Hyballa

Szigeti Attila | 2018. augusztus 21. - 21:20
Megnyugodni látszanak a kedélyek a FC DAC futballklub háza táján, amely az utóbbi hetekben átvészelt pár olyan eseményt, amely borzolta szurkolói kedélyeit. Döntések, változások, melyek óriási meglepetéseket okoztak szurkolói körökben, és meg is osztották azok véleményét.

Itt szeretném megjegyezni, hogy véleményem szerint a DAC „szurkoló tábora” világelső is lehet, ami a futball szakértelmét illeti, hiszen itt mindenki jobban tudja, mit és hogyan kellene csinálni.  

Amikor azok az emberek, akik vezetik a klubot, úgy döntöttek, hogy László Csabával nem hosszabbítanak szerződést és edzőváltásra kerül a sor, néhányan már a kaszát egyenesítették, hogy is képzelik megválni a „nemzet” edzőjétől, hiszen mindenki szereti.

Aztán jött Marco Rossi a maga nem éppen olaszos modorával, aki Pozsonyba lakott Dunaszerdahely helyett, aki nem bratyizott annyit a szurkolókkal mint elődje, és aki biztonsági focijával kivezette csapatunkat Európa színterére. Rossi majdnem félisten lett a Csallóközben, mert a végére megmutatta mekkora szíve van. Legyűrve Tbiliszit hamar megbocsátottuk távozását, hiszen nem máshova, mint az anyaországba ment szövetségi kapitánynak.

Hetekig találgattuk, vajon ki lesz szeretett csapatunk vezetőedzője, mert piac telített, viszont a választás nem könnyű…

Peter Hyballa lett a FC DAC csapat edzője.

Egy német vette át csapatunkat, akinek nincs nagy futballmúltja, nem volt nagy csapatok edzője, Bp. Honvéd szintű csapattal sem volt magyar bajnok. Olyan időszakban, amikor kezdődött egy új bajnoki idény és jött egy szívós „szovjet” csapat. Talán jóllakott csapatunk a Tbilisziben aratott sikerrel, és egy elég feszült idény is volt mögöttünk. Vagy játékosaink azt várták, hogy jelentkezzen a Barca vagy a Juve értük? Simán kiestünk eztán a Dinamo Minszk ellen az Európa Ligából.

Szinte érezhető volt a mázsás kő lehullása vállunkról. Vagyis csak a bajnokságra koncentrálhatunk, egy silánynak mondható szlovák kupasorozat mellett.

Herr Hyballa olyan radikális döntésekkel rukkolt elő a pár hét alatt, amióta irányítja csapatunkat, hogy egyesek köpni nyelni nem tudnak a meglepetéstől.

Mi lett az eredménye?

Csapatunk még nem kapott ki bajnoki mérkőzésen, kötelezően továbbjutott a szlovák kupában. Támadó látványos focit szeretne játszani, rúgtunk eddig 14 gólt, második helyen van a tabellán a csapat és lett pár száz utálója a mindent tudó „szurkolók” közt a lelátóról.  

Amibe csak lehet, belekötnek. Testsúlyától kezdve különleges szemeibe, távolba révedő tekintetébe és bohém stílusába. Egyes nehézfetyákok még azt is feltételezik, hogy valami bódítószerekkel lazítja magát a mester.

Erre csak azt tudnám írni, hogy Peter ezt a csapatot hamarabb átlátta, mint bárki más 3 év alatt, és meghozta azokat a döntéseket, amiket csak kevesen mertek volna bevállalni.

Tudjátok miért??

Mert ért hozzá…

Hajrá DAC