Kuss és szülj!

Csehszlovák Kém | 2015. december 13. - 20:24
Folytatódik az őrület, a menekültek után a nők a Fidesz legújabb ellensége.

Csallóközcsütörtökön járt Kövér László, aki a hétvégén, Budapesten a Fidesz kongresszusán “gyökértelen barbár hordáktól féltette Európát”, és szerinte “a nők önmegvalósítási csúcsa a gyermekszülés“ legyen. A magyar házelnök jó eséllyel nem jött le a szerről, amit még a Csallóközben dobott be. Ott olyanokat mondott a Sill Jakab és Füle Zsófia által eredetileg 1913-ban állított Fehér Kereszt előtt, hogy “politikai ostrom alatt az európai nemzetállamok, és migrációs ostrom alatt áll Európa azért, mert a kontinensen kívüli erők ki akarják terjeszteni uralmukat és identitásukat Európára”.

Az eddigi legnagyobb hate and roll sláger most a “menekültsimogatás”. A Fidesztől az MKP-ig most olyan embereket rajzoltak körbe, akik számára a háborús menekültek sorsa humanitárius kérdés, egyben európai kihívás, amelyet a nagyobb politikai közösségnek (EU), együtt kellene megoldani. Itt már konkrétan olyan posztmodern fasiszta kifejezések bukkanhatnak fel, mint a “civilizációs örökség” és a “tradícionális értékek” védelme, vagy különböző konspirációs elméleteket emelnek át a mainstream közbeszédbe.

Újabban már a Fidesznek az sem tetszik, hogyan és mikor és mennyit szülnek a nők. Mert feminizmus. De mi ez az új őrület? Mit tudhatunk meg az ilyen lázálmos beszédekből?

A kövérlászók mindent támadásnak vesznek, ami a hagyományok, a rend és eddigi fogalmaink ellen irányul, holott ez csak az eddigi gyakorlat kritikája. Ahogy egyik kedvenc történetírom, Pierre Bourdieu mondja, ha a történelemben valami örök, az pont az, hogy mindig volt törekvés a történelemben, hogy jelenségeket örökérvényűnek tartsanak. Ez pedig nem más, mint a konzervatívok világnézetének alapvető hibája: ők az embereket, gondolatokat, fogalmakat egy statikus szerepbe próbálják skatulyázni, ez a dolgok rendje, időtlen idők óta.

Csakhogy, és itt van a kutya elásva, a kövérlászlók valójában félnek a változástól. Nem találják meg helyüket a 21. században, az Úr 2015-ik évében, hanem régi, elmúlt vagy kimúlóban lévő ún. "tradíciókba", "hagyományokba" próbálnak kapaszkodni. amely egyrészt már régen elmúlt (lásd: keresztény Európa helyett szekuláris, világnézetileg semleges Európa) vagy jelentősen átalakul (lásd: a család hagyományos értelmezése és az egyneműek házasságának egyre több helyen megtörtént elfogadása).

Ordas nagy hazugság, hogy Európának ne lenne értékrendszere, hiszen ez ma a szabadelvűség és a jogegyenlőség. Ez az, amelyet Orbánék elvetettek, amikor 2010-ben kikiálltották az illiberális demokráciát. Ezért hát a szabadelvű Európának egyformán ellensége a szélsőséges iszlám dzsihadista terrorizmus és a szélsőséges politikai kereszténység nevében vasárnap boltokat bezáró és szülési kvótákon rugózó rezsim is.

Mindkét irányzatnak közös identitása a rasszizmus és a gyűlölet, ráadásul: az előbbi nem az iszlám, az utóbbi pedig nem a kereszténység valódi arca.

A probléma sajnos az, hogy a kövérlászlók mindezt nem az akolba zárkózva, négy fal között teszik, hanem politikai programot és pártot építve egy országot vezettek el Mordor sötétségébe. Úgy, hogy a világot meghatározó nagy globális mozgásokkal száznyolcvanfokkal mentek szembe, és magasan tesznek az emberi egyenjogúsítási küzdelmektől kezdve a velünk élő multikultira és globalizmusra is, kirakva ezzel a magyarokat a történelem fősodrából. Európa bohócai lettünk, a legkínosabb politikai közösség, amelyhez egyszerűen ciki hasonlítani.

Ezért épp Kövérék van, hogy a kutya se akar már a magyar politikai közösségbe tartozni. Mert, ki akar gyereket szülni, nevelni egy olyan országban, ahol csak az iskoláztatás milliókat emészt fel, ahol több, mint százezer gyerek éhezik, ahol a magyar átlagfizetés az egyik legalacsonyabb Európában? A kapitalizmus kihívásaira valóban lehetne és kellene a válaszokat adni. De legalábbis megoldásokat keresni, ám távolról sem rasszista alapon (Jobbik) és nem úgy, hogy a feminista mozgalmat okolják azért, mert kevest szülnek a magyar anyák!