Jellovblú a rádióban

Még mindig nem tudom túl tenni magam ezen a szerdahelyi terrorkebabos dolgon, plusz meghallgattam a Pátria rádió interjúját a jellovblú elnökkel, és megint nem tudom, hogy sírjak- e vagy nevessek? Annyi ferdítést és balgaságot kilenc percbe belesűríteni ember feletti teljesítmény.

Felhívjuk az európai keresztény hitben élők figyelmét, hogy az utóbbi hónapokban történő eseményekre való tekintettel, határolódjanak el minden olyan cselekedettől, amivel az iszlám népet támogatná.- Szóról szóra így kezdődik az a bejegyzés, amit az interjúban elhangzottakkal ellentétben nem csak két hét múlva, hanem pontosan öt nap után kapott fel a szlovákiai magyar média. Ebből a bejegyzésből tisztán az jön le, hogy ne támogassuk az iszlám vallásúakat, mert ezzel a terrorizmust támogatjuk. Na most a jellovblús főnök beleköpi a mikrofonba, hogy ezt nem is úgy értették, hanem hogy a helyi kisvállalkozók támogatására buzdítottak és a szlovákiai muzulmánokra nem is jellemző a terrorizmus. Hát, ha ez volt a szándék és ez a szöveg született belőle, akkor valószínűleg az alkotó iskolai átlagát a fogalmazások erősen rontották. Ez olyan, mintha valaki feladatul kapná az iskolában, hogy írjon egy fogalmazást az őszről. Ez a valaki ír a nyárról, azzal a magyarázattal, hogy a nyár végülis ugyanaz, mint az ősz, csak hüvösebb van meg sárgábbak a falevelek. Teljesen értelmetlen, erőltetett, kiforgatott magyarázat, ami a szélsőségesekre abszolút tipikus. Nyilvánosságra hozzák a véleményüket aztán meg bizonygatják, hogy az nem is úgy volt, csak a szemét liberális média kiforgatja.

Most jön egy kis statisztika, mert a riportalany nem teljesen volt tisztában azzal, hogy hányan is folyamodtak menekültstátuszért Szlovákiában, hogy hány embertől is rettegnek (nem csak) a jellovblúsok:

Szlovákiában 127 (nem maradt le a végéről egy nulla sem) darab ember folyamodott menekültstátuszért 2016- ban. Az azt megelőző évben hihetletlen 330 darab. Na most ha ennyi embertől egy öt és fél milliós országban félnünk kell, akkor én pakolok és megyek Németországba, ahol a migrációval foglalkozó hivatal 722 370 kérvényt regisztrált csak 2016- ban és senki sem retteg mert felfogja, hogy őrültek mindenhol vannak nemzettől és vallástól függetlenül.

Ja, és Bősön jelenleg (a riportban elhangzottakkal ellentétben) nincsenek menekültek, főleg szerb vendégmunkások lakják a helyet. Ironikus módon, a helyiek elmondása szerint, a menekültekkel nem volt a gond, ellentétben a szerbekkel. Azt, hogy a menekültekkel Bősön sosem volt gond, a jellovblús riportalany is megerősítette, de azért a következő mondatával gyorsan agyon is csapta az egészet, amikor azt mondta, hogy ha a menekültpártiak találkoznának akár egy menekülttel is, valószínű hogy megváltozna a róluk kialakított véleményük. Egyszerűen teljes képzavar.

Sokan vannak ezzel így manapság. A migráns rossz ez a lényeg, mindegy hogy honnan jött, ki ő, mit élt át, egyszerűen rossz, mert az M1 meg a kétes hátterű „híroldalak“ azt mondják. A többi meg egyszerűen hazudik.

Nem véletlenül lett a 2016- os év kifejezése a post- factual szó, amely csak annyit takar, hogy kit érdekel, hogy van- e igazság abban, amit állítunk, lényeg hogy jól hangozzon és lehetőleg váltson ki valamilyen érzést (legtutibb a felháborodás). A birka nép meg bezabálja, mások pedig hasznot húznak belőle.