Gubík Velorex, az államalapító

Csehszlovák Kém | 2015. október 5. - 12:53
„Államalapítói bölcsességgel” osztja az eszet – bizony, komoly, így írt Gubík Lászlóról hódoló-írnoka a minap abból az alkalommal, hogy egy unalmas tekintetű, dohos öltönyt viselő öregemberek által alapított társaságocska - Széchenyi nevét vették fel – idén a „költészet nélküli lánglelkű Petőfinek” guberálta össze a Széchenyi Istvánról elnevezett plecsnit, egy bizonyos „Széchenyi-díjat”.

Figyelem! Ez a díj nem azonos a magyar állam által adományozott kitüntetéssel, amelyet a tudományos élet kiemelkedő képviselői kapnak meg. Ráadásul azt még az idős bácsik is elismerték, hogy még ez a díj is eddig több évtizedes munkáért járt, de hát a kampány mindent felülír. Ha már a rivális gittegylet Örsét is kidekorálták, a kisebbrendűségi komplexusban rettegő Igazhítű MKP-s ifivezérnek is gyorsan találni kellett valamit.

Természetesen Petőfinek nem árt meg, ha torz agyú ideológusok ostobaságokat írnak róla. Azt is tudjuk, hogy utoljára a magyar kommunista Szabad Népben vagy a csehszlovák kommunista Pravdában írhattak le a Kárpát-medencében kitüntetetett ifjúsági politikusról ekkora felszopást azzal a különbséggel, hogy akkor az ilyen mondatok évtizedekre dönthették el egy magyar ember karrierjét pro vagy kontra. Ma pedig jogunkban áll simán kiröhögni a mondatok szerzőjét, és az általa dicsőített pszeudogerojt is.

Igaz, éppen a kitüntetett Gubík MKP-s párttársa ígért nemrég terrort a „felvidéki” Charlie Hebdoban ha állítólag az úgynevezett, magukról megfeledkezni látszó újságírók gúny céltáblájává teszik az „ezeréves magyarság” hőseit. Gubík Lacika esetében kifejezetten szerencsénk van: ő az MKP-nak az a bűvésztrükkje, amit ha megpörgetünk, az elején ívesen pörög az asztalon, aztán belassul, és a végén fáradtan dong egyet. Jéé, ez itt tök üres.

Ismerjük meg a „Felvidék” Loppert Dánieljét!

Ugye mindenki emlékszik még a 18 éves lelkes nagyfiúra, aki 2002-ben a kapolcsi fesztiválon háromszor is lehazaárulózta Medgyessy Péter magyar miniszterelnököt? Loppert bizonyos körökben hős lett – ha nem is „lánglelkű Petőfi” – politikai karrierje viharos gyorsasággal indult meg a Fideszben és ma már a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. kommunikációs osztályvezetője. Elképesztő sikerek!

Hasonlóan sikeres emberekről szólt egy másik történet a Tátra aljában is, a két nacionalista alfa (köszönet Hunčík Péternek a kifejezésért) választások hevében meghozott állampolgársági törvénye nyitott meg az arra érdemeseknek soha nem látott dicsőséget Csaba királyfi Csillagösvényén.

Lehetett választani, ha felveszed a magyar állampolgárságot Szlovákiában, a szlováktól meg fogsz válni. Értelmes ember ezekből a verekedésekből szeret kimaradni. Akadtak viszont néhányan, akiket megszólított a dühöngőből áradó piros-fehér-zöld hónaljszag, ők kaptak az alkalmon.

Megérkezett a legendás Lúzernagyi, a megélhetési jogvédő, aki azóta már gazdasági bevándorló lett Angliában vagy Gubík másik „harcostársa”, az antiszemita középiskolai tanár, akit mostanában felfedezett a szlovák országos média is. (Tényleg, ő még a helyén van, tanít??) „Kemény ez a csapat, Feri!” - juthat eszünkbe Horn Gábor klasszikusa. És itt volt nekünk Gubík Lacika, a „babaarcú forradalmár”, a „Felvidék legismertebb titánja” :D:D:D Megszületett a szerep, találtak hozzá gyorsan egy balekot.

No, de mit köszönhetnek a szlovákiai magyar fiatalok Gubík Velorex Lacikának?

