fidesz-kormány népszerűsége erősen megkopott.

Haveri kutyát foghattak

Mindentől függetlenül az Orbán-kormány és a TEK ebből a történetből komoly arcvesztés nélkül már nem tud kijönni. Amúgy tényleg, mennyire szánalmas már, hogy ezek az emberek közpénzből azon dolgoznak, hogy felmutassanak legalább egy nyamvadt terroristát, amely átoson az országon… Mennyire nyomasztó az is, aki második világháborús fegyverekért, bármilyen fegyverért, relikviákért rajong. Ezeknek a nem is olyan ártatlan nosztalgiázóknak is simán kijárhatna a börtönkoszt, vajon észrevette, hogy olyan hobbit választott, ahol korábban emberek gyilkolták egymást?

Persze, akinek nem inge, ne vegye magára. A térségből viszont bőven hallunk olyan híreket, hogy szélsőjobboldali csoportok különös viszonyt ápolnak fegyverekkel, sőt egyesek a harcéren (pl: Kelet-Ukrajna) is kipróbálták már magukat. Magyar kontextusban az ilyen emberek a jobbosok környékén mozgolódnak, így ez esetben simán elképzelhető: a barom TEK-esek, nemhogy mellélőttek a dzsihádosok sejtetésével, de egyenesen haveri kutyákat fogtak el!

Itt lakozik bennem a szunnyadó semjénzsolting,  mindig is erre a pillanatra vártam, hogy a Paraméteren megfogalmazhassak végre, a velünk élő orbánizmus jegyében, egy nemzetstratégiai alapkérdést: vajon miféle embereknek ad a magyar állam Szlovákiából kettős állampolgárságot?

Magyarországot ugyanis nem a kitalált és nem létező “dzsihádi Jánosok”, hanem azok a nagyon is létező szlovmagyar és mindenféle, a többségi nemzet nacionalizmusától frusztrált kisebbségi magyar státusú nacionalisták fenyegetik, akik szabadon, ellenőrzés nélkül jöhetnek át az országhatáron, néha állami pozíciókba kerülve!