Jóslat

Nem hagyott nyugodni a kérdés, vajon, lesz-e képviselete a felvidéki magyarságnak a soron következő választások után. Gondoltam egy nagyot és kölcsönvettem a feleségem kristálygömbjét. Tudom megtiltotta, de ezt a bizonytalanságot, az álmatlan éjszakákat már nem bírtam tovább, szóval bevállaltam. Lesz, ami lesz, én biza megkockáztatok egy kis ajtócsapkodást, és belenéztem.

Először nem történt semmi, de egy idő után, mintha valami mozgolódni kezdett volna a gömb felszíne alatt. Füst jelent meg, amely örvényleni kezdett és végül az egész összeállt egy kérdőjellé. Eddig jó, most jöjjön a kérdés. Nem hangosan kell kérdezni így csak a mesékben működik hanem erősen kell koncentrálni a kérdésre. Ez a trükk az egészben, na és persze a lehetséges problémák forrása is egyben. Ugyanis elég egy kósza gondolat, és huss, máris elpazaroltunk egy lehetőséget és egy fél év, mire ismét használhatóvá válik majd a gömb.

És én hibáztam, mert nem a megfelelő kérdésre koncentráltam. Az utolsó gondolatom az volt, vajon lesz-e összefogás a ”HÍD-on túl”?

 

Meg is kaptam rá a választ. A kristálygömb megmutatta a(z) (egyik lehetséges) jövőt.


Megdöbbentem kicsit, mikor elolvastam. Nem erre számítottam ugyanis. A
következő volt olvasható a kristálygömbben:

„Lesz összefogás! Az MKP, Magyar Fórum és még jónéhányan az Összefogás
listáján indulnak majd az következő parlamenti választásokon.„


Az MKP nem indul önállóan!? Huh, ez egy kicsit mellbe vágott. Ez elég elkeserítő az MKP számára és látlelet a jelenlegi vezetés válságkezelési képességeiről. Ez a közös lista egy pürrhoszi győzelem az összefogásnak, de félek vereséggel ér majd ez fel a felvidéki magyarság számára. Nem tudom, mit gondoljak az egészről.


Lehet elromlott ez a kristálygömböm?