A Híd új adóval sújtja a magyar gazdákat

Simon Zsolt | 2016. szeptember 3. - 14:35
A Híd és környezetvédelmi minisztere megadóztatja a mezőgazdaságban használt öntözővizet.

A környezetvédelmi tárca a mezőgazdasági öntözővizet szándékozik megadóztatni egy szimbolikus illetékkel. Mielőtt ezt értelmeznénk, tudni kell, hogy csak az általunk - magyarok által - lakott szlovákiai területeken folytatnak igazán intenzív mezőgazdasági termelést. Az öntözésre főként a zöldség- és gyümölcstermesztésnél van szükség.

Ha ezt a szektort Bugár és társai különadóval sújtják, akkor a termelés drágább lesz, ezáltal pedig versenyképtelen. Sőt, a Híd ezzel a lépéssel hozzájárul jópár szezonális jellegű munkahely megszüntetéséhez.

Nem kérdés, hogy a Híd ezzel a hozzáállással nem a termelőket támogatja - ahogy azt a programjában hirdette. A termelők csak a választások előtt érdekelték őket.

Az öntözővízre kirótt különadó szimbolikus összeg, de itt nem is a különadó mértéke a fontos, hanem az, hogy pont Bugárék vezetik be, és pont a saját választóikat sújtják ezzel.

Ez a hála a rájuk leadott szavazatokért.

A mezőgazdászok az öntözővizet többnyire a folyókból, kanálisokból veszik. Ha viszont nem öntöznek vele, akkor átfolyik ingyen és bérmentve a szomszédos országba, aztán meg a tengerbe.

Na mármost, mi a jó a Hídnak abban, ha ezt a vizet - természeti kincsünket - különadóval sújtja? Akkor, amikor a Csallóköz homokos talajait helyenként a kiszáradás veszélyezteti, mivel a bősi vízerőmű megépítése után lecsökkent a talajvízszint - amit egyébként a csatornarendszernek kellene pótolnia, de ezt a Vízgazdálkodási Vállalat nem biztosítja, a környezetvédelmi minisztérium pedig semmit nem tesz...

Tényleg ezt az alapból hátrányban lévő régiót kell különadóval sújtani? A magyar térségeket? Azokat, akik erre a pártra szavaztak?

Kedves volt párttársak, ÉBRESZTŐ!