A keresztény terrorizmustól ments meg Uram minket!

Csehszlovák Kém | 2015. október 18. - 13:13
Nem az iszlám, a keresztény kultúrkör tagja kaszabolt le egy politikust machetével Kölnben.

Politikai merénylet történt Németországban, megkéselték Köln város egyik polgármester-jelöltjét szombaton. A 44 éves, munkanélküli festő, magyányosan élő, a „fehér, keresztény kultúrkörhöz” tartozó támadó, aki az áldozat és Angela Merkel menekült politikája miatt hajtotta végre a támadást.

Néhány napja a szélsőjobboldlai, bevándorlásellenes, főleg egykori kelet-németek által támogatott Pegida tagjai vonultak fel Németországban, akasztófát hurcoltak magukkal, azt mutogatták Merkelnek.

A két eset között bizonyára nincs összefüggés, hiszen Drezdában csak „a hazájukért aggódó, fehér, keresztény felelős állampolgárokról” van szó és véletlenül sem a náci csőcselékről. Minthogy az a magyarázat is értelmezhetetlen, miszerint a merényletet a német társadalom kétségbeesése okozta menekültügyben.

Vagy ahogy Orbán Viktor fogalmazott a Spiegelben, „hogy egyensúlytalanság alakult ki Brüsszel és az EU-tagállomok között (értsd: itt egy néptől elszakadt elit próbál antidemokratikus liberális politikát bemutatni – a szerző megjegyzése)? A magyar miniszterelnök helyzetértékelésének viszont ellentmond a tény, hogy a megtámadott kölni politikus megnyerheti a vasárnapi választást. Most akkor valóban olyan kétségbeesettek lennének a németek? Valóban nem a németeket képviselnék politikusaik?

Európa jó hely, a liberális demokrácia miatt

A muszlimok által elkövetett állítólagos borzalmakat megosztó és azokon szörnyülködő tömegek elgondolkozhatnának, pontosan mit is értenek a sokat hangoztatott európai érték alatt. Orbán Viktor szerint is „Európa a legjobb hely a világon”. Bízzunk benne, hogy a muszlim-, és bevándorlógyűlölő narratívát népszerűsítők is elismerik, Európa azért jobb hely, azért vonzóbb környezet sok millió háború elől menekülő ember számára is, mert az európai országokban a liberális demokrácia működik. Amit, többek között azért vezettek be, hogy politikai véleménykülönbözőségek miatt ne egymást gyilkolják le az utcákon és ne bombázzák egymást szomszédos országok.

De mi is ez a liberális demokrácia?

A képviseleti, liberális demokácia úgy működik, hogy a választópolgárok által választott politikusok reagálnak, kifejtik véleményüket a világban történő események kapcsán. Ezt a választópolgárok meghallgatják, értékelik és egy újabb választás alkalmával újraválasztják a politikust. Ha viszont nem volt számukra meggyőző érvelése, választanak egy másikat. Mondjuk, egy olyan politikust, aki nem támogatja a bevándorlást… A szombati merénylet áldozatának joga volt kifejteni Németország állampolgárai egy részének álláspontját.

Ha a politikus asszony a bevándorlást támogatja és ezért a német polgárok őt vasárnap megválasztják, ez bizony a német nép akarata. Amennyiben nem így gondolják a német polgárok, akkor valaki mást fognak választani. A jelek szerint azonban a politikusnő nem volt esélytelen. Mindenesetre meglehetősen vicces, hogy azok, akik teli pofával pofáznak most nekünk állítólagos európai értékekről, azok között vannak olyanok, akik machetével kaszabolják le azokat, akik más politikai állásponton vannak.

Levágni egy polikust az utcán ugyanis nem európai érték.

A kaszaboló politikai merénylő és elvbarátai intoleranciájukat, másságellenességüket, kirekesztésüket most az egész (muszlim) közösségre próbálják projektálni, miközben ők azok, akik az általuk állítólagosan annyira féltett Európában támadnak azokra, akik más politikai meggyőződést vallanak. Mert a késes támadó esete nem egyedi, emlékezzünk csak a magyarországi börtönőr támadására a bevándorlónak nézett színes bőrű fiatalember magyar barátnője ellen vagy arra a szlovákiai esetre, amikor egy néptáncegyüttes lánytagját tartotta két skinhead menekültnek és ezért bottal szétverték az arcát.

Hol vagytok, keresztények, polgári demokraták?

Nem árt ezzel kapcsolatban egy népszerűnek tűnő félreértést is tisztázni. A közismert kormánypropaganda szerint „Magyarország Európát, a polgári demokráciát és nemzeti értékeket, illetve a kereszténységet védi”. Bullshit! A teljesen elszabadult magyar miniszterelnök a százötven éves török uralmmal próbálta a Spiegelnek adott interjújában a mai helyzetet érzékeltetni. Őrület! A fideszes kormánypropagandát toló budapesti köztévén egy országosan ismert humorsta tartotta fontosnak hitet tenni műsorában (!) a kormány bevándorlásellenes politikája mellett. Elképesztő!

Ne csodálkozzunk, az intézményesített, populista őrületnek sok követője akadhat, sok emberben felszínre kerül a rejtett agresszivitás. De fontos azt is látni, hogy a menekültellenes őrület egyik fő szószólója, Orbán Viktor és a Fidesz, illetve kelet-európai elvtársai nem mondanak igazat, ők nem a keresztény és polgári eszméket védik, hanem nettó szélsőjobboldali, neonáci politikát képviselnek!

Először is, nehéz megmondani, hogy ennyire műveletlen és a magyar történelemet nem ismerő miniszterenöke volt-e valaha Magyarországnak. Fogalma nincs arról, mi a történelem és a jelen viszonya, másrészt a fejében létező ismeretanyag a chemtrail fanatikusok szintjén áll, azaz jó eséllyel fogalma nincs arról, hogyan működött az Oszmán Birodalom a 16. században, illetve a magyar lakosság származási összetétele melyik századig nyúlik vissza. Mert abba bele sem merek gondolni, hogy Orbán nagyon is tudja, miről beszél, és egybites híveit ilyen könnyű megvezetnie.

A római katolikus egyház álláspontja menekültekről vallott álláspontjában nem Orbán Viktor, hanem a romkat egyház feje, a római pápa az illetékes még. Ferenc pápa pedig világosan nyilatkozott a témában, minden katolikus plébánia fogadjon be menekülteket. Az egyébként szintén bevándorló ősökkel rendelkező pápa azt is mondta, hogy megérti azokat, akik a terrorizmus fenyegetésétől tartanak, de egyetlen vallástól sem idegen a fanatizmus. Ez a keresztény álláspont, amely kritikus magával szemben is, ezt különösen fontos látni a kölni merénylet fényében.

És jó, ha azt is tisztázzuk, hogy a polgári eszmék ügyében sem a magyar miniszterelnökhöz, hanem a német kancellárhoz érdemes fordulni. Merkel pedig azt mondja: a magyar kerítés látszatmegoldás.

A Németországban élő több millió muszlim közül senki nem kaszabolt még le politikust. Valóban tőlük kéne védeni Európát, a barbár kultúrától? Mondjuk ki végre: muszlim terrorizmus helyett Európát, az ún. politikai „keresztény” terrorizmus fenyegeti!