Orbán nagyúr

Hétfő este egy végighenyélt nap után leültem a TV elé, hogy megnézzem az egyik kereskedelmi csatorna híradóját, ami mellesleg a megszokott 30- 35 perc helyett egyórás volt és csak azért, hogy teljes legyen a kereskedelmi hangulat, még két reklámszünettel is meg volt spékelve. Nagyon meglepődtem, mikor bemondták, hogy becslések szerint olyan százezer ember tüntet Budapesten az operánál, miközben érkeznek a meghívott vendégek az operaházba, ahol egy gálaesttel ünneplik meg az alkotmány új alaptörvényének érvénybe lépését.

Az egész riportról nekem valamiféle középkori jelenet jutott eszembe, mikor a gazdag nemesek óriási összegekért( jelen esetben 13 millió forintért) fényűző bálokat rendeztek kastélyaikban. Az éhező "pórnép" pedig a kerítésen kívül ételért és munkáért könyörgött.

Érdekes,sőt ironikus, hogy Orbán az elmúlt húsz év alatt a kommunita diktatúra elleni harcosból diktátorrá vált Magyarországon. Deutsch Tamás szerint Magyarországon nincs szó a demokrácia megszűnéséről, mint ahogy azt az "Orbánnal levelezgető külföldi fejesek" állítják, mivel tüntethet a "pórnép". Szerinte ha nem lenne demokrácia, akkor legalább ugyanaz történt volna 2012. január másodikán Budapesten, mint 2006- ban. Teljes mértékben egyetértek vele. Orbán nem az a tömegbe lövető, véreskezű, gyilkos diktátor, ő inkább a népet adókkal hátulról mellbe döfködő diktátor.

A lengyel nagykövet szerint sok embernek sok véleménye van, ezért minden a legnagyobb rendben van. Tehát dübörög a demokrácia ma Magyarországon, csak ez  a demokrácia más demokrácia, mint a jól megszokott demokrácia, egy picit kevésbé demokrácia, de azért inkább demokrácia, mint nem demokrácia, vagy én már nem is tudom. 

Mellesleg nagyon bátor lépés volt a kormányfőtől, hogy szembeszállt Európával, mert tényleg megpróbálta önerőből tisztába tenni Magyarországot. Valljuk be ez nem jött össze neki és még most is, mikor haldoklik a magyar gazdaság,ők akarják szabni a feltételeket a Nemzetközi Valutaalappal szemben, ami sajnos az egyetlen segítség ma Magyarország gazdaságának.

Egy dolog biztos: a Fidesz 2011- ben kb. 1,3 millió szavazóját vesztette el, mert nem azt adta, amit a választások előtt ígért.