London, Berlin 2017-ben humánusabbá teszi-e az európai életet?

tagholnap | 2017. május 18. - 13:26
Országbíró Zoltán mérsékelt politikus álláspontja, hogy Európa számára az újraélesztéssel felérő volt a francia választók józansága, London és Berlin fontos választásoknak ad otthont!

Európa politikai széljárása humanistább irányt nyerhet 2017-ben.

Mérsékelt demokrata politikai nézőpontból Nagy – Britanniában előrehozott választás a BREXIT egész ügyére és tárgyalásaira kihat.

 

Mit tud tenni a Munkáspárt, aki Londonban már polgármestert adott?

 

 

Hasonlóan komoly figyelmet érdemel az SPD és CDU belső versenye a szavazókért, ahol a régebbi jelentős különbségekből tartományi választásonként farag le az SPD.                                                   Merkel viszont a tömeges migráns ellenére bírja a szavazók bizalmát.

Múlt héten Németország migrációval nagyon erősen érintett, gazdaságilag igen jelentős tartományában minimális különbséggel, de helyi történeti értékelésben erős vereséget szenvedett el az SPD.

Több német lakos, mint Magyarország egész lakossága szavazott.

 

Mérsékelt demokrata külpolitikai várakozással, a Munkáspárt jó szereplése könnyebbé tenné a BREXIT tárgyalásokat, míg egy  SPD választási siker, határozottabbá tenné Európában a német vezetést, még humánusabbá változtatná a nagykoalíció politikai döntéseit.

 

Magyarország sokat tanulhat és vehet át Európa  értékeiből (lemaradása tetemes), de okos és fontos integrációs következtetéseket kell leszűrnie Európa migrációs intézkedései hibáiból.