Kinek adjunk 3.500 eurót?

         Egy hónap múlva eljön az a nap, amikor becses és kikönyörgött tettünkkel megpróbálunk ismerőst, ismeretlent, barátot,  rokont, gulyásfőzőt, orvost, tolvajt, és még sorolhatnám tovább, ki mindenkit, bejuttatni a legfelsőbb törvényhozó csoportosulásba.

         Őszintén be kell vallanom, mint örökös jobboldali választóval most először fordul elő, hogy így öt perccel politikai karrierosztás előtt, nem nagyon tudom, kire adjam a voksomat.  És ez nem azért van, mert nem találtam meg a kedvenc gulyásfőzőmet, hanem éppen azért, mert véleményem szerint a gulyásfőző tudás  irtó kevés egy országgyűlési képviselői poszt betöltéséhez! De nem csak ez. Az állatvilág nem éppen illatos mellékterméke is nagyobb kihatással van a világban történtekre, mint a jelenlegi jobboldali pártok a mi életünkre. De ahogyan a föld március után is trágyázva lesz, a politikai jobboldal is marad a jelenlegi semmiben. 

De akkor mit is tehet a hozzám hasonló csalódott választópolgár?

  • Leszarja az egész március ötödikét! Igen, tisztelt high-end politikusok! Már a jobboldali választónál is fennáll ez a lehetőség!
  • Március ötödikén felkel, undorral elmegy leadni a voksát a "jól bevált" pártra. Jobb esetben karikáz egy két ismerőst, barátot.  Mert hátha....

De persze tudja, hogy a listák felállása olyan, hogy a "jól bevált" arcokon kívül más nehezen rúgja be az ajtót az Országgyűlésbe.

  • Választ egy kívülről szépen mutató pártot, pártvezetőt anélkül, hogy belenézne a dobozba. Itt csak akkora lehet a baj, mint a díszes, de egyben üres karácsonyi ajándékkal. Lehull a díszes, csilli-villi csomagolópapír és marad a nagy semmi!
  • Szabadon voksol! Hogy mi is az a szabadon voksolás? Megértem, hogy nem mindenki tudja, mi jellemzi a szabadon voksolást, mert egy ideje már rá vagyunk kényszerítve a "kisebb rossz" melletti "szabad" szavazásra.

A szabad voksolás az, amikor megnézed a pártok listáját, és a közvélemény kutatók dacára  olyan pártot és személyeket tisztelsz meg a szavazatoddal, akik munkájával, véleményével, programjával, minden belső erőszak nélkül egyetértesz. Na, mikor volt bennetek utoljára ilyen belső egyetértés? Soha, vagy csak nagyon régen.

Mi a mellékhatása? Semmi. A mostani felállás mellett teljesen mindegy, hogy marad-e a mostani kormánypárt egyedül, vagy barátokkal március ötödike után is. A helyzet így vagy úgy, a következő négy évben változatlan marad. Így nincs mit veszíteni és legalább lesz végre egy szabad, jó érzésünk. És még talán csoda is történik.

Persze, ez az útmutató egyaránt érvényes a meglévő, nagy, kicsi, új, egyszemélyes pártokra való voksoláshoz. Az újaknál azért picivel nagyobb az esély arra, hogy majd máshogy csinálják a dolgokat, mint a régi megszokott pártok és embereik.

 

          De ha ez még mindig nem elég elfogadható lehetőség számotokra,  akkor nézzétek meg, kik azok a személyek, akik az egyes listákról megérdemlik azt, hogy havi 3.500 eurós fizetést megszavazzatok nekik. Nálam elsőre kiestek azok az egyének, akik a parlamenten kívül képtelenek a saját lábukon megállni, és az egyetlen motiváció számukra "szolgálat a népért"  elhivatottságban a fizetés! Ők, az úgynevezett élet vesztesei csoport alatt is megtalálható egyének, csakis a reklámfelületekről mosolyognak ránk szépen! Van egypár ilyen a sok százötvenes listán, abban biztos vagyok!

A választási szabadság legyen veletek március ötödikén!