Now, touch me baby...

Érintőképerynőket már láttunk 10 évvel ezelőtt is. Mára a Minority Report sem fikció többé.

Több vállalat vélekedik úgy, hogy az offline, és az online termékprezentáció közti, már napjainkban is nagyon vékony határvonal egyre jobban szűkül, sőt a jövőben teljesen el is mosódik. Sokan próbálkoztak különböző virtuális valóság élmény kialakításával, amelyek közül a legtöbb túlságosan futurisztikusra sikeredett.  Most legutóbb az adidas rukkolt elő egy életképesnek tűnő megoldással, ami már a "bejératott" érintőképernyős technológiára alapszik. Persze ez távolról sem olyan merész idea, mint a Corning elképzelése egy napunkról a nem is olyan távoli jövőben ami csak az "üvegre épít". Na és persze, essen szó saját szerzeményünkről is - Brainsum Interactive Wine Selector.


Adidas Virtual Footwear Wall

Igaz, hogy a jelenlegi adidas e-shopok is megprólják vásárlóiknak megadni a lehető legtöbb információt a termékekről, mint pl. a rengetek magasfelbontású kép, leirások a felhasznált technológiákról, de az adidas újdonsága ettől jócskán távolabbra mutat.

Aki úgy gondolta, hogy olyan óriások együttműködéséből, mint az Adidas és az Intel csak valami lélegzetelállító dolog születhet az ebben az esetben jó lóra tett. A közeljövöben ugyanis meg fog jelenni az Adidas boltokban egy adiVerse elnevezésű „virtuális cipőfal“ (Virtual Footwear Wall), amely a vásárlási élmény növelésére szolgál, amit a virtualitás, és az érintőképernyő által nyújtott lehetőségek ötvözésével valósít meg. A több panelből álló érintőképernyőn a termékek (egyelőre cipők) 3D modeljeinek térbeli elforgatására, nagyitására, kicsinyítésére is lehetőség nyilik, és az úgymond „alap“ információkon túl, mint a méretválaszték, és a színpaletta az egyes termékekhez tartozó kiegészítő információk, (felhasznalt technológiák bemutatása), és reklámanyagok is megtalálhatók. Az első adiVerse rendszerrel felvértezett Adidas bolt Angliában fog megjelenni a 2012-es Londoni Olimpiai Játékok apropóján.
Corning -  A Day of Glass

A Corning egy speciális üvegek és kerámiák gyártására szakosodott világ vezető vállalata, amely már a kezdeteitől próbálta megérteni ügyfelei problémáit, és ezekre megoldásokat is kereseni, amelyeket később a világszinvonalú tudományos, és gyártási folyamatokban is felhasznalt. Az „Egy nap üvegből“ (A Day Made of Glass) elképzelés a nem is olyan távoli jövőből magáért beszél. Tom Cruise-nak sem volt meg minden ebből a Minority Reportban... 


Brainsum - Interactive Wine Selector

Végezetül egy hasonló, mégis valamicskével egyszerűbb, ügynökségünk által fejlesztett megoldásra hívnám fel a figyelmet :) Az Interactive Wine Selector amelyet a pozsonyi Posta utcai Panta Rhei könyvesbolt mellett működő Cafe Dias kávézóban ki is probálhatnak szintén a fentebbi trendhez igazodik. A cél ebben az esetben az volt, hogy a Wine Selector segítsen a választásban. És azoknak is kellő támogatást adjon, akik szinte semmit nem tudnak a borokról, de nem akarnak mellényúlni. Így a Wine Selector ból úgy is választhatunk, hogy nem a klasszikus szelekció nyomán indulunk el (fehér - vörös, száraz, stb), hanem megnyomjuk pl. a "romantikus vacsorához" gombot. Aki tesz egy próbát majd jelezze mi lett az est vége :)

És igen, az alábbi felvétel minőségét magam sem kommentálom. Eredetileg csupán „belső dokumentálésra“ készült telefonnal... Ám mivel a fenti temákhoz erősen kapcsolódik, ugy éreztük hogy kár lenne kihagyni.

.... Come on, come on, come on Come on now touch me, baby Can't you see that I am not afraid? .... (Doors)