Mi az, amit a torz agyú ideológusok hazugságai – ti. Gubík egy olyan csapatot képvisel, „akik fenntartják a reményt és talán jobbak is”, mint akik „átaludták a rendszerváltást” – eltakarnak, vagy tudatosan, meg sem neveznek, azaz tabusítanak?

Írhatnék most arról, hogy a 2011-ben Via Nova elnökké választott Gubík hivatalos programmá tette csoportjában az irredentizmust. Megtűrte az antiszemita kilengéseket és nem zavarta különösen az sem amikor a magyarországi szélsőjobboldali párt támogatta őket anyagilag, hiszen maga is az ő kiképzésükben vett részt. Később, amikor a magyarországi kormánypárt kezdett szélsőjobb, nemzeti radikális húrokat pengetni, már az ő pénzük is jó volt Gubíkéknak, szívesen fogadták el azt is.

Írhatnék arról, hogyan korrumpálta a szlovákiai magyar fiatalok egy részét kisebb-nagyobb összegekkel, amelyek a magyarországi adófizetők pénzén fenntartott magyarországi pártok alapítványain keresztül érkeztek be hozzá. Vagy arról, hogyan tette tönkre az MKP ifjúságpolitikáját az, hogy amíg a „kiválasztott” budapesti janicsárok bulikáztak a pesti éjszakában, addig a hátrahagyott néhány hasznos hülye érdektelen, semmitmondó „előadásokat” szervezett.

Írhatnék arról, hogyan fúrják Gubíkék Budapesten a somorjai Fórum Intézetet, amely számára, munkatársaival együtt, a Nem Megfelelő Magyarság jelképévé vált. Érdemel szlovákiai magyar szavazatot egy olyan párt (MKP), amelynek tagjai szét akarják verni talán az egyetlen tudományos igényességgel dolgozó szlovmagyar műhelyt Szlovákiában? Mindezt Budapestről irányítva? Írhatnék, de Gubík „harcban áll”.

A „Felvidék titánja”, a „babaarcú forradalmár”, „a versnélküli lánglelkű Petőfi”, ugyanis izomból nyomja a „forradalmat” a budapesti Nagysándor József utca 8 alatti Nemzetstartégiai Kutatóintézetben. Havi több százezer forintért, mint a Fidesz által kifizetett hivatásos nemzeti semmittevő és nacionalista partiarc! A faszi annyira belejött a szlovákiai magyar ifjúság szervezésébe, hogy legalább legálisan átkelve a határon, gazdasági bevándorló lett!!!

Térdcsapkodós jelenetek következnek.

Gubík Velorex az unalmas tekintetű, dohos öltönyt viselő öregemberek által átadott plecsnyit, na, kinek ajánlotta fel? Na, kinek? Figyeljetek, idézem: „a nagyon nehéz szlovákiai állapotokkal dacoló és a szülőföldön boldogulás mindennapi nehézségeit kiálló felvidéki magyar fiataloknak”. :D:D:D:D:D Várjál, mert nincs vége, mert még ezt is hozzátette: „Akik nem a könnyebb utat választják, amit sokszor az ésszerűség diktál, és ez az út sajnos gyakran Nyugat-Európába vezet.” :D:D:D:D:D

Mindezt üzeni Budapestről, mint egy szlovákiai magyar szervezet elnöke!

Laci, ennyire megszédültél a budapesti mozgólépcsőn? Vagy az aszfalton sétálni esik nehezedre? Ekkora búzatábla nem lehet a hátadra tetoválva! Mennyi a Léva-Budapest rertúr? Vagy mondhatod a benzinpénzt is! Az egykori „csehszlovák kisfiúnak” mennyi ideig tart átérni a Nagysándor utcából az MTA-ig? Azért ez megérne egy Francesco Zombori elemzést is!

De ne legyünk igazságtalanok, kérdezzük meg azt is, vajon mit köszönhet Gubík a szlovákiai magyarságnak? Egy biztos, neki bejött az élet, hiszen 2015-ben már a Fidesz-közeli pártpropagandát sugárzó párttévé „szakértőként” szólította meg. Ha kell és bizony kell, ha ő odatelefonál, akkor már kamerák kísérik el bárhová, akármilyen nevetséges bohóckodást szervezett is gittegyletének. Tud élni a csávó, az már biztos!