KORONAVÍRUS: Amikor a pánikkeltő rájön, hogy butaság és káros cselekmény pánikot kelteni!

Barak László - excl. | 2020. február 28. - 15:00
Mekkora izé már ez, kérem szépen?! Hát nem? Hát de!

Olvasom, méghozzá minálunk, hogy a dunaszerdahelyi Vámbéry suli is óv mindenkit a koronavírussal kapcsolatos pánikkeltéstől.

Aszta(!), minő körültekintés van itten megfizetve, ujjonghatna az ember. Ha nem tudná, hogy épp a dunaszerdahelyi Vámbéry suli igazgatója volt az az íkúbajnok, aki csütörtökön hazapaterolta az iskolából azokat a diákokat, akik szüleikkel együtt Olaszországban, illetve Ausztriában síeltek a tavaszi szünet alatt.

Tegyük hozzá hangsúlyosan, a buzgómócsing diri úr csütörtökön kezdett, úgymond, koronavírus-megelőzésbe, miután a csütörtökön hazaküldött gyerekek hétfőtől négy napon át szépen, csendben, mondhatni fű alatt fertőzhették volna a környezetüket. Mármint, ha fertőzöttek lettek volna!

Tessék elképzelni, ha én koronavírussal lettem volna fertőzött hétfőn, akkor most pld. nem írtam volna ezt itt. Vagy mondjuk, ha szegény nagyanyám nem hunyt volna el annak idején, plusz helikopter lett volna, akkor mi lehetett volna belőlem...

Szóval világos, hogy a pánikkeltéstől oly bölcsen óvó direktor úr sokkal bölcsebb lett volna, ha nem játszik amatőr virológust. És nem hirdet teljesen fölöslegesen privát karantént intézménye bizonyos diákjainak, tanárainak. Ha tehát tudja, hogy hol van észak, meg merre, hány lépés a saját hatásköre, akkor aztán teljesen hitelesen és bölcsen szólt volna belőle a pánikkeltéstől óvó szentencia. Így viszont pont az ellenkezőjét gondolhatja róla, aki efféle tevékenységre képes. Mármint a gondolkodásra.

U.i.: Ugyanez vonatkozik azokra a trollokra is, akik annyira hülyék, hogy orrba-szájba a sajtót szidják, mert az folyamatosan tájékoztatja az olvasókat a koronavírus-helyzetről. Bár erős a gyanúm, hogy nekik, akik mindenhez is jobban értenek, fölösleges magyarázni, hogy a Föld nem lapos, hanem gömbölyű...