Szuper Facebook kampány a Renault-tól

Rigó Konrád | 2013. március 9. - 12:04
A Genfi Autószalonról biztosan nagyon sok hír érkezik majd. Ennek apropóján egy kicsit körbenéztem, milyen újdonsággal rukkoltak elő a közelmúltban az autómárkák online marketing területen. A Renault nagyon kellemesen meglepett.

Igaz nem a központi francia page, hanem a holland "nemzeti" facebook oldalról van szó, és így a kampány is inkább kizárólag Hollandiára korlátozódott, de akkor is megér pár sort. Az alphawavemedia blogjában akadtunk rá a esetvideóra, amit ide is bekötök. 

A nyitás elég unalmas, hiszen azzal a felkiáltással indul, hogy hogyan másképp mérjük le a szenvedélyt online mint Facebook Like-al. Zzz....zzzz..... Na, de ami ez után jön az kárpótol mindenért. Röviden: 

Csináltak egy bazi nagy mérleget. Az új Clioval ráparkoltak egy egyik oldalára, a másikra pedig rátettek egy nagy dobozt és ráírták hogy "facebook". Leültettek 2 asszisztenst és beállítottak egy kamerát ami non-stop streamelte az eseményeket a netre. Ezután amikor valaki nyomott egy Like-ot, akkor a csajok felpattantak és a dobozba a mérlegen bedobtak egy kartonból kivágott Like-ot. 

Ezután már nem kellett sokat tenni, csak pakolni a Like-okat, egészen 16382-ig, amikor a mérleg a facebook doboz felé billent. Az eredmény 12ezer új rajongó és több mint 60 ezer látogató a Renault oldalán és a buzz, amit a kampánynak köszonhetnek. Persze van egy boldog nyertes is, aki hazavitte a Cliot :)

Ami viszont számomra a legjobb az egészben, hogy a Facebook Like kilépett a "való világba", ez hozza meg az izgalmat. Mellékhatásként azt is elérték, hogy mától tudjuk mennyit nyom egy Like. Pontosan így kell számolni: Like súlya = Renault Clio súlya / 16382 :D

ps: Ja, es most egy Captur-t lehet nyerni a francia facebook oldalon :)