I love Gordon

Jarábik Balázs - Kisebbségi vélemény | 2009. július 8. - 09:34

Vagyis szeretem a Bajnai kormányt. Teljesen prózai okom van rá - a legújabb magyar kormány, vesztenivalója valószínűleg nem révén, megfogatta a Felvilág egyik tanácsát (szlovák-ügyben). Ignorálja a Fico-kormányt.

Nem is lehet frappánsabb választ - figyelem, Győző - adni arra a belpolitikai lihegésre, ami itten, a Felvidéken zajlik, nem kizárólag nyelvtörvény ügyben. Mivel teljesen nyilvánvaló, hogy a jelenlegi szlovák kormány szándékosan spanolja az érzelmeket Magyarországgal és a magyar kisebbséggel kapcsolatban, az egyetlen érdemleges válasz Magyarország jelenlegi (gazdasági) helyzetében - az ignoráció. Erre még rátett a Bajnai-kormány egy hatalmas lapáttal a Magyar Gárdának kiosztott hétvégi "pofonnal" (Győző, figyelem megint), és elsősorban a magyarországi szlovákok rendezvényén való szlovák nyelven (sic!) előadott köszöntőjével.

Ezek után a mindenkori magyar kormánynak csupán egy dolga van - minden lehetséges fórumon udvariasan elutasítsa a szlovák féllel való felsőbb szintű tárgyalást (a "business as usual"  persze menjen), amíg a kedves szlovák fél lesz szives és módisítja ezt az alpári politikát.

Minél jobban hengereli be magát Robertünk (ám a szlovákiai magyar rendszert kéretik készültségbe helyezni - Fico velünk próbál majd zsarolni), annál jobban hívja fel Európa figyelmét Szlovákia újabb attrakciójára.

Csigavér, kibírjuk. Egy ilyen magyarországi politikával és helyi kurázsival. Ez a nagy helyzet